۵ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۰۷

زمان اقامت مسافران در قم باید افزایش یابد

زمان اقامت مسافران در قم باید افزایش یابد

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با انتقاد از عدم توجه به ظرفیتهای گردشگری استان گفت: توجه به ظرفیتهای گردشگری استان، افزایش طول اقامت را در پی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، علیرضا ارجمندی شامگاه سه‌شنبه در مراسم افتتاح موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان قم واقع در خانه تاریخی یزدان‌پناه که با حضور استاندار و معاونین وی برگزار شد، از عدم توجه مسئولین به ظرفیت‌های گردشگری استان قم انتقاد کرد و گفت: هم اکنون طول مدت اقامت مسافر در قم بین سه تا هفت ساعت است که توجه به ظرفیت‌های گردشگری استان، موجب افزایش این طول اقامت خواهد شد.

ارجمندی با بیان اینکه بر اساس آمار غیر رسمی سالانه حدود 20 تا 25 میلیون نفر ورودی به قم صورت می‌گیرد که طول مدت اقامت آنها بین سه تا هفت ساعت است، بیان داشت: این طول اقامت برای استان درآمد زایی چندانی ندارد و شاید بعضا مسائلی همچون پسماندهای برجای مانده و ... استان را متضرر نیز کند.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم با انجام زیرساختهای مناسب این مدت اقامت را تا سه ساعت افزایش دهیم سالانه 250 میلیارد تومان در استان خدمات فروخته می‌شود که غیر مستقیم می‌تواند آثار اقتصادی خوبی برای استان داشته باشد.

قم از جهت دارا بودن موزه فقیر است

ارجمندی بازدید از موزه را یکی از عواملی دانست که موجب افزایش طول اقامت مسافرین می‌شود و در این خصوص اضافه کرد: متأسفانه قم از نظر داشتن موزه فقیر است و استان قم تنها دارای موزه آستانه می‌باشد که آن هم غیر استاندارد است.

وی موزه را نشانه پیوند بین گذشتگان و آیندگان، هویت بخش و نماد تاریخی یک ملت دانست و افزود: موزه می‌تواند هم پیام آور فرهنگ و هم پیام آور بار مثبت اقتصادی و افزایش طول اقامت توریست باشد و توجه به این مقوله موجب شد تا اداره میراث فرهنگی استان اقدام به احیای خانه تاریخی زند کند و آن را تبدیل به موزه مفاخر مردم شناسی و صنایع دستی نماید که متأسفانه بنا به دلایلی شورای تأمین استان تا کنون اجازه بازگشایی آن را نداده است.

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قم افتتاح موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان قم واقع در محله باغ پنبه، سفره‌خانه سنتی یاد ایام واقع در آب انبار تاریخی بازار کهنه قم و افتتاح دفتر میراث فرهنگی در شهر کهک را از برنامه‌های اخیر میراث فرهنگی استان قم برشمرد و در خصوص برنامه های آینده  این اداره اظهار داشت: احیای مجموعه بیت امام‌(ره) و احداث موزه در آن، احیای بیوت مراجع، احداث موزه مراجع و مفاخر، راه اندازی موزه مردم شناسی در خانه تاریخی زند ظرف 2 ماه آینده، احداث مجموعه فرهنگی تفریحی و موزه ملاصدرا در شهر کهک، مطالعه ضوابط بافت شهر کهک و مطالعات تاریخی شهر قم از جمله برنامه‌های در دست کار اداره میراث فرهنگی استان می‌باشد.

تپه قلی‌درویش به سایت موزه تبدیل می‌شود

وی در خصوص کاوش‌های اخیر در تپه قلی درویش در نزدیکی جمکران گفت: این شهر قدمت هفت هزار ساله دارد و تا کنون 22 مرحله معماری و سه دوره کار فرهنگی در آن انجام شده است که کاوش‌های بیشتر در این شهر شاید موجب شود تا بسیاری از نظریه‌هایی که در خصوص عصر آهن موجود است تغییر کند و باید گفت که این تپه یک تپه بین المللی است و تا کنون بسیاری از دانشگاه‌های جهان خواستار مطالعه و کاوش در آن شده‌اند.

وی ادامه داد: قرار است با جذب اعتبار و تعامل با استانداری و اداره کل اوقاف استان به زودی این مجموعه به شکل یک سایت موزه درآید که ظرف مدت 2 ماه آینده نیز سقف آن زده خواهد شد.

ظرفیتهای گردشگری قم به خوبی معرفی نشده است

ارجمندی با بیان اینکه بسیاری از مسافرین و حتی شهروندان قمی دارای این ذهنیت هستند که شهر قم تنها یک شهر کویری و بدون جاذبه گردشگری است، خاطر نشان کرد: باید با برگزاری تورهای یک روزه برای شهروندان قمی و دیگر هموطنان ظرفیت‌های گردشگری استان را بشناسانیم و نیز در این راستا تهیه بروشورهایی به زبان فارسی و انگلیسی در دست انجام است.

50 پروژه گردشگری در قم در حال اجرا است

وی در ادامه از اجرای 50 پروژه گردشگری دراستان قم خبر داد و افزود: با افتتاح این پروژه‌ها با اعتبار بالغ بر 305 میلیارد تومان که بیشتر در زمینه احداث هتل، هتل آپارتمان، مهمانسرا، زائرسرا، مجتمع خدماتی گردشگری و ... است، تعداد 2 هزار و 500 تخت به ظرفیت تخت‌های اقامتی استان اضافه و سه هزار شغل در استان ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه امر توسعه گردشگری یک امر بین دستگاهی است، بیان داشت: توسعه در بخش گردشگری تعامل بین دستگاه‌های مختلف استان را می‌طلبد و اگر این امر تحقق یابد استان قم دارای ظرفیت خوبی در امر جذب توریست خواهد داشت.

کد خبر 1089891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha