به گزارش خبرنگار مهر در قم، امیر محمدی چهر صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: فرش دستباف کالایی است که به رغم کالاهای جانشین متعدد مثل موکت، فرش ماشینی، پارکت و... جایگاه و تقاضای خاص خود را دارد و از نظر ارزشی در دو رده آثارماندگار هنری و میراث فرهنگی این کشور قرار دارد .
وی فرش دستباف را یکی از مهمترین اقلام در سبد صادراتی استان برشمرد و افزود: طبق آخرین آمار، فرش و صنایع دستی استان قم در سال 87 ، 3 میلیون 558 هزار دلار و در شش ماهه سال 1388 یک میلیون 502 هزار دلار صاردات داشته است.
محمدی چهر در ادامه با بیان اینکه آموزش یکی از ارکان اصلی حفظ و ارتقای وضعیت فرش دستباف استان است یاد آورشد: در سال گذشته 510 نفر از قالیبافان در سطح استان تحت تعلیم دورههای آموزش بهبافی قرار گرفتند.
به گفته محمدی چهر افزایش کیفیت و کمیت تولید فرش دستباف، تشویق قالیبافان به تولید فرش صادراتی مورد سلیقه بازار، ارتقای سطح اطلاعات قالیبافان در بهداشت فردی ، کارگاهی و حقوق اجتماعی خود از اهداف اصلی برگزاری دورههای به بافی قالیبافان بوده است.
وی با اشاره به اهمیت بیمه قالیبافان به عنوان یکی از بهترین ابزارهای حمایتی از این قشر زحمتکش خاطر نشان کرد: در سال گذشته نیز در راستای خدمترسانی به قالیبافان 1000 نفر از این افراد واجد شرایط به بیمه تأمین اجتماعی استان معرفی شدند.
معاون بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی همچنین تعداد کارتهای قالیبافی صادر شده توسط شرکت تعاونی روستایی را 500 عدد ذکر کرد و معرفی 14 نفر به بانک جهت دریافت تسهیلات فرش دستباف و صدور دو پروانه غیرمتمرکز فرش با مدیریت متمرکز را از دیگر اقدامات این سازمان در زمینه بهبود وضعیت فرش دستباف در سال 88 برشمرد.
وی خاطر نشان کرد: اداره فرش سازمان بازرگانی قم همراه با اتحادیهها و شرکتهای تعاونی فرش استان درصدد هستند تا برنامهریزی و راهکارهای اصولی اقدامات ثمربخشی را در خصوص ارتقای وضعیت فرش دستباف استان به انجام رساند.
قم - خبرگزاری مهر: معاون سازمان بازرگانی قم گفت: در سال گذشته چهار هزار و 600 کارت قالیبافی توسط اتحادیه صنف فرش بافان و اداره فرش سازمان بازرگانی استان قم صادر شده است.
کد خبر 1087951
نظر شما