به گزارش خبرگزاری مهر،"سلام فیاض" در گفتگو با روزنامه البیان، متصل شدن کرانه باختری و نوارغزه به یکدیگر را با توجه به توافقنامه انجام شده در سال 2005 در راستای وحدت اراضی فلسطینی مهم ارزیابی کرد.
وی با اشاره به توافقی موسوم به "توافقنامه گذرگاه ها" تاکید کرد: بر اساس این توافقنامه که برای اجرای آن در نوار غزه تلاش می کنیم فرودگاه و بندر غزه و به همراه یک گذرگاه امن بین این منطقه و کرانه باختری باید ایجاد شود.
نخست وزیر انتصابی تشکیلات خودگردان فلسطین راه حل اصلی رفع محاصره غزه را تلاش برای اجرای توافقنامه گذرگاه ها دانست و تاکید کرد: بازگشایی گذرگاه رفح و انتقال کالا از راه دریا شاید جزیی از راه حل رفع محاصره غزه باشد، اما هرگز راه اصلی رفع محاصره نیست.
فیاض با هشدار درباره اینکه رفع محاصره غزه نباید در بازگشایی گذرگاه رفح خلاصه شود، تاکید کرد: این مسئله در واقع توطئه های رژیم صهیونیستی را در به انزوا کشیدن نوار غزه، تداوم شهرک سازی و یهودی سازی به اجرا در می آورد.
وی با اشاره به اهتمام بالای تشکیلات خودگردان بر رفع محاصره غزه تاکید کرد: ما خواستار یک راه حل ملی فلسطینی و عربی برای رفع محاصره غزه هستیم که در آن نوارغزه به کرانه باختری در نخستین مرحله متصل شود.
گذرگاه رفح تنها راه ارتباطی غزه با جهان خارج از سال 2007 به بهانه کنترل جنبش حماس بر این منطقه بسته شده است و مصر که دارای مرز مشترک با غزه است هر از گاهی برای ارسال کمک های انسانی و خروج بیماران فلسطینی برای درمان این گذرگاه را به مدت محدود بازگشایی می کند.
نوارغزه نیز از ژوئن سال 2007 و پس از روی کار آمدن دولت قانونی حماس تحت محاصره همه جانبه قرار گرفته است. این محاصره با اقدامات مصر در بستن گذرگاه رفح تشدید شده است.
وزارت بهداشت فلسطین اخیرا از کشته شدن بیش از 370 نفر در اثر تداوم محاصره نوار غزه خبر داده بود. این افراد به علت نرسیدن مواد غذایی و دارویی در نوار غزه جان می دهند.
نظر شما