به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، قهرمان رشید ظهر پنج شنبه در مراسم نکوداشت مقام علمی پروفسور محمد حسن گنجی پدر علم جغرافیای ایران افزود: کشور ما کشوری با سابقه تمدن کهن و درخشان اسلامی است و مستندات گذشته و معاصر و اعترافات صاحب نظران و خواص جوامع مختلف این امر را ثابت می کند.
وی افزود: هویت دینی و فرهنگی مفاخر گذشته و امروز ما بر گرفته از تعالیم قرآنی و احکام اسلامی است و همین عامل اصلی است که موجب جاودانگی مفاخر و عظمت کشور در گذشته و پس از انقلاب اسلامی شده است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه چطور می شود شعرا و مفاخر ما پس از قرن ها نه تنها در ایران و جهان ماندگار و جاوید می شوند گفت: پای بندی شعرا و مفاخر کشور ما به تعالیم قرآنی و توجه هویت دینی و فرهنگی خود باعث ماندگاری آن ها در همه کشورها اروپایی و غربی و اسوه ای برای انسان ها شده است.
رشید گفت: دیروز در دولت نهم و امروز در دولت دهم به شکرانه شعارهای رییس جمهور که منبعث از تعالیم و مباحث قرآنی است و توجه به کرامت انسان ها و احیای معروفاتی که به دلایلی به حاشیه جامعه رفته بودند و برگرداندن آن ها به بطن جامعه و توجه علم و معرفت و مباحث فرهنگی از جمله مباحث مهم است که باید به آن توجه کنیم.
وی تصریح کرد: استان خراسان جنوبی یک استان فرهنگی و مهد ادب و فرهنگ است که با همکاری طلاب، علما و مدیران این استان تلاش می کنیم از مفاخر برجسته استان تجلیل کنیم.
رشید عنوان کرد: ما مصمم هستیم با اعتباراتی که در سفر رئیس جمهور در حوزه فرهنگ و هنر تصویب شده از مفاخر ملی استان تجلیل کنیم.
استاد جغرافیای دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به خدمات پروفسور محمدحسن گنجی گفت: این شخصیت با تاسیس دانشگاه بیرجند پایه گذار آموزش عالی در خراسان جنوبی است.
جواد مکانیکی افزود: پروفسور گنجی یک شخصیت فراملی و جهانی است که مایه مباهات خراسان جنوبی و کشور ایران است و او یکی از 15 جغرافیدان بزرگ دنیا است که امروز ما گوشهای از خدمات بزرگ علمی این شخصیت را ارج می گذاریم.
استاد دانشگاه بیرجند از نام گذاری یک کتابخانه در دانشگاه بیرجند به نام استاد گنجی خبر داد و بیان داشت: این کتابخانه دارای 33 هزار جلد کتاب است همچنین پروفسور گنجی تعداد دو هزار جلد کتاب نیز به کتابخانه گروه جغرافیای این دانشگاه اهدا کردند و از این پس پروفسور گنجی عضو افتخاری گروه جغرافیای این دانشگاه هستند و این افتخار بزرگی برای استان خراسان جنوبی و دانشگاه بیرجند است.
مکانیکی به نقش سرمایه انسانی در توسعه پایدار اشاره کرد و بیان داشت: تمام مبحث سرمایه انسانی در کلام مولا علی (ع) نمود پیدا میکند جایی که میفرمایند: دانش بهتر از ثروت است چرا که دانش نگهدارنده انسان است ولی انسان باید دارایی را حفظ کند و همین کلام امام علی (ع) را سالها بعد دانشمندان غربی در مباحث خود عنوان کردند.
پروفسور محمد حسن گنجی، پدر علم جغرافیای ایران نیز در این جلسه گفت: من با دبیری در دانشگاه تهران شروع به کار کردم و در سال دوم تأسیس دانشگاه تهران به همراه دو نفر از همکارانم رشته جغرافیا را پایه گذاری کردیم.
وی افزود: حدود 15 سال است که با دایره المعارف اسالمی همکاری می کنم و با مرکز گفتگوی تمدن ها ارتباط نزدیک دارم که قصد دارم اطلس جغرافیایی تمدن ها را تهیه کنم.
پدر علم جغرافیا تاکید کرد: تمام وقت خود را صرف کار و تلاش کردم که همین دلیل موفقیت من در زمینه های علمی است.
گنجی یادآور شد: قصد دارم کتاب بزرگ جغرافیایی ایران را از آغاز تاکنون را بنویسم که در آن خاطرات 22 سال تحصیل خود را بازگو خواهم کرد.
وی اضافه کرد: تمام دانشجویان در هر رشته ای که مشغول به تحصیل هستند باید کارشان را در آن رشته ادامه دهند تا بتواند به جامعه خود خدمت کنند.
گنجی خاطر نشان کرد: امروزه ما در رقابت فرهنگی قرار داریم و تمامی افراد باید تاریخ سرزمین خود را زنده نگه دارند و منابع مورد بهره برداری در اختیار هم افراد قرار دهند.
احداث خانه نجوم به پیشنهاد پروفسور محمد حسن گنجی در استان از دیگر برنامه هایی بود که استاندار قول مساعد برای احداث این مرکز را داد و گفت: این مرکز منشا ظهور مباحث علمی در سطح استان و کشور می شود.
نظر شما