۷ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۲۸

32هزار و920 نفر در اردیبهشت 89 از زندان آزاد شدند

32هزار و920 نفر در اردیبهشت 89 از زندان آزاد شدند

بجنورد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: آمار خروجی زندانیان کشور در اردیبهشت ماه امسال 32 هزار و 920 نفر بود.

به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، غلامحسین اسماعیلی شامگاه پنج شنبه در جلسه شورای مدیران قضائی خراسان شمالی، افزود: حدود 63 درصد زندانیان آزاد شده کمتر از یک ماه در زندان توقف داشته اند که این آمار می تواند تا 30 درصد کاهش داشته باشد.

وی از بازنگری در آئین نامه غفو و بخشودگی زندانیان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس آئین نامه جدید، زندانیان پس از اصلاح و تربیت با اقدامات تامینی و تربیتی مورد بخشش وعفو قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور همچنین از اجرایی کردن طرح هدفمند کردن مرخصی زندانیان کشور از اول تیر ماه امسال خبر داد.
 
وی با بیان اینکه حداقل فضای مسقف برای هر زندانی 12.5متر مربع است، گفت: هم اکنون فضای مسقف برای هر زندانی در کشور به طور میانگین بسیار کمتر از این مقدار است.
 
اسماعیلی با اشاره به سرانه زندانیان در زندانهای کشور خاطرنشان کرد: با وجود همه تلاشهای صورت گرفته، از نظر سرانه فضا، بهداشت و درمان و نیز غذا با کمبودهای بسیار شدیدی روبرو هستیم به گونه ای که ظرفیت اسمی زندانهای کشور 100 هزار نفر و ظرفیت کنونی مورد استفاده 170 هزار نفر است که این آمار از تراکم بالای حضور زندانی در زندانهای کشور خبر می دهد. 
 
وی تصریح کرد: سرانه غذای هر زندانی در کشور نیز با توجه به اختصاص اعتبار آن از سوی استانداریها متفاوت است و از570 تومان تا 850 تومان متغیر است که با برآوردهای صورت گرفته باید سرانه غذایی زندانیان در کشور به حداقل 2400 تومان افزایش یابد.
 
اسماعیلی با بیان اینکه 70 درصد خانواده زندانیان از وضعیت معیشتی خوبی برخوردار نیستند، افزود: برخی خانواده‌های زندانیان حتی قبل از زندانی شدن سرپرست شان نیز از حداقل امکانات برخوردار نبودند و در فقر زندگی می کردند و هم اکنون که زندانی شده اند جزو به شمار مساکین می آیند.
 
رئیس سازمان زندانها واقدامات تامینی و تربیتی کشور عنوان کرد: حتی اگر فرد زندانی خطا‌کار و شرورترین فرد نیز باشد، اکثریت قریب به اتفاق خانواده‌های زندانیان نیازمند و مظلوم واقع شده‌اند.

وی با بیان اینکه ای کاش در چارچوب مقررات حکومتی درباره این موضوع چارچوبی دیده می‌شد، گفت: در حال حاضر کمیته امداد امام خمینی(ره) تنها مرکز دولتی است که از برخی از این خانواده‌ها حمایت می‌کند و برخی دیگر از آنها توسط انجمن حمایت از زندانیان زیر پوشش قرار گرفته‌اند.

وی اظهار داشت: این انجمنها مردم نهاد و غیرانتفاعی بوده که از اعتبارات دولتی بی‌بهره‌اند و با کمک خیرین و یا با برخی فعالیتهای اقتصادی که 100 درصد برای خانواده زندانیان صرف می‌شود، اداره می‌شوند. 
 
اسماعیلی با بیان اینکه در حال حاضر در 172 شهر کشور انجمن‌حمایت از زندانیان فعالیت دارند، بیان داشت: هم اکنون 180 شهر در کشور دارای زندان است. 
 
رئیس سازمان زندانها واقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: تنها در سال 88 از طریق خیرین سه میلیارد و 200 میلیون تومان به این خانواده‌ها کمک شده است.
 
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینکه اطاله دادرسی در دادگستری خراسان شمالی به معنای واقعی وجود ندارد، آمار موجود پرونده ها در دادگستری خراسان شمالی را حدود شش هزارمورد و هر شعبه را 100 پرونده ذکر کرد.
 
احمد کیخسروی ار تقای واحدهای مددکاری در زندانها، فعال کردن بخشهای حمایت و ارائه معاضدتهای بیشتر حقوقی و تقویت مراقبتهای بعد از خروج برای زندانیان را از راهکارهای لازم به منظور کاهش جمعیت کیفری و آمار زندانیان عنوان کرد.
کد خبر 1090742

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha