۱۰ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۵۳

115 هزار تن کالای غیرنفتی از گمرکات گیلان به خارج صادر شد

115 هزار تن کالای غیرنفتی از گمرکات گیلان به خارج صادر شد

رشت - خبرگزاری مهر: ناظر گمرکات گیلان گفت: در دو ماهه نخست سالجاری 114 هزار و 785 تن کالای غیرنفتی از این گمرکات گیلان به کشورهای آذربایجان، روسیه، امارات، عراق و کشورهای آسیای میانه صادر شده است.

 غلامحسین نوحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ارزش کالاهای صادر شده 614 میلیارد و 455 میلیون و 904 هزار ریال بوده است، افزود: این کالاها شامل انواع خشکبار، کلینگر، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی، شیشه، آینه، صنایع غذایی، محصولات پلاستیکی، ملامین، مواد معدنی و کالاهای صنعتی است.

وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد از کالاهای صادراتی از محصولات این استان است، اظهارداشت: محصولات تولیدی گیلان برای صادرات، بیشتر شامل محصولات نباتی، مصنوعات سنگ، گچ، سیمان، سرامیک، شیشه، محصولات معدنی و کلینکر است.

مدیرکل گمرک انزلی تصریح کرد: در حال حاضر رویه صادرات در گمرکات این استان در طول 30 دقیقه انجام می پذیرد درصورتی که صادرات در کشورهای پیشرفته تا 120 دقیقه طول خواهد کشید.

وی با اشاره به استقرار سامانه مدیریت کیفیت ( 2008 – ایزو 9001 )، سامانه کنترل دربهای الکترونیک ( CGCS) با حاکمیت و نظارت گمرک و همکاری سازمان های همجوار، سامانه توزین و انجام تشریفات یکپارچه گمرکی به صورت الکترونیکی افزود: استقرار این سامانه ها موجب شده گمرکات گیلان به عنوان مکانیزه ترین گمرک در سطح کشور شناخته شود.

نوحی درادامه با اشاره به واردات یک میلیون و 27 هزار و 933 تن کالا به ارزش 5717 میلیارد و 663 میلیون و 458 هزار ریال افزود: بیشترین درصد واردات از طریق این گمرکات نیز مربوط به مواد اولیه مورد نیاز کارخانه های تولیدی است.

وی عمده کالاهای واردتی از گمرگات گیلان را آهن آلات، چوب، ماشین آلات، لوازم برقی، صنعتی، گندم، محصولات شیمیایی و سایر اقلام عنوان کرد و گفت: این کالاها ازکشورهای روسیه، قزاقستان، اکراین و ... وارد کشورشده است.

ناظر گمرکات استان گیلان بیان داشت: در دو ماهه نخست سالجاری همچنین 85  میلیون و 607 هزار و820 دلارکالا با وزن120هزار و 442 تن ازطریق گمرکات استان ازکشورهای روسیه، قزاقستان، ارمنستان و ترکمنستان به کشورهای پاکستان، امارات، عراق و افغانستان ترانزیت شده است.

وی خاطرنشان کرد: عمده کالاهای ترانزیت شده شامل مواد سوختی، آهن آلات، تخته، تجهیزات حفاری، کامیون، تراکتور و روغن موتور بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن منفی هفت درصد کاهش و ازنظر ارزش 15 درصد افزایش داشته است.

نوحی یاد آور شد: دراین مدت تعداد کشتی های وارده 433 فروند و تعداد کامیون بار گیری شده 66 هزار و 44 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب37 درصد و 33 درصد افزایش داشته است.

کد خبر 1092690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha