به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور در جشن شکرگزاری نخستین استحصال خاویار پرورشی در آبهای داخلی استان قم که ظهر پنجشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس شیلات قم در روستای قمرود برگزار شد اظهار داشت: هدف از پرورش آبزیان در استان قم تولید 5 هزار تن آبزی تا پایان برنامه پنجم توسعه است که در این راستا در صدد تشکیل 30 سایت دیگر در زمینه پرورش فیله ماهیهای خاویاری تا پایان سال 89 در استان قم هستیم و این امر با تلاش و همت عالی و درنظر گرفتن شرایط زیست محیطی مناسب قابل تحقق است.
وی با اشاره به وجود آبهای شور اطراف دریاچه نمک و حوض سلطان تصریح کرد: آبهای شور این منطقه زمینههای مناسبی را در پرورش آرتمیا دارد و مسئولین باید با تلاشی مضاعف به اجرایی کردن این پروژه اهتمام داشته باشند.
استاندار قم بیان داشت: پرورش فیله ماهی خاویاری در قم نشان داد: در نقاطی به جز نقاط مورد انتظار در پرورش این نوع ماهیها میشود با برنامهریزی صحیح به نتیجه برسیم و در توسعه تجارت گامهای نوینی برداریم.
موسیپور با بیان اینکه مسئولین اگر در این زمینه برنامهریزی صحیحی داشته باشند میتوانیم به موفقیتهای بینظیری دست یابیم گفت: اکنون حدود 1 هزار حلقه چاه آب در استان وجود دارد که میتوانیم شرایطی مناسب را در کنار هر یک حلقه چاه به وجود بیاوریم و به نتیجههای مطلوبی در زمینه رشد و توسعه آبزیان و رونق در تجارت این محصول در قم دست یابیم.
وی با اشاره به انقراض ماهیان خاویاری در دریای خزر گفت: حدود 93 درصد از ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر تولید میشود و در صورتی که نسل اینگونه ماهیها منقرض شود جهان دچار چالش در تولید این نوع محصول میشود و اقدام به تولید این محصول در آبهای غیر آزاد، علاوه بر تولید شغل و توسعه تجارتهای داخلی وخارجی، از انقراض این نوع از آبزیان جلوگیری میکند.
استاندار قم در پایان خاطر نشان کرد: پرورش ماهی در دل کویر از ابعاد مختلف مورد توجه واقع میشود و میتواند به وارد کردن ارز خارجی به کشور کمک شایانی بکند و این مروارید سیاه برخلاف انتظار از دل کویر به جهان عرضه شود.
قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم با اشاره به نتیجه بخش بودن سایت پرورش ماهی خاویاری در قم گفت: طبق برنامههای راهبردی هدف گزاری شده است تا پایان سال 89 تعداد 30 سایت پرورش ماهی خاویاری در قم شکل میگردد.
کد خبر 1090710
نظر شما