۱۲ خرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۴۵

لاریجانی :

عدالت بدون رقابت ممکن نیست/ لزوم رشد 13.5 درصدی صنعت در برنامه پنجم

عدالت بدون رقابت ممکن نیست/ لزوم رشد 13.5 درصدی صنعت در برنامه پنجم

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کسانی که فکر می کنند با وضع غیر رقابتی و سوسیالیستی می توان عدالت ایجاد کرد معنای عدالت را نمی دانند به آمار و ارقام کنونی خصوصی سازی و واگذاریها به بخشهای شبه خصوصی در کشور اشاره و تاکید کرد که از فلسفه اصلی برای ایجاد رقابت دور شده ایم.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در بازدید از گروه خودروسازی بهمن و رونمایی از خودروی مزدا 3 جدید اظهار داشت: امیدوارم مسیری که گروه بهمن طی می کند یک مسیر تعالی باشد و انتظار هم این است که در ایران شاهد چنین وضعیتی با توجه به حضور افراد با هوش در دانشگاه ها باشیم.

وی افزود: شاید در حوزه خودرو از ابتدا مسیر نادرستی آغاز شد، اما در زمان فعلی باید مسیر درست را انتخاب کنیم تا در کل صنعت یک جهش بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

لاریجانی با بیان اینکه انتظار ما کسب رتبه نخست به لحاظ صنعتی در منطقه بر اساس سند چشم انداز توسعه است، گفت: در برنامه چهارم صنعت نسبت به سایر بخش ها از وضعیت بهتری برخوردار بود و دلیل آن هم وجود مشکلات نسبی در سایر بخش ها بود. 

اگر بخواهیم بر اساس سند چشم انداز جهش خوبی را از حیث صنعت داشته باشیم باید به رسیدن به رشد 13.5 درصدی در بخش صنعت و در برنامه پنجم فکر کنیم، چرا که علیرغم در نظر گرفتن رشد 11.2 درصدی در برنامه چهارم تنها توانستیم که بیش از 8 درصد این رشد را محقق نماییم

وی ادامه داد: اگر بخواهیم بر اساس سند چشم انداز جهش خوبی را از حیث صنعت داشته باشیم باید به رسیدن به رشد 13.5 درصدی در بخش صنعت و در برنامه پنجم فکر کنیم. چرا که علیرغم در نظر گرفتن رشد 11.2 درصدی در برنامه چهارم تنها توانستیم که بیش از 8 درصد این رشد را محقق نماییم.

لاریجانی با بیان اینکه صادرات باید به صورت طبیعی صورت بگیرد نه از طریق مشوق ها و ایجاد مزیت ها یادآوری کرد که در صنعت خودرو سالهاست که صادرات با کمک های جانبی صورت می گیرد اما باید این پروسه به صورت طبیعی و بدون وجود مشوق ها و ایجاد مزیت ها انجام شود ، هر چند در مجموع کاری که تا کنون انجام شده برای بازاریابی در حوزه صنعت خودرو خوب است.

رئیس مجلس با اشاره به صادرات صنعتی ایران در سال 2008 فارغ از میعانات گازی گفت: در این سال ما حدود 11 میلیارد دلار صادرات صنعتی داشتیم که 10 درصد از مجموع صادرات را شکل می داد اما در طرف قابل حدود 40 میلیارد تومان واردات صنعتی داشتیم که تقریبا 4 برابر سهم صادرات صنعتی است و نسبت به کل واردات حدود 70 درصد را تشکیل می دهد.

وی با ابراز تاسف از اینکه یک عدم تعادل جدی در حوزه صادرات و واردات در حوزه صنعتی را شاهد هستیم یادآوری کرد که  باید توجه داشت که استراتژی صنعتی کشور برون گرا باشد و این موضوع هم مستلزم توجه به بازار رقابت، کیفیت و خدمات پس از فروش است.

رئیس مجلس با اشاره به تحقیق و تفحص صورت گرفته در مجلس هفتم از صنعت خودروسازی گفت: نتیجه این تحقیق و تفحص این بود که علت اصلی بسیاری ازمشکلات در حوزه کیفیت خودرو انحصار در تولید، عدم رقابت درست و استفاده از رانت دولتی است.

لاریجانی تاکید کرد که اگر می خواهیم معضلات بخش خودرو حل شود باید فضای رقابتی در صنعت خودرو حاکم شود.

وی گفت: برای ایجاد چنین فضایی نیازمند آنیم که در حوزه اصل 44 فعالیت کنیم و بخش خصوصی را در این حوزه فعال نماییم.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه امروز یک رقابت خفیف را در حوزه صنعت خودرو شاهد هستیم، گفت: برای ارتقاء کیفیت خودرو باید یک رقابت شدید را در این حوزه حاکم کنیم که لازمه این کار ورود بخش خصوصی است. ایجاد صنعتی برون گرا در داخل کشور و حضور در بازارهای جهانی نیازمند ایجاد فضای رقابت شدید در کشور بین بخش خصوصی و دولتی یا شبه دولتی است.

رئیس مجلس به سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در حوزه سیاست های رهبری درباره اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و عنوان داشت: مجلس هم در این حوزه قوانین بسیار خوبی وضع نمود. اگر بخواهیم عدالت تحقق یابد باید فضای رقابتی را ایجاد کنیم.

لاریجانی اضافه کرد: کسانی که فکر می کنند با وضع ایستا و سوسیالیستی می توان عدالت ایجاد کرد معنای عدالت را نمی دانند. عدالتی که رقابت در آن جایی نداشته باشد عدالت نیست.

وی به گزارش ها درباره واگذاری های صورت گرفته در حوزه اصل 44 اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس این گزارش ها مجموع واگذاری های صورت گرفته 67 میلیارد تومان بوده که 34 میلیارد تومان آن به سهام عدالت اختصاص یافته است این یعنی اختصاص 52 درصد از واگذاری ها به سهام عدالت در حالیکه قرار بوده که 40 درصد به این حوزه اختصاص یابد و بنا نبوده درباره آن اینگونه عمل شود.

رئیس مجلس افزود: از طرفی حدود 11 هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای دیون شرکت های مختلف از جمله تامین اجتماعی اختصاص داده شده و تنها 21 میلیارد تومان به بورس تخصیص یافته است. پس با این حساب می توان گفت که از مجموع 67 هزار میلیارد تومان 21 هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی اختصاص یافته است.

لاریجانی افزود: البته از مجموع این 21 هزار میلیارد تومان بسیاری از آن تنها شکل بخش خصوصی داشته است. مثلا 8 هزار میلیارد تومان به مخابرات داده شده است اگر تصور می کنیم با تغییر تابلوها کیفیت عوض می شود این موضوع درستی نیست.

وی خاطر نشان کرد: در کل اگر حساب کنیم حدود 4 تا5 میلیارد تومان از بورس به بخش خصوصی داده شده که این موضوع نشان می دهد از فلسفه اصلی برای ایجاد رقابت دور شده ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون 37 درصد خصوصی سازی ها در اختیار دولت است، تصریح کرد: البته مابقی آن را هم شبه دولتی هایی مثل شستا و بانک ملی خریداری کرده اند که جنس آنها خصوصی نیست لذا به وزارت صنایع توصیه می کنم که اگر سعی کند در راستای خصوصی سازی عمل کنند .

لاریجانی افزود: آنچه در تحقیق و تفحص مطرح شد لازمه ایجاد رقابت است ما جزء کشورهایی هستیم که از نظر نیروی کار نسبتا ارزانیم پس چرا کالای ما ارزان در نمی آید. دلیلش عدم ایجاد فضای رقابت، استفاده از تکنولوژی کهنه و حتی بعضا وجود قوانین دست و پاگیر است.

وی با اشاره به کاهش تعرفه خودروهای وارداتی در مجلس و البته در نهایت اصلاح آن و تعیین تعرفه 90 درصدی برای واردات گفت: اما این موضوع تنها برای فضای فعلی است اینکه تعرفه ها بالا باشد و به کیفیت خودروی داخلی رسیدگی نشود راهی معقول و روشی تعالی نیست.

رئیس مجلس تاکید کرد که نگاه مجلس داشتن استراتژی درست از صنعت داخلی و دادن اجازه فعالیت و کمک به بخش خصوصی است. چرا که شرکت های بزرگ شبه دولتی مجالی برای شرکت های خصوصی ایجاد نمی کند.

لاریجانی در پایان با تاکید بر اینکه باید سهم صادرات صنعت از 10 درصد به بالای 50 درصد برسد خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانیم از صادرات نفت جلوگیری کنیم باید سهم صادرات صنعت را افزایش دهیم و مجلس نیز در برنامه پنجم این موضوع را لحاظ خواهد کرد.

کد خبر 1094301

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha