۱۲ خرداد ۱۳۸۹، ۱۲:۳۴

اظهارات خواندنی دکتر اکرمی /

حیات مصنوعی خطرناکتر از بمب اتمی/ هشدار درباره نوع استفاده از حیات مصنوعی

حیات مصنوعی خطرناکتر از بمب اتمی/ هشدار درباره نوع استفاده از حیات مصنوعی

مدیر گروه فلسفه علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در مورد خبر دستیابی به فناوری ایجاد نمونه مصنوعی از حیات با مثبت ارزیابی کردن تولید این علم و با اشاره به دیدگاه دکتر مطهری، تولید حیات مصنوعی را نه دخالت در کار خدا بلکه بهره گیری از قوانین طبیعت که آفریده خدا هستند عنوان کرد و نسبت به بهره گیری نادرست از این علم هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر موسی اکرمی با اشاره به بهره گیری نادرست از ایجاد نمونه مصنوعی از حیات با توجه به آنچه در مورد بمب هسته ای (اتمی) روی داده است گفت: نه تنها دولتها تلاش می کنند چنین دانش فنی را در راستای خواستهای سیاسی و اقتصادی خود در عرصه ملی و جهانی به خدمت گیرند بلکه گروههای تروریستی نیز خواهند کوشید بدان دست یابند و در چارچوب اهداف خود آن را به کار برند.

وی با تاکید بر اینکه بی گمان همه اشخاص حقیقی و حقوقی که خود را در برابر انسان و طبیعت مسئول می دانند باید ضمن خوشامدگویی به چنین دستاوردی در پی چاره جویی برای مهار و کسب اطمینان از بهره گیری در خور و سنجیده از آن باشند پیش بینی کرد که در آینده، همگام با گسترش این دانش، شاهد پدید آمدن نهادهای گوناگونی از سوی گروهها و جمعیتهای گوناگون خواهیم بود و جریانهایی در دولتها و گروههای غیردولتی در پی بهره گیری نادرست از آن می شوند که از این رو مخالفان و دیده بانان گوناگونی شکل خواهد گرفت.
 
اکرمی افزود: اگر این تیغ در کف زنگی مست قرار گیرد چه بسا خطرناک تر از سلاح هسته ای باشد. از این رو همه آگاهان و نخبگان نیکخواه باید با حساسیت بیشتر مراقب هرگونه بدکرداری در این زمینه از سوی هر شخص حقیقی و حقوقیِ دولتی و غیردولتی در هر کشور با هرگونه توجیه سیاسی و اقتصادی و دینی و اخلاقی باشند.
 
مدیر گروه فلسفه علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در پاسخ به این سئوال که چرا جامعه دینی شیعی در مقایسه با واکنشهای سریع واتیکان و دیگر ادیان در مقابل حیات مصنوعی و شبیه سازی موضع گیری نمی کند اظهار داشت: تا آنجا که من با آثار یک عالم اسلامی مانند مرحوم مطهری آشنا هستم کسی مانند ایشان این تولید حیات مصنوعی را نه دخالت در کار خدا بلکه بهره گیری از قوانین طبیعت که آفریده خدا هستند می داند.
 
وی در مورد نگرش طرفداران دیدگاه فلسفه ذهن در تولید سلول جاندار گفت: تولید سلول جاندار، تولید آزمایشگاهی DNA بر پایه علم به ساختار مولکولی آن و قرار دادن آن در شرایط مناسب تکثیر و رشد است که این می تواند تایید کننده دیدمان فیزیکی گرایی (فیزیکالیسم) باشد و پیامدهای مهمی برای همه حوزه های معرفتی خواهد داشت.
 
دکتر اکرمی در گفتگو با خط خبر دانش شهر با بیان اینکه دانشمندان با این عمل نشان داده اند که می توانند ساختار مادی را در آزمایشگاه پدید آورند که حامل حیات شود اضافه کرد: با این عمل یعنی نشان داده شده که اگر ساختار مادی قابلیت حیات پیدا کند ویژگی های زیستی را نشان خواهد داد و زنده می شود. این دیگر مهم نیست که این ساختار مادی ویژه مستعد حیات به گونه ای طبیعی یا به گونه ای مصنوعی تولید شود.
 
مدیر گروه فلسفه علم دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر اینکه اگر کسی به هر دلیل وجود روح را نپذیرد به حدوث روح از خاستگاه جسمانی نیز باور نخواهد داشت افزود: پس از پذیرفتن روح و باور به خاستگاه جسمانی آن، بقای آن موضوع دیگری است که شاید به آسانی پذیرفته شود و شاید هم پذیرفته نشود. به هر ترتیب پذیرش آن بر پایه علم نخواهد بود و نیازمند پذیرفتن دلیل از حوزه ای غیرعلمی است.
کد خبر 1094227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha