۱۸ خرداد ۱۳۸۹، ۱۰:۵۲

بانک مرکزی :

19 کشور خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران شرکت ثبت کردند

19 کشور خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران شرکت ثبت کردند

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در نیمه اول سال 88 به 19 کشور خارجی برای ثبت 29 شرکت در ایران مجوز داده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بانک مرکزی با تهیه گزارشی شرکتهای خارجی ثبت شده در نیمه نخست سال 88 را از کشور آلمان، اتریش، امارات، انگلیس، ایتالیا، بحرین، تایلند، ترکیه، چین، روسیه، رومانی، سنگاپور، عراق، فرانسه، کانادا، کره جنوبی، مالزی، جمهوری موریس و هند اعلام کرده است.

این بانک در این گزارش با اشاره به شرکتهای داخلی ثبت شده، منحل شده و "خالص افزایش" تعداد آنها، آورده است: در شش ماهه اول سال 1388 تعداد 30856 شرکت با بیش از 10 هزار و 156 میلیارد ریال سرمایه در شهرهای مورد بررسی به ثبت رسید که در مقایسه با شش ماهه اول سال 1387 از نظر تعداد 1.3 درصد افزایش و از لحاظ سرمایه 78 درصد کاهش نشان می دهد.

در دوره مورد گزارش تعداد 1607 شرکت داخلی در شهرهای مورد بررسی رسما منحل شد که نسبت به شش ماهه اول سال 1387 معادل 10 درصد افزایش نشان می دهد.

در شش ماهه اول سال 1388 به طور خالص تعداد 29249 شرکت به شرکتهای موجود در شهرهای مورد بررسی افزوده شده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 0.8 درصد افزایش داشته است.

بانک مرکزی می افزاید: از کل تعداد شرکت های ثبت شده در دوره مورد بررسی 46.5 درصد " سهامی خاص"، 45.4 درصد " با مسئویت محدود"، 7.8 درصد " تعاونی"، 0.2 درصد "تضامنی" و سهم شرکت های " سهامی عام" و " نسبی" از کل تعداد شرکت های ثبت شده، ناچیز بوده است.

از کل سرمایه شرکت های ثبت شده 65.3 درصد به شرکت های "سهامی خاص"،  30.9 درصد به شرکت های " با مسئولیت محدود" و 2 درصد به شرکت های "سهامی عام"اختصاص داشته است و سهم شرکت های "تعاونی" و " تضامنی" از کل سرمایه شرکت های ثبت شده هر یک 0.9 درصد بوده است.

در ادامه این گزارش بانک مرکزی با اشاره به نوع فعالیت اقتصادی شرکتهای داخلی ثبت شده تصریح شده است: از کل تعداد شرکت های ثبت شده در شش ماهه اول سال 1388 حدود 31.7 درصد به بخش ساختمان ، 22.5 درصد به بخش مستغلات، اجاره و فعالیت های کسب و کار، 16.9 درصد به بخش عمده فروشی، خرده فروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری و کالاهای شخصی و خانگی، 16.6 درصد به بخش صنعت (ساخت)، 3.2 درصد به بخش کشاورزی، شکار و جنگل داری، 2.7 درصد به بخش سایر فعالیت های خدمات عمومی، اجتماعی و شخصی، 2.1 درصد به بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات و 4.3 درصد بقیه به سایر بخش های اقتصادی اختصاص داشته است.

همچنین از مجموع سرمایه شرکت های ثبت شده 64.4 درصد به بخش واسطه گری های مالی، 9.4 درصد به بخش صنعت (ساخت)، 7.7 درصد به بخش ساختمان، 5.6 درصد به بخش مستغلات، اجاره و فعالیت های کسب و کار، 5.5 درصد به بخش عمده فروشی، خرده فروشی و تعمیر وسایل نقلیه موتوری و کالاهای شخصی و خانگی، 4.7 درصد به بخش حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات و 2.7 درصد بقیه به سایر بخش های اقتصادی اختصاص داشته است.

در بخش واسطه گری های مالی بیشترین سرمایه گذاری (93.9 درصد) مربوط به رشته واسطه گری های مالی به جز تامین وجوه بیمه و بازنشستگی بوده است.

البته در شش ماهه اول سال 1388 میزان کل سرمایه شرکتهای ثبت شده نسبت به دوره مشابه سال قبل 78 درصد کاهش داشته است. بیشترین درصد کاهش مربوط به بخش تامین برق، گاز و آب (99.3 درصد) و بیشترین درصد افزایش مربوط به بخش هتل و رستوران ( 1011.8 درصد) بوده است.

متوسط سرمایه شرکت های ثبت شده در دوره مورد بررسی 329.2 میلیون ریال بوده است که در مقایسه با شش ماهه اول سال 1387 معادل 78.3 درصد کاهش نشان می دهد. بیشترین کاهش مربوط به بخش تامین برق، گاز و آب (99.2 درصد) و بیشترین افزایش مربوط به بخش هتل و رستوران (821.2 درصد) بوده است.

طی شش ماهه اول 1388 تعداد شرکت های ثبت شده بعد از تهران به ترتیب در شهرهای اصفهان، شیراز و مشهد بیشتر از سایر شهرها بوده است. از نظر کل سرمایه شرکت های ثبت شده، بعد از تهران به ترتیب شهرهای مشهد، اصفهان و زنجان در ردیف های بعدی قرار گرفته اند.

در همین دوره تعداد شرکتهایی که اعلام انحلال نموده اند بعد از تهران به ترتیب در شهرهای اصفهان، کرج و تبریز بیش از سایر شهرها بوده است. کل سرمایه شرکتهای منحل شده به جز تهران به ترتیب در شهرهای مشهد، قم و اصفهان بیش از سایر شهرهای مورد بررسی بوده است.

به گزارش مهر، بانک مرکزی با همکاری اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری، وزارت دادگستری و سازمان برنامه و بودجه (معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری فعلی)، آمار شرکت های ثبت و منحل شده را از سال 1310 تا سال 1342 جمع آوری و منتشر کرد. در سال 1350 اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی مجددا آمار سال های 1343 تا 1350 را از کلیه نقاط کشور جمع آوری و به انتشار آن اقدام کرد و پس از آن نیز این بررسی در هر سال با استفاده از آمار سازمان ثبت اسناد و املاک (اداره ثبت شکت ها) مستقر در شهرهای مورد بررسی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.

در این بررسی به منظور یکسان سازی طبقه بندی نوع فعالیت اقتصادی شرکتها از طبقه بندی استاندارد بین المللی فعالیتهای اقتصادی ( I.S.I.C) که بخش مطالعات اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد سومین ویرایش آن را در سال 1990 تهیه نموده، استفاده شده است.

کد خبر 1096897

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha