به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علاء الدین بروجردی در حاشیه برگزاری جله روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در خصوص خبر لغو مذاکرات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تلاش آمریکا برای صدور قطعنامه جدید اظهار داشت: بعید است چنین اتفاقی رخ دهد.
وی افزود: مبنای کار ایران بیانیه تهران است و مجموعه گام های بعدی که توسط نمایندگان 3 کشور فردا صورت می گیرد و نامه ایران به آژانس تحویل داده می شود در واقع بر اساس همان مبنا است.
وی گفت: با توجه به این رخدادها ایران دیگر در برابر آمریکا تنها نیست و در حال حاضر نیز نخست وزیر ترکیه و رئیس جمهور برزیل به لحاظ حمایت از حیثیت و شان خود گام هایی را برداشته اند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس گفت: این جبهه نشان دهنده امری جدی است و دیگران نیز از این گام دفاع می کنند و به نظرم پیروزی خوبی برای کشور ما در حل این معضل است.
بروجردی در خصوص شکاف 1+5 در صدور قطعنامه علیه ایران گفت: آمریکایی ها محورفعالیت هایشان را در جهت صدور قطعنامه ایجاد اجماع علیه جمهوری اسلامی ایران قرار دادند که با توجه به این مسئله که برزیل و ترکیه عضو شورای امنیت هستند و لبنان نیز به عنوان رئیس شورا مخالف حرکت آمریکایی هاست لذا به نظر می رسد آشفتگی هایی در برنامه ریزی های آنها بوجود آمده و اجماع مد نظر آنها حاصل نشده است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه گام های بعدی ایران در صورت عدم پذیرش همه مفاد بیانیه تهران چه خواهد بود گفت: جمهوری اسلامی بر اساس وقایعی که ممکن است اتفاق بیفتد تصمیم می گیرد و در حال حاضر برد با ایران است چون وضعیت را از انحصار چند کشور خارج کرده و کشورهای دیگر به همان میزان برای دفاع از ایران کار جمعی صورت دادند.
نماینده بروجرد این مسئله را اتفاق مهمی در عرصه بین الملل و شورای امنیت عنوان کرد و گفت: این اقدام می تواند بازدارنده گام های بعدی علیه ایران باشد.
بروجردی با یادآوری مجدد ارائه نامه جمهوری اسلامی ایران به همراه ترکیه و برزیل به آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آنچه که مجلس نیز مورد تاکید قرار داده این است که این مسئله به صورت یک مجموعه دیده شود و اینگونه نباشد که بیانیه سوخت مبنای کاری بر خلاف تعهدات بیانیه تهران باشد و هر گونه تهدید می تواند تاثیر گذار در اجرای بیانیه تهران باشد.
وی تاکید کرد: از اقدامات عجولانه آمریکا تهیه پیش نویس قطعنامه جدید بود زیرا برای حل یک معضل چند ساله خارج از چارچوب های شناخته شده کشورهای ایران، ترکیه و برزیل اقدام به حل این معضل کردند. اقدامی که اعضای شورای امنیت از آن عاجز بودند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: همانگونه که در اجلاس نیویورک ثابت شد آمریکا و چند کشور منزوی هستند و اکثریت کشورها موافق بیانیه تهران هستند.
نظر شما