به گزارش خبرنگار مهر در رشت، اسدالله عباسی عصر دوشنبه در بازدید از منطقه اشکورات رودسر اظهار داشت: با تامین اعتبار و پرداخت تسهیلات باید از تولید کنندگان این بخش حمایت شود چرا که امروزه علم پزشکی توجه خاصی به درمان برخی بیماریها از طریق گیاهان دارویی دارد.
وی ادامه داد: گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گیاهی و به طور کلی فرآورده های طبیعی به ویژه طی سالهای اخیر رو به افزایش بوده که اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگی های زیست محیطی که کره زمین را تهدید می کند از سوی دیگر باعث چنین رویکردی در جامعه شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: گیاهان دارویی جز ذخایر و منابع طبیعی هستند و بسیاری از کشورها کم یا زیاد از یک چنین منبعی برخوردارند که نوع، تعداد و تنوع گونه های گیاهی براساس شرایط و موقعیت جغرافیایی هر منطقه متفاوت است اما سودآوری های کلان اقتصادی و توجه روز افزون به تجارت جهانی گیاهان دارویی، مشکلات و مسائل ناگواری را برای این منابع به وجود آورده و نسل گونه های گیاهی را با خطر انقراض مواجه ساخته است.
وی گفت: بخش عظیمی از تجارت، مربوط به گونه های گیاهی دارویی است که از طبیعت جمع آوری شده و شیوه های نادرست، نه تنها به انقراض نسل گونه ها می انجامد بلکه تنوع زیستی منطقه و جهان را نیز با خطر نابودی مواجه می سازد.
عباسی با تاکید بر اینکه گامهای استوارتر و با برنامه تری برای آینده گیاهان دارویی برداشته شود، افزود: استفاده مطلوب، منطقی و بهینه ازاین منابع که به لحاظ فناوری بسیار کم هزینه تر و ساده تر از صنایع دارویی شیمیایی است می تواند ضمن تامین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی و درمانی جامعه از خروج مقادیر متنابهی ارز جلوگیری و مانع گسترش وابستگی به بیگانگان شود.
وی ادامه داد: با اتخاذ سیاستها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر یک شناخت واقع گرایانه از وضعیت موجود این منابع و کاربرد روشهای علمی و صحیح در تمام ابعاد اعم از کاشت، داشت، برداشت و بهره برداری صنعتی و اقتصادی آن، چه از طبیعت و چه به صورت کشت مکانیزه، می توان به درکی واقعی و اصولی در خصوص نقش و بازدهی گیاهان دارویی در جوامع رو به رشدی همچون ایران رسید و علاوه بر حفظ و حراست از این سرمایه های ملی به شکوفایی و توسعه پایدار جامعه نیز دست یافت.
نظر شما