خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه چندین دنباله دار توسط رابرت مک نات کشف شده است افزود: همه این دنباله دارها با عنوان "مک نات" نامگذاری شده است.
وی با تاکید بر اینکه در افق غربی ایران دنباله دار C/2009 R1 است اظهار داشت: این دنباله دار میان صورت فلکی اسب بالدار و صورت فلکی برساوش در افق صبحگاهی قبل از طلوع خورشید با قدر 5 قابل مشاهده است و زمانی که با دوربین دو چشمی به این جرم آسمانی نگاه شود دم دنباله دار آن به رنگ آبی با گستردگی تقریبا دو درجه قابل مشاهده است.
دبیر انجمن نجوم اهواز همچنین تاکید کرد: در حال حاضر این دنباله دار پر نورترین دنباله دار آسمان شب است.
تصایر زیر و مطالب مشخص شده حاکی از وضعیت این دنباله دار است.
یکی از سایتهای خبری در خصوص خبر مهر با عنوان "رصد جرم آسمانی درخشان در آسمان ایران" شبهاتی را ایجاد کرده است. این سایت آورده است خبرنگار مهر بیتوجه به اسم دنبالهدار، تصور کرده این دنبالهدار جدید همان دنبالهدار McNaught 2006 P1 است که در اواخر 2006 و اوایل 2007 / آذر تا بهمن 1385 به درخشندگی زیادی رسید و جزو پرنورترین دنباله دارهای چهار دهه اخیر لقب گرفت.
دبیر انجمن نجوم اهواز در واکنش به این مطالب به مهر گفت: دنباله داری که در آسمان ایران به حد دیدن با چشم غیر مسلح (حد 5) رسیده و پر نورترین دنباله دار آسمان شب است دنباله دار مک نات با نام علمی C/2009 R1 است و به هیچ عنوان منظور دنباله دار C/2006 p1 نیست و در خبر مهر نیز کاملا درست آمده بود.
نظر شما