به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، در حالیکه خبرهای امیدوار کننده و مصاحبه مالکین شرکت لوله سازی خوزستان بذر امید را در دل چندصد کارگر این شرکت و خانواده های آنان و حتی سایر خوزستانی ها کاشته بود که شاید با گذشت چندین سال این کارگران به حقوق مسلم خود برسند ولی اعتراض دوباره کارگران نشان داد این قصه که زندگی را به کام کارگران زحمتکش لوله سازی و خانواده های آنان تلخ کرده همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد این موضوع به این زودیها رنگ خط پایان را به خود نبیند.
مالکیت این شرکت که از معدود شرکتهای تولید کننده لوله های مورد نیاز وزارت نیرو در کشور محسوب می شود و تولیدات آن نیاز اساسی کشور محسوب می شود در سال 1381 از بانک صنعت و معدن سلب و به بخش خصوصی واگذار شد که دقیقا از همان زمان، روزهای تیره این شرکت آغاز و حتی در مقاطعی با توقف تولید مواجه شد.
لوله سازی اهواز به افرادی واگذار شد که هیچ سررشته ای از آن نداشتند
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز در این خصوص گفت: اشتباه اساسی در خصوص این شرکت واگذاری آن به افرادی بود که هیچ سر رشته ای از فعالیت این شرکت بزرگ تولید نداشتند و این یک اشتباه غیر قابل بخشش محسوب می شود.
مالکیت شرکت لوله سازی اهواز آنقدر دست به دست شد که وضعیت تولید آن به هم ریخت و روزی رسید که شرکت حتی توان پرداخت حقوق کارگران را نداشت |
نماینده مردم اهواز در مجلس |
همین چند روز قبل بود که مسئولان استان از حل مشکل لوله سازی خوزستان و بازگشت مالکیت آن به دولت خبر داده بودند ولی مالکان شرکت در مصاحبه با رسانه ها از حل تمامی مشکلات این شرکت خبر دادند و اینگونه بود که بازگشت مالکیت کارخانه به دولت که خواسته کارگران و نمایندگان خوزستان نیز به حساب می آمد، منتفی شد.
حسینی در این خصوص خاطرنشان کرد: با پیگیری نمایندگان خوزستان و استاندار خوزستان و طبق قانون حمایت از تولیدکنندگان در پایان سال 1388 این موافقت حاصل شد که شرکت لوله سازی به دولت واگذار شود و ما امیدوار شدیم که مشکلات این واحد عظیم صنعتی رفع خواهد شد ولی بر اثر عدم ناهماهنگی با وزارت صنایع و معادن و بدون اطلاع، این واگذاری منتفی شد.
وعده های مالک کارخانه واگذاری مجدد کارخانه به دولت را منتفی کرد
وی افزود: ظاهرا مالک این کارخانه متعهد شده 100 میلیارد ریال وجه نقد به کارخانه تزریق کند تا وضعیت آن بهبود یابد و وزارت صنایع نیز از مالکیت آن صرفنظر کرده است و با پیگیری های مداوم حتی وزارت نیرو متعهد شده بود 50 میلیارد ریال برای تامین لوله های مورد نیاز خود به صورت پیش پرداخت به این شرکت پرداخت نمایند ولی با تصمیم وزارت صنایع همه معادلات به هم ریخت.
با 100 میلیارد ریال وجه نقدی که به عنوان سرمایه به شرکت لوله سازی تزریق شد بخشی از حقوق معوقه کارگران پرداخت شد و آنها با امیدواری بیشتری به کار خود بازگشتند ولی بعد از گذشت مدت اندکی معلوم شد وضعیت تفاوتی نکرده و کارگران با دریافت بخشی از مطالبات معوقه خود تنها بدهیهای خود به دیگران را پرداخت کردند و دوباره قصه بی پولی آنها آغاز شد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در این مورد اظهار داشت: بعد از اینکه بخش خصوص برای احیای دوباره کارخانه اعلام آمادگی کرد، به آنها اعلام کردیم سه ماه فرصت دارند تا وضعیت کارخانه را سامان ببخشند و ما از آنها حمایت می کنیم، ولی با گذشت سه ماه معلوم شد وضعیت تفاوتی نکرده است و آنها در این مدت به جای تحقق وعده 100 میلیارد ریالی خود تنها 25 میلیارد ریال به شرکت تزریق کردند و وضعیت کارخانه مجددا با مشکل مواجه شد.
استانداری توان اداره کارخانه لوله سازی را ندارد
استانداری کارهای مهمتری دارد و نمی تواند کارخانه ای نظیر لوله سازی را مدیریت کند بنابراین در جلسه ای که به زودی با وزیر صنایع داریم احتمالا واگذاری مجدد کارخانه به وزارت صنایع قطعی می شود |
سیدشریف حسینی |
اما اعتراضات مداوم کارگران لوله سازی هم یکی از مواردی است که بارها شهر اهواز را به مشکل مواجه کرده است و این وضعیت باید به نوعی پایان یابد زیرا ادامه این وضعیت بی شک برای خوزستان و صنایع آن چهره خوشایندی ندارد.
حسینی در خصوص اعتراضات روزهای اخیر اظهار داشت: 150 نفر از این کارگران به سن بازنشستگی رسیده اند و خوشبختانه موفق شدیم مشکل آنها را حل کنیم. مورد دوم ادامه اعترضاات این قشر زحمتکش به علت پرداخت نشدن حق بیمه آنها و محرومیت آنها از داشتن دفترچه و خدمات درمانی بود که فشار مضاعفی بر آنها و خانوادهایشان وارد می کرد که خوشبختانه این موضوع نیز حل شده است.
لزوم راه اندازی فاز دوم کارخانه / ادامه فعالیت لوله سازی اهواز برای کشور حیاتی است
با تمام این مشکلات اما نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی بر لزوم راه اندازی فاز دوم این کارخانه تاکید کرد و گفت: اکنون محصولات تولیدی این کارخانه که به شدت مورد نیاز وزارت نیرو است تنها در این کارخانه و تهران تولید می شود، بنابراین ادامه حیات این واحد صنعتی برای خوزستان و کشور حیاتی است ضمن اینکه از وزارت صنایع انتظار داریم فاز دوم این کارخانه را نیز راه اندازی کند تا قدرت درآمدزایی این کارخانه افزایش یابد.
وام ساخت فاز دوم کارخانه چند سال پیش توسط بخش خصوصی دریافت شد اما در جای خود هزینه نشد و اکنون کارخانه معطل پول است |
نماینده مردم خوزستان در مجلس |
به هر حال با اوج گرفتن واگذاری شرکت ها و واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی و اقتصادی کشور به بخش خصوصی باید بررسی و دقت بیشتری در این واگذاریها صورت گیرد تا تجربه تلخ لوله سازی خوزستان برای سایر واحدهای دولتی تکرار نشود زیرا این اشتباهات به صورت مستقیم با زندگی و جان و مال مردم ارتباط دارد و به امنیت روانی و اجتماعی مربوط است.
مشکل کارگران حل می شود/ اخبار خوش در راه است
نماینده اهواز در خصوص آینده این کارخانه تاکید کرد که آینده روشن است و کارگران هم بدانند مشکل چندین ساله آنها قرار است برای همیشه حل شود ولی این افراد زحمتکش بدانند که اعتراضات مداوم آنها راهی برای سوء استفاده کنندگان باز می کند به همین دلیل آنها را به صبوری توصیه کرده و اعلام می کنم که منتظر اخبار خوش در خصوص کارخانه خود باشند.
...........................................................
گزارش: علی نواصر
نظر شما