به گزارش خبرنگار مهر در همدان، ناصر مقدسی ظهر یکشنبه در جمع مدیران اداره کل منابع طبیعی استان همدان گفت: تعادل بین دام و مرتع در استانهای مختلف متفاوت است و سیاست این سازمان تنوع بخشی در فعالیت های مرتعی است.
وی ظرفیت مراتع را 37 میلیون واحد دامی عنوان کرد و با اشاره به اینکه در شرایط حاضر بیش از 83 میلیون واحد دامی از مراتع استفاده می کنند، گفت: بهره برداری از مراتع با عدم تعادل مواجه است که سیاست سازمان دستیابی به تعادل است و در این زمینه ایجاد معیشت های جایگزین برای مراتع و معرفی آنها را مد نظر قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد دامها در فعالیتها و معیشت دامداران تاثیر فراوان دارد، گفت: برای حل مشکل کمبود مراتع راهکارهایی از جمله توسعه کشت گیاهان دارویی مطرح است.
مقدسی افزود: 60 درصد مراتع کشور درجه سه هستند که در برنامه پنجم توسعه رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصدی گری و اصلاح احیای حفاظتی و تشکل های بهره برداری در استانها است.
معاون سازمان جنگلهای کشور گفت: با توجه به گستردگی سطح مراتع باید سایر منابع مالی را به خدمت بگیریم که در این زمینه تشکیل صنف های توسعه و عمران مراتع با تکیه بر سرمایه بخش خصوصی را در دستور کار قرار داده ایم.
ناصر مقدسی افزود: بعد از انقلاب در بخش مرتع 30 میلیون هکتار طرح مرتع داری تهیه شده است که برای صیانت از جنگل های منطقه زاگرس طرح توجیهی و شناخت مراتع تهیه شده است و برای 9 میلیون هکتار از مراتع طرح مدیریت بیابان زایی تهیه شده است.
مقدسی خاطرنشان کرد: در استانها 15 صنف مرتع داری وجود دارد که در طی برنامه پنجم توسعه تمامی استانها تحت پوشش قرار می گیرند.
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: این تشکل ها با نظارت عالی دولت در زمینه مدیریت طرح مرتع داری انجام می شود.
نظر شما