به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، داستان از آنجایی شروع شد که کارشناسان بوشهری این ادعا را مطرح کردند که سدهای احداث شده یا در حال احداث بر روی رودخانه مشترک استانهای فارس و بوشهر در بالادست موجب کم آبی و کاهش آبهای کشاورزی در پایین دست این رودخانه ها در استان بوشهر شده است.
بر این اساس چنین مطرح شد که احداث سدهایی همچون سد نرگسی در بالادست رودخانه های مشترک دو استان جز نابودی مناطق کشاورزی و حذف فرصتهای شغلی و افزایش ناهنجاریها در منطقه دالکی که قطب تولید خرمای استان بوشهر محسوب می شود چیزی دیگر به همراه نخواهد داشت.
در ادامه این ادعاها چنین مطرح شده که در صورت ایجاد این سد در بالادست این رودخانه بیش از دو میلیون اصله نخل منطقه دالکی بوشهر که از آب این رودخانه سیراب می شوند، دچار مرگ تدریجی خواهد شد.
به گفته یکی از کارشناسان آب استان بوشهر با احداث سد نرگسی در فارس، علاوه بر اینکه کشاورزی منطقه تهدید خواهد شد محیط زیست منطقه دالکی نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
این کارشناسان با اشاره به احداث سد دالکی در پایین دست این رودخانه ادعا کردند که مقرر شده سدی در منطقه دالکی احداث شود که اگر سد نرگسی در بالادست این رودخانه ایجاد شود احداث این سد هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد زیرا آبی نمی ماند که پشت سد ذخیره شود.
رفتارهای منفعلانه نهادهای مرتبط در استان فارس
به گزارش مهر، بر این اساس خبرنگار مهر به مدت دو هفته اخیر با تماس به مسئولان سازمان آب منطقه ای فارس از مسئولان این مجموعه خواست که جزئیات کارهای کارشناسی برای احداث سدهایی که بر رودخانه های مشترک استان فارس و بوشهر احداث شده را توضیح دهند اما عوامل و مسئولان این مجموعه طی تماسهای مکرر خبرنگار مهر فقط به این گفته ادعا کردند که" در حال تهیه مطالب لازم هستیم".
زمانی که کارشناسان بوشهری اعلام کردند که احداث چنین سدهایی بر اساس کارهای کارشناسی صورت نگرفته این موضوع ضرورت دارد که در واکنش به این مسائل مسئولان و نهادهای مرتبط امر در استان فارس جوانب کار را اطلاع رسانی کرده و تشریح کنند که احداث این سدها بر اساس بررسیها و مطالعات علمی بوده و سکوت در قبال چنین مواردی مهر تائیدی بر ادعاهای مطرح شده قلمداد می شود.
البته این اولین باری نیست که استانهای همجوار فارس چنین ادعاهای را در مورد این استان مطرح کرده اند و هرکدام به نحوی از منابع فارس در بخشهای مختلف نظیر فرهنگ، اقتصاد، عرصه های زیست محیطی و... سهم خواهی می کنند چه آن زمان که یاسوجی ها مدعی شدند که آبشار مارگون به آنها تعلق دارد و یا آن زمان که اصفهانیها ادعا کردند که حافظ شیرازی اصفهانی است و در تمام این موارد آنچه که مسئولان استان در بخشهای مختلف انجام دادند سکوتی بیش نبود.
البته در خصوص مسئله سدهای احداث شده و یا در حال احداث استان فارس خبرنگار مهر توانست چند و چون کار را از نماینده مردم شهرستان کازرون کسب کند.
سد نرگسی ضرری به بوشهر نمی رساند/اعتراضات منطقی باشد
غلامرضا دهقان نماینده مردم کازرون فارس در مجلس شورای اسلامی در این رابطه به خبرنگار مهر در شیراز گفت: با توجه به همسایگی استان بوشهر و فارس و تاثیر گذاری این دو حوزه بر یکدیگر از لحاظ اقتصادی و اجتماعی، این دو استان به یکدیگر نزدیک بوده به طوریکه رابطه ای صمیمانه و دوستانه یا یکدیگر دارند.
وی در خصوص احداث سد نرگسی نیز گفت: در سال 88 طوماری توسط نمایندگان مجلس در خصوص احداث این سد تنظیم و تعداد قابل توجهی از نمایندگان از جمله نمایندگان بوشهر این طومار را امضا کرده و برای احداث سد نمایندگان فارس را همراهی کردند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه تمامی نمایندگان بر اجرای این پروژه تاکید داشتند، تصریح کرد: با توجه به حساسیت و مهم بودن و تاثیری که این سد در اقتصاد جنوب و آب شرب قسمتی از استان فارس و بوشهر می گذاشت نمایندگان به جدیت از وزیر نیرو خواستند تا هرچه سریعتر عملیات اجرایی این طرح صورت گیرد.
دهقانی با تاکید بر اینکه بعید می دانم نمایندگان بوشهر چنین صحبتی داشته باشند، عنوان کرد: این سد هیچگونه خسارتی را به کشاورزان پایین دست وارد نمی کند و بعید به نظر می رسد مشکلات این کشاورزان ناشی از احداث این سد باشد.
وی با بیان اینکه از سالهای قبل برای احداث سد نرگسی مطالعات دقیقی صورت گرفته، گفت: پیش بینی های لازم برای درختان نخل و اراضی پایین دست در حوزه دشتستان و آب کشاورزی مردم این محل صورت گرفته و هیچگونه مشکلی به کشاورزان وارد نمی کند.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی افزود: این سد نه تنها ضرری به مردم بوشهر و دشتستان وارد نمی کند بلکه موجب تقویت آب کشاورزی شده و منافع مردم استان بوشهر نیز در نظر گرفته شده است.
دهقان با تاکید بر اینکه باید اعتراضات منطقی باشد، عنوان کرد: در صورتیکه اعتراضات مسئولان منطقی باشد وزارت نیرو به آن رسیدگی خواهد کرد چراکه با احداث این سد هیچگونه ایرادی بر کار وزارت نیرو وارد نیست.
وی سد نرگسی را پروژه حیاتی، مهم و ملی برای جنوب کشور به خصوص استان بوشهر و فارس خواند و تاکید کرد: وزارت نیرو سالیان سال بر روی احداث اینگونه سدها مطالعه کرده و پس از تکمیل مطالعات اقدام به احداث سد می کند.
به گزارش مهر، به هر حال مسئولان استان فارس در بخشهای مختلف باید نسبت به ایرادات، انتقادات و ادعاهای مطرح شده در مورد فارس به موقع و کامل واکنش نشان داده تا حق استان فارس در هیچ بخشی پایمال نشود.
نظر شما