به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد حسین موسیپور در اولین همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استان قم که ظهر چهارشنبه با حضور جمعی از سفرا و دیپلماتهای خارجی مقیم ایران در محل سالن همایشهای پژوهشکده علوم و معارف قرانی برگزار شد، با اشاره به سیاستهای دولت اظهار داشت: یکی از رویکردهای دولت دهم که دکتر احمدی نژاد بر آن تأکید ویژه دارد عمق بخشی به روابط خارجی منطقهای و استانی است.
وی افزود: این همایش و دیدارهای دو جانبه با دیپلماتها و سفرای خارجی مقیم ایران، اعزام هیئتهای تجاری و بازرگانی به سایر کشورها و دعوت از سرمایه گذاران خارجی و نیز چهرههای علمی، سیاسی و فرهنگی دنیا در راستای تحقق این رویکرد انجام میشود.
استاندار قم با تأکید بر قابلیتها و ظرفیتهای قم در عرصههای مختلف گفت: استان قم علیرغم داشتن کمترین وسعت در بین استانهای کشور، از توانمندیها و پتانسیلهای خاص و منحصر به فردی در زمینه های مختلف برخوردار میباشد.
موسیپور با اشاره به موقعیت ممتاز قم در زمینه فرهنگی گفت: قم به عنوان دومین قطب صنعت چاپ و نشر در کشور و دارنده رتبه اول کشور در زمینه تولید و چاپ کتب با محتوای دینی و مذهبی محسوب میشود.
گردشگری مذهبی یکی از محورهای اصلی توسعه در قم است
وی بیان داشت: استان قم به دلیل برخورداری از اماکن متبرکه، مقبرهها، بویژه وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران بعد از استان خراسان به عنوان دومین قطب زیارتی کشور میباشد.
استاندار قم با اشاره به ورود سالانه بیش از 15 میلیون زائر از داخل و خارج از کشور به قم، توسعه گردشگری مذهبی را به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان برشمرد و افزود: مطالعات توسعه اقتصادی، اجتماعی استان قم نشان می دهد که مهمترین محور توسعه استان توریسم مذهبی بوده و صنعت گردشگری در کنار بخشهای صنعت و کشاورزی میتواند نقش بسزایی در حیات اقتصادی و اجتماعی این استان داشته باشد .
موسیپور افزود: ساخت مراکز اقامتی و سرمایهگذاری در بخش تأسیسات گردشگری در استان میتواند یکی از زمینههای مهم برای حضور سرمایه گذاران کشورهای خارجی در قم باشد.
وی با اشاره به آمار صادرات استان گفت: در سال 1387 مجموع صادرات استان، بالغ بر 127 میلیون دلار بوده که بخش صنعت با سهم 74 درصد وارزش 94.075 میلیون دلار، محصولات فرهنگی با 8.5 درصد و ارزش 10.870 میلیون دلار ومحصولات کشاورزی با 8.2 درصد و ارزش 10.379 میلیون دلار، رتبه های اول تا سوم صادرات استان را به خود اختصاص داده اند.
استاندار قم با اشاره به روابط تجاری اقتصادی قم با سایر کشورها از عراق، امارات، افغانستان، هند، پاکستان، عربستان، ترکیه، فرانسه، یونان و چین به عنوان عمده کشورهای بازار هدف کالاهای صادراتی استان نام برد .
حجت الاسلام موسیپور با بیان این که در حال حاضر بیش از 1900 واحد صنعتی فعال با اشتغالزایی 36 هزار نفر در استان مشغول فعالیت میباشند، تصریح کرد: با تامین امکانات و راه اندازی شهرک های جدید استان میتوان فعالیتهای صنعتی در قم را بیش از این میزان گسترش و توسعه داد.
وی فعالیت منطقه اقتصادی و گمرک سلفچگان، قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی کشور، نزدیکی به بازارهای مصرف تهران و استانهای واقع در مرکز را از دیگر مزیتهای قم برای سرمایهگذاری دانست و از سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواست تا از فرصتها و توانمندیهای مذکور به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.
استاندار قم با قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، ابراز امیدواری کرد که تا این نشست بتواند با معرفی هر چه بیشتر قابلیتها و فرصتهای سرمایه گذاری در قم، به توسعه روابط خارجی این استان با سایر کشورها کمک کنند.
قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم گفت: قم دارای ظرفیت کم نظیری برای سرمایهگذاری در گردشگری مذهبی و صنعت، به ویژه صنایع فرهنگی و چاپ و نشر است و شرایط و زمینههای لازم برای حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی در قم مهیاست.
کد خبر 1090287
نظر شما