۱۴ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۳۹

براتی پور در گفتگو با مهر:

رویکرد امام خمینی(ره) به شعر انگیزه شاعران را بیشتر کرد

رویکرد امام خمینی(ره) به شعر انگیزه شاعران را بیشتر کرد

عده ای وقتی دیدند امام خمینی(ره) دستی در شعر داشته اند رویکردشان به شعر تقویت شد و برای شاعران نیز انگیزه ای شد تا در این مسیر ثابت قدم تر باشند.

عباس براتی پور در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جایگاه امام خمینی (ره) در ادبیات ایران به ویژه شعر گفت: شخصیت حضرت امام خمینی (ره)دارای ابعاد مختلفی بود. ایشان در کنار وجهه فقهی و سیاسی در حوزه شعر و ادبیات هم دارای جایگاه بسیار رفیعی بودند.

وی ادامه داد: در تاریخ ایران عرفا و بزرگان اندیشه ها و دریافتهای معنوی خود را در قالب شعر بیان کرده اند و حضرت امام نیز شعر را بالاترین و فاخرترین لسان می دانند و خودشان نیز برای بیان اندیشه های عرفانیشان از این قالب ادبی بهره برده اند.

مولف "وعده دیدار"  در تبیین دیدگاههای خود عنوان کرد: در ادبیات فارسی ما نمونه هایی داریم که این شخصیتها هم در فقه و هم در ادبیات شاخص بوده اند که یکی از آنها حضرت امام است در حالیکه ایشان هیچگاه دعوی شاعری هم نداشتند و پس از رحلتشان اشعارشان توسط دیگران گردآوری و کتاب شد.

براتی پور افزود: امام خمینی (ره) در شعر پیرو سبک عراقی و نوع شعرشان هم عرفانی بود و توانسته اند مخاطبانی که به شعر و ادبیات علاقه و آشنایی دارند به خود جذب کرده و راضی کنند.

این شاعر با تاکید براینکه جایگاه شعری رهبر فقید انقلاب پس از درگذشتشان بیشتر نمود پیدا کرد، توضیح داد: تاثیر شخصیت امام و شعرهایشان بر ادبیات و شاعران بیشتر پس از درگذشتشان نمود پیدا کرد و می بینیم که با انتشار مجموعه شعرهای امام حتی بر یک غزل چندین شرح نوشته شده است که شرح مبسوط صادقی رشاد بر غزل معروف "من به خال لبت ای دوست گرفتار شدم..." نمونه ای از آنهاست.

شاعر "بهت نگاه" تاثیر سرایش شعر توسط شخصیتی چون امام خمینی(ره) بر جوانان را اینگونه توضیح داد: عده ای وقتی دیدند امام خمینی(ره) دستی در شعر داشته و غزل عرفانی ناب سروده اند رویکردشان به شعر تقویت شد و برای شاعران نیز انگیزه ای شد تا دراین مسیر ثابت قدم تر گام بردارند.ارادت به حضرت امام باعث شد تا شاعران به ویژه جوانان درحوزه شعر کوشاتر شوند.

وی اضافه کرد: پس از ایشان هم مقام معظم رهبری با توجه خاص به حوزه شعر و برپایی جلسات شعرخوانی این انگیزه را تقویت کردند. همانطور که می دانید مقام معظم رهبری در شعر و نقد ادبی متبحر و صاحب اندیشه و نظر و ذوق هستند و این خود باعث شده است ما در هیچ دوره و زمانی به اندازه امروز شاعر و شعر خوب نداشته باشیم و سرایش شعر توسط امام خمینی(ره) و ادامه آن مسیر توسط مقام معظم رهبری باعث شده است رویکرد به شعر ناب بیشتر شود.

براتی پور کیفیت اشعار جوانان را خوب ارزیابی کرده و گفت: وقتی شعرهای چاپ شده و یا شعرهایی که برای ارزیابی و داوریها در اختیارم قرارمی گیرد، می خوانم و همچنین شعرهایی که در جلسات مختلف خوانده می شود، می شنوم متوجه می شوم که جایگاه شعر ناب در بین جوانان روبه تقویت است و این از نتایج عنایت امام خمینی (ره) به شعر است.

این شاعرکه چندین سال مسئولیت هماهنگی جلسات شعرخوانی درحضور مقام معظم رهبری را برعهده داشته است درپایان تصریح کرد: معتقدم جریان ادبی ما در زمینه توجه به شخصیت والای امام راحل کوتاهی نکرده که در رسیدن به این جایگاه رهنمودهای مقام معظم رهبری بسیار راهگشا بوده وهست و با توجه به حضور چندین ساله ام در جلسات شعرخوانی در محضر ایشان این تاثیر مثبت را به عینه دیده ام.

کد خبر 1094201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha