۲۸ خرداد ۱۳۸۹، ۹:۳۷

در گفتگو با مهر عنوان شد:

هشدار نسبت به افزایش تجارت داروهای ترک اعتیاد ماهواره ای

هشدار نسبت به افزایش تجارت داروهای ترک اعتیاد ماهواره ای

یک کارشناس پیشگیری از اعتیاد با اعلام هشدار نسبت به افزایش تجارت داروهای ترک اعتیاد ماهواره ای در کشور گفت: با وجود اینکه رسانه ملی تاثیرگذارترین ابزار برای معرفی داروهای موثر، کلینیکهای تخصصی و روشهای برتر درمان اعتیاد است همچنان در این بخش کم کاری می کند.

کامبیز محضری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام هشدار نسبت به وضعیت کمپها و کلینیکهای ترک اعتیاد در کشور افزود: سازمان بهزیستی به عنوان متولی صدور مجوز و نظارت بر عملکرد کمپهای ترک اعتیاد نهایت تلاش خود را می کند ولی فعالیت تعداد زیادی از کمپهای سنتی موجب اختلال در درمان و پیشگیری از اعتیاد شده است.

وی گفت: قرار بود ستادی تعریف شود تا سازمانها و نهادهای مرتبط با پیشگیری و درمان اعتیاد را مدیریت و ساماندهی کند. این ستاد امروز بنام ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کند ولی بیشتر فعالیتش مبارزه با عرضه مواد است تا درمان و پیشگیری از اعتیاد.

کارشناس پیشگیری از اعتیاد تاخیر در تامین بودجه درمانی، مسکن و اشتغال را از مهمترین مشکلات مسیر پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد و افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان رابط دستگاههای اجرایی در امر پیشگیری و درمان اعتیاد می تواند حمایتهای اجتماعی برای معتادان پاک شده را فراهم کند در حالی که هم اکنون درصد زیادی از معتادان پاک شده به دلیل بیکاری، فقر و انحطاط خانواده دوباره به سمت اعتیاد رجوع کرده اند.

محضری افزود: سرانه بودجه برای درمان و پیگیری از اعتیاد آنقدر پایین است که دیگر برای فرهنگسازی و اطلاع رسانی اعتباری باقی نمی ماند این در حالی است که مهمترین عامل برای پیشگیری از اعتیاد اطلاع رسانی و آموزش است.

کارشناس اسبق دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی، علت اصلی ورود داروهای ترک اعتیاد ماهواره ای به کشور را کم کاری صدا و سیما در موضوع تبلیغات داروهای ایرانی، کلینیکهای مجاز ترک اعتیاد و آموزشهای پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد و افزود: صدا وسیما می تواند با همکاری وزارت بهداشت، بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر برترین کلینیکها، راههای درمانی و داروها و روشهای ترک اعتیاد را از طریق رسانه ملی مطرح کند تا مردم به سراغ داروهای ماهواره ای نروند.

وی یکی دیگر از مشکلات پیش رو در بحث پیشگیری و درمان اعتیاد را مدیریت سلیقه ای کلینیکهای ترک اعتیاد عنوان کرد و افزود: اگر کلینیکهای ترک اعتیاد دارای صنف شوند و اعتبارات، قدرت و نظارت ویژه برای آنها لحاظ شود  میزان موفقیت برنامه های مربوط به پیشگیری از اعتیاد به مراتب بیش از وضعیت فعلی می شود.

کد خبر 1100232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha