به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، احمد علیرضابیگی در نشست شورای اداری استان که با حضور رحیمی معاون اول رییس جمهوری برگزار شد، مسئله تامین آب برای مصرف شرب و صنایع استان را تهدیدی جدی برای آذربایجان شرقی و شهر بزرگی همچون تبریز عنوان کرد و اظهار داشت: اگر این چالش همچنان ادامه یابد توسعه و پیشرفت استان با مشکلات و معضلات اساسی تری مواجه خواهد شد.
علیرضابیگی اضافه کرد: هر چند حرکت هایی در زمینه پروژه های آب و سدسازی در استان شروع شده اما این حرکت بسیار لاک پشتی است و توجه بیشتر دولت را طلب می کند تا در سریع ترین زمان نسبت به اتمام برخی از این طرح ها اقدام شود.
وی با اشاره به فرسودگی خط انتقال آب زرینه رود به تبریز، تشریح کرد: اگر این خط به خصوص در 40 کیلومتر اولیه که اراضی شوره زاری را داراست، به زودی ترمیم نشود و عملیات اجرایی خط دوم انتقال شروع نشود، استان با بحران های جدی و خطرناکی روبرو خواهد شد.
علیرضابیگی از مدار خارج شدن خط کنونی انتقال آب زرینه رود به تبریز را محتمل دانست و گفت: در این شرایط اجرای سریع تر خط دوم بسیار لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه اجرای خط دوم انتقال آب زرینه رود به تبریز جزو مصوبات سفر استانی هیئت دولت به آذربایجان شرقی است، یادآور شد: اما اجرای این پروژه منوط به فاینانسور شده است که این امر تا حدودی غیر ممکن می کند چرا که تاکنون تلاش های وزارت نیرو و استانداری در این زمینه به نتیجه ای نرسیده است.
استاندار آذربایجان شرقی، مسئله حاشیه نشینی در تبریز را چالش دیگر استان برشمرد و گفت: این معضل اجتماع، فرهنگی و اقتصادی بزرگترین مشکل کلانشهر تبریز است که باید نسخه ای انقلابی برای آن پیچید چرا که عمل به روش های گذشته در این مسیر گره گشا نبوده است.
علیرضابیگی اضافه کرد: دولت برای از بین بردن حاشیه نشینی در شهرهای بزرگی همچون تبریز باید سیاستی همانند طرح مسکن مهر را به مورد اجرا بگذارد تا در زانی کوتاه نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی آذربایجان شرقی را به دلیل نزدیکی به اروپا و قفقاز، همسایگی با سه کشور و همچنین مزیت های اقتصادی و تجاری را از استان های مستعد کشور برای توسعه شتابنده بیان کرد و گفت: در این راستا طی سفرهای استانی هیات دولت طرح های بسیار خوب و در خور توجهی به تصویب رسیده است که نشان می دهد دولت توجه ویژه و خاصی به این منطقه دارد.
علیرضابیگی ، توسعه حمل و نقل ، توجه ویژه به پروژه های جاده ای و راه آهن تبریز- میانه را از خواست های مهم مردم آذربایجان شرقی بیان کرد که می تواند توسعه استان را بیش از پیش سرعت ببخشد.
وی گفت: هم اکنون پروژه مهم و ملی راه آهن تبریز- میانه دارای 50 درصد پیشرفت فیزیکی است که حرکت کندی دارد و لازم است برای تسریع آن دولت اعتبارات بیشتری به این طرح مهم اختصاص دهد.
علیرضابیگی تشریح کرد: انتظار می رود راه آهن تبریز- میانه حداقل ظرف دو سال آینده به بهره برداری برسد.
نظر شما