۲۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۷:۰۰

متکی در تاشکند عنوان کرد:

شرکت فعال در تشکل های منطقه ای اولویت ایران است / 4 درخواست از اجلاس

شرکت فعال در تشکل های منطقه ای اولویت ایران است / 4 درخواست از اجلاس

وزیر امور خارجه در نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاشکند ضمن تشریح سیاستهای کشورمان در شرایط کنونی گفت: سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران توسعه و تحکیم همکاری ها با کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر متکی وزیر امور خارجه روز جمعه در دهمین نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تاشکند با بیان این مطلب افزود: موضوع شرکت فعال در تشکل های منطقه ای به عنوان یک اصل و اولویت در دستور کار سیاست خارجی کشورمان قرار دارد و مجدانه آن را پیگیری می نماید.

وزیر امور خارجه در ادامه شرکت فعال جمهوری اسلامی ایران در نشست های مختلف سازمان شانگهای در بالاترین سطوح، از زمان کسب عضویت ناظر تاکنون را روشنگر اهمیتی دانست که تهران برای تعامل و تشریک مساعی با کشورها به منظور کمک به حل و فصل مشکلات و چالش های جدی موجود در منطقه، نظیر گسترش تروریزم در اشکال دولتی و غیر دولتی، افراط گرایی، جدایی طلبانه، قاچاق مواد مخدر و جرائم فراملی و سازمان یافته قائل می باشد.

متن کامل سخنرانی منوچهر متکی در این اجلاس به شرح زیر است:

از طرف جمهوری اسلامی ایران از رئیس جمهور ازبکستان به عنوان میزبان این نشست تشکر می نمایم و فرا رسیدن دهمین سال بنیانگذاری سازمان همکاری شانگهای (15 ژوئن 2001) را به ریاست و حضار گرامی تبریک می گویم.

عالی جنابان؛

یک دهه از عمر سازمان می گذرد جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست راهبردی خود مبنی بر توسعه و تحکیم همکاری ها با کشورهای منطقه، موضوع شرکت فعال در تشکل های منطقه ای را به عنوان یک اصل و اولویت در دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده و مجدانه آن را پیگیری می نماید.

شرکت فعال جمهوری اسلامی ایران در نشست های مختلف سازمان شانگهای در بالاترین سطوح، از زمان کسب عضویت ناظر تا کنون روشنگر اهمیتی است که تهران برای تعامل و تشریک مساعی با کشورها به منظور کمک به حل و فصل مشکلات و چالش های جدی موجود در منطقه نظیر گسترش تروریسم در اشکال دولتی و غیر دولتی، افراط گرایی، جدایی طلبی، قاچاق مواد مخدر و جرایم فراملی و سازمان یافته قائل می باشد.

حضار گرامی؛

با وجود تلاش های جامعه جهانی برای حل و فصل مشکلات اقتصادی، سیاسی و امنیتی، آثار منفی سوء مدیریت در اقتصاد و سیاست جهانی، همچنان قابل مشاهده است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو جامعه بین المللی همواره پایبندی خود را به حقوق و مقررات بین المللی به اثبات رسانیده است و طی 5 سال گذشته ضمن تشریح مواضع خود همکاری عملی در بحث هسته ای را سرلوحه جهت گیری ها و اقداماتش قرار داده است. نمونه بارز این امر ابتکاربرگزاری کنفرانس موفق اخیر خلع سلاح هسته ای در تهران با شعار انرژی هسته ای برای همه سلاح هسته ای برای هیچ کس بود. این امر، مبین رویکرد صادقانه و اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران در جهت خلع سلاح هسته ای بدون هیچ گونه تبعیض برای همه کشورها و از جمله خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای و هم زمان، تاکید بر استفاده مشروع قانونی و صلح آمیز از علوم هسته ای به عنوان یک حق مسلم برای همه کشورهای عضو پیمان ان پی تی بود.

قابل ذکر است که تفاهم اخیر سه جانبه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ترکیه و برزیل و بیانیه صادره از سوی سه کشور به منزله نقشه راه یک گام مثبت دیگر از سوی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از صلح و آرامش جهان تلقی گردیده و مبین عزم راسخ تهران بر تعامل و همکاری با کشورهای جهان می باشد که شایسته بود این سیاست شفاف و صادقانه به عنوان یک فرصت مورد توجه و پشتیبانی جدی قرار می گرفت. آیا تحریم های سیاسی ناعادلانه و فاقد پشتوانه حقوقی و جامعیت جهانی اخیر پاسخ به حسن نیت و اقدام عملی جمهوری اسلامی ایران می باشد؟

ما متاسفیم اعضای شورای امنیت درحالی که نسبت به نگرانیهای جدی امنیتی ازجمله اقدام وحشیانه نظامیان رژیم صهیونیستی بر علیه کاروان کشتی های کمک رسانی به مردم غزه و کشته و زخمی نمودن تعدادی از آنها در آبهای بین المللی هیچ اقدامی نکرده است در یک بازی پشت پرده اقدام به صدور قطعنامه در مورد فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران می نماید. توصیه می کنیم بیش از این چوب حراج به جایگاه شورای امنیت نزنند. ملت ایران هیچ ارزشی برای این بازی های سیاسی قائل نیست.

در ارتباط با تلاش های صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی ایران به منظور حل و فصل مشکلات کلان اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی موجود در منطقه به ویژه مباحث مربوط به افغانستان، تهران با هدف گذاری های روشن و معین، ایفاگر نقش فعال و مبتکرانه به نفع همه کشورهای منطقه بوده است.

ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر و تروریسم به عنوان دو چالش عمده در عرصه امنیت اجتماعی و سیاسی در منطقه برجسته و قابل بهره گیری می باشد.

این تلاش ها، در شرایطی پیگیری و دنبال می گردد که نقش نیروهای خارجی حاضر در افغانستان با وجود تبلیغات فراوان، به واسطه ارتباطات پنهانی و سیاسی با جریان های مختلف افراطی، مشکوک و غیر موثر می باشد به گونه ای که این مدعیان مبارزه با تروریست ها، سیاست سازش و ماروده را به جای مبارزه با تروریسم انتخاب کرده و در نهان با سرکرده شروری چون عبدالمالک ریگی جهت برنامه ریزی وهدایت اقدامات تروریستی در استمرار کشتار مردم بی گناه قرار ملاقات می گذارند. هشدار می دهیم تبعات عدم برخورد قاطع با این تروریستها، کل کشورهای منطقه را دربر می گیرد. درهمین حال شاهد سیاست سکوت و توجیه این مدعیان در ارتباط با کشتار و رفتار ضد انسانی رژیم اشغالگر قدس در قبال افراد بی گناه ساکن دو کشتی حامل کمک های انسان دوستانه به مردم بی پناه و تحت محاصره غزه می باشیم.

با توجه به تحولات جاری در کشور دوست و برادر قرقیزستان باید کمک کنیم هر چه سریعتر ثبات و قانونمند شدن حاکمیت در این کشور برقرار گردد.

عالیجنابان:

اینجانب با اغتنام فرصت، گوشه ای از اهداف و سیاست های جمهوری اسلامی ایران را که بر اساس تعالیم نوید بخش الهی و نگاه احترام آمیز به حقوق همه ملت ها  حفظ کرامت انسانی، عدالت خواهی و عشق به همنوع می باشد را تشریح نمودم.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو مسئول در جامعه جهانی امیدوار است سازمان باتوجه به مصالح و منافع بلند مدت و راهبردی اش و براساس مفاد مندرج در منشور خود مبنی برهماهنگی تلاش ها در جهت خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه همکاری ها دربکارگیری اقدامات مشترک درمبارزه با سه نیروی شر، تروریسم، جدایی طلب و افراط گرایی وهمچنین حمایت ازصلح و پیشبرد فضای امنیت و اطمینان درمنطقه نقش تاریخی و ذاتی خود راایفا نموده وبه عنوان یک عضواین انتظار درست و به حق را دارد که سازمان:

1- حمایت قدرت های خارجی از تروریسم در منطقه و پشتیبانی از جنایت کارهایی چون ریگی را محکوم نماید.

2- تهدید هسته ای هر یک از اعضای سازمان ملل متحد و سازمان همکاری شانگهای، از سوی آمریکا محکوم و تقبیح گردد.

3- تعامل و تشریک مساعی مثبت بین اعضا در چارچوب سازمان، به عنوان یک اولویت، پیگیری شود و این نهاد تحت تاثیر دعاوی سیاسی و القائات مختلف قرار نگیرد.

4- تشریک مساعی جدی و قاطعانه کشورهای عضو سازمان در ارتباط با بازسازی و استقرار صلح و ثبات در افغانستان به عنوان یک اولویت راهبردی، مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 1098816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha