دکتر مریم کاشانیان در ارتباط با یکسان سازی تعرفه زایمان طبیعی و سزارین در بیمارستانهای دولتی که چندی پیش توسط وزیر بهداشت اعلام شد، به خبرنگار مهر گفت: یکسان سازی تعرفه های پزشکی یکی از راههایی است که می تواند آمار سزارین در کشور را تعدیل کند.
چندی پیش وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی ماما اعلام کرد که این وزارتخانه در تلاش است با همکاری وزارت رفاه، تعرفه های زایمان طبیعی و سزارین در بخش دولتی را یکسان سازی کند.
کاشانیان با اعلام اینکه یک پزشک در زایمان طبیعی مدت زمان بیشتری را بالای سر بیمار حضور دارد در حالی که تعرفه کمتری از جراح سزارین دریافت می کند، افزود: زمان حضور پزشک در عمل سزارین بین یک تا یک و نیم ساعت است اما این زمان در زایمان طبیعی بین 3 تا 6 ساعت است.
بر اساس اعلام وزیر بهداشت، عمل سزارین در بیمارستانهای خصوصی با قیمت هشت و 9 میلیون تومان نیز انجام شده است.
رئیس بیمارستان شهید اکبرآبادی با انتقاد از بالا بودن هزینه سزارین در ایران، گفت: هزینه سزارین در آمریکا حدود 20 هزار دلار است اما تعرفه پزشک برای زایمان طبیعی و عمل سزارین یکسان است.
این جراح و متخصص زنان و زایمان با انتقاد از اینکه بیمه های تکمیلی در بحث سزارین سوداگرانه برخورد می کنند، افزود: این بیمه ها ابتدا ارقام متفاوت و بعضا پایین برای سزارین اعلام می کنند تا مشتری بیشتری بگیرند اما وقتی بیمه شده را جذب کردند به عناوین مختلف هزینه ها را نمی پردازند.
رئیس بیمارستان شهید اکبرآبادی، این شیوه بیمه های خصوصی را منجر به افزایش آمار سزارین در کشور دانست.
کاشانیان با اشاره به تعرفه حدود سه هزار تومانی جراحی در بخش دولتی گفت: هزینه سزارین در بخش دولتی 21 k و زایمان طبیعی 12 تا 16 k محاسبه می شود که چیزی در حدود 60 هزار تومان تعرفه سزارین و 36 هزار تومان برای زایمان طبیعی است.
وی همچنین تعرفه جراحی در بخش خصوصی را 36 هزار تومان اعلام کرد و افزود: تعرفه سزارین برای پزشکان در بخش خصوصی حدود 760 هزار تومان است.
این در حالی است که وزیر بهداشت با اشاره به آمار 44 درصدی زایمان سزارین در کشور، این میزان را در دنیا حدود 20 درصد اعلام کرده و گفته است که سزارین در روستاهای کشور تا حدودی کمتر شده اما در شهرها بیش از گذشته افزایش یافته است.
کاشانیان، تمایل زنان به سزارین را آسانتر بودن و کم درد بودن این روش زایمان عنوان کرد و افزود: وقتی بیمار می بیند که در سزارین درد کمتری نسبت به زایمان طبیعی تحمل می کند و استرس و اضطراب زایمان طبیعی را ندارد در نتیجه حاضر می شود سزارین را بپذیرد.
رئیس بیمارستان اکبرآبادی با اشاره به تبلیغ غیرمستقیم سزارین در بیمارستانهای دولتی، گفت: وقتی بیمار می بیند که تخت کناری او بدون اینکه دردهای زایمان طبیعی را تحمل کند زایمان کرده است او هم ترغیب می شود که سزارین کند و آه و ناله های زایمان طبیعی را نداشته باشد.
نظر شما