۱۵ خرداد ۱۳۸۹، ۹:۱۷

قدرت سایبر

قدرت سایبر

مجموعه مقالات "قدرت سایبر" زیر نظر دکتر سید رضا صالحی امیری با شمارگان 1000 نسخه و در 205 صفحه از سوی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر شده است.

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: رشد فزاینده فناوریهای رسانه‏ای و بین‏المللی شدن رسانه‏ها سبب شده است که گفتمانهای گروههای گوناگون ظهور و بروز پیدا کنند. اما با جهانی شدن ارتباطات و رسانه‏ها در جهان امروز امکان تبدیل شدن هیچیک از این گفتمانها به گفتمان غالب میسر نیست.

این ارتباطات جهانی و پیشرفتهای روزافزون فناوریهای نوین اطلاعات و ارتباطات با پراکندن اقتدار میان بازیگران متعدد روند سنتی روابط بین‏الملل را با چالشی نوین مواجه کرده‏اند.

کتاب مجموعه مقالات "قدرت سایبر" در واقع در صدد تبیین نقش و جایگاه دولت در پرتو این تحولات جدید رسانه‏ای است. این کتاب حاوی هفت مقاله است. مقاله اول این کتاب با عنوان "جایگاه دولت الکترونیک ایران در جهان" نوشته حمید ضیایی‏پور، با توجه به گزارش سالیانه دانشگاه براون آمریکا، به تجزیه و تحلیل جایگاه ایران در این حوزه پرداخته است.

محمد سلطانی‏فر در مقاله "گفتمان‏سازی واقعیت در رسانه‏ها" روند ایجاد فضای گفتمانی توسط رسانه‏ها را مورد بررسی قرار داده است. رسانه‏ها و واقعیت‏سازی در آراء پسامدرنیسم محور عمده این مقاله را تشکیل می‏دهد. وی همچنین در مقاله دیگری با عنوان "اصول جنگ روانی در طراحی سناریوی خبری" به بازتعریف جنگ روانی، اهداف آن و تحلیل قابلیتهای افراد در جنگ روانی پرداخته است.

"جنگ رسانه‏ای آمریکا در برنامه هسته‏ای ایران" مقاله بعدی این کتاب است که توسط شهرود امیر انتخابی به رشته تحریر در آمده است. نویسنده در این مقاله ضمن تبیین مفهوم جنگ رسانه‏ای، ابتدا به تحلیل ابعاد رسانه‏های جهانی در جنگ رسانه‏ای و سپس به تحلیل جنگ رسانه‏ای علیه برنامه هسته‏ای ایران می‏پردازد.

رها خرازی آذر در مقاله "سایبر دیپلماسی: دیپلماسی در عصر تکنولوپیهای اطلاعات و ارتباطات" به تجدید نظری که لازم است دولتها در روند دیپلماسی خود ایجاد کنند اشاره کرده است.  

"شبکه‏های جهانی خبری و سیاست خارجی آمریکا" مقاله‏ای است از ایتان گیلبو که توسط رحمان قهرمان‏پور و شهرود امیر انتخابی ترجمه شده است. مؤلف این مقاله می‏کوشد نشان دهد که پوشش جهانی اخبار برای سیاستمداران، مقامات رسمی و ژورنالیستها، معضلات اخلاقی، حرفه‏ای و سیاسی ایجاد کرده است.

دیگر مقاله‏ای که توسط زهرا رضایی و شهرود امیر انتخابی ترجمه شده نوشته مایکل اوهنلن و نینا کمپ است. مقاله "تحلیل عملکرد رسانه‏ها در عراق" چگونگی عملکرد رسانه‏ها در طول اشغال عراق از یک سو و تعیین مواضع و گرایشات خاص سیاسی رسانه‏ای در تحلیل و انعکاس اخبار از سوی دیگر را مورد بحث قرار داده است.

کد خبر 1092669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha