۱۹ خرداد ۱۳۸۹، ۱۳:۴۷

از سوی محیط زیست شهری/

همیاران محیط زیست شهری به بنیاد بین المللی آموزشهای زیست محیطی پیوست

همیاران محیط زیست شهری به بنیاد بین المللی آموزشهای زیست محیطی پیوست

تشکل همیاران محیط زیست شهری تهران در مراسمی که با پیام دبیر کل سازمان ملل افتتاح شد به معتبرترین بنیاد بین المللی آموزشهای زیست محیطی(FEE) پیوست.

به گزارش خبرنگار مهر در همایش افتتاحیه پیوستن همیاران محیط زیست شهری به معتبرترین بنیاد بین المللی آموزشهای زیست محیطی جهان که از سوی ستاد توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران برگزار شد، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نسبت به آلودگی عناصر اصلی حیات در تهران هشدار داد و گفت: آب و خاک و هوای تهران آلوده است و شهروندان از این مصیبت رنج می برند.

محمد هادی ایازی با اشاره به اینکه مدیران شهری منابع پایدار برای توسعه محیط زیست شهری را در اختیار ندارند، اضافه کرد: مشکلات محیط زیستی شهر تهران نیازمند فرهنگسازی است و علاوه بر آن مشکلات ترافیکی و آلودگی هوای تهران جز با توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و گسترش مترو حل شدنی نیست.

سخنگوی شهردار تهران افزود: روزانه یکهزار و 80 خودرو در تهران پلاک می شود در حالی که خروجی ماشینهای فرسوده از چرخه حرکتی شهر در سطح بسیار پایینی است و عمده آلودگی شهر تهران از وجود خوروها است. با این حال تنها راه نجات تهران از معضل ترافیک و آلودگی هوا خارج شدن ناوگان حمل و نقل شخصی و کم شدن حجم خودروهای شخصی در سطح شهر است.

وی با اشاره به اکوتوریسم به عنوان یک منبع عظیم اقتصادی در شهرها تاکید کرد: ایجاد کمبربند سبز که یکی از بزرگترین طرحهای زیست محیطی تهران است می تواند به جذب گردشگر کمک کند.

معاون شهردار تهران افزود: 16 هزار ساعت آموزش زیست محیطی به کارکنان شهرداری داده شده است و برنامه های جامعی برای نمایندگی جمهوری اسلامی در قالب طرح همیاران محیط زیست در بنیادهای محیط زیستی معتبر جهان داریم.

همچنین قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در این مراسم گفت: یکی از پایه های اصلی مدیریت شهری توسعه پایدار و حفظ محیط زیست است با این حال در 20 سال گذشته محیط زیست بنا به دلایل مختلف در اولویت مدیریت شهری نبود ولی امروز تنها راه نجات بشر توجه به مفهوم و اجرای طرحهای حفاظتی از محیط زیست به خصوص محیط زیست شهری است.

سید مناف هاشمی تاکید کرد: محیط زیست مقوله ای بخشی نیست چرا که آثار تخریبهای زیست محیطی در گوشه و کنار جهان به شکلهای مختلف بروز می کند و همه نیازمند همکاری برای حفاظت از محیط زیست هستیم بنابراین در شهر تهران باید بحث زباله ها و بازیافت آنها را به عنوان یک معظل جدی بگیریم و آموزش را با همکاری همیاران محیط زیست از مبدا آغاز کنیم.

این کارشناس مسائل شهری تاکید کرد: سالی پنج هزار هکتار جنگلکاری در حاشیه و اطراف تهران انجام می شود تا اصلی ترین نماد محیط زیست شهری که همان سازمان پارکها و فضای سبز باشد بهتر دیده شود. همچنین ارتقای سرانه فضای سبز شهر از سه تا چهار متر به 12 تا 16 متر رسیده است.

همچنین  معاون مالی و پشتیبانی شهرداری تهران گفت: به دلیل نبود نظام سنجش ارزشهای زیست محیطی در اقتصاد این ذهنیت بوجود آمده که طرحهای زیست محیطی هزینه بر است در حالی که اجرای طرحهای زیست محیطی به اقتصاد ملی و محلی کمک می کند.

پورزرندی توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه را بسته به توجه به اقتصاد زیست محیطی دانست و افزود: به دلیل نبود سیستم سنجش محیط زیست نمی توانیم سرمایه های زیست محیطی را جدی بگیریم. ما جنگلها را قطع می کنیم و از آن کاغذ و خمیر درست می کنیم و روی آن قیمت می گذاریم در حالی که ارزشهای اقتصادی و زیست محیطی یک درخت را نمی دانیم.

کد خبر 1097821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha