به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، مصطفی اسماعیلی عصر یکشنبه در جلسه شورای شهر بندرعباس بیان کرد: برنجهایی که به صورت قاچاق وارد بازار میشود هیچ گونه آزمایشی بر روی آنها انجام نشده و این معاونت هیچ مسئولیتی در قبال این گونه برنجهای وارداتی ندارد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات در مورد برنجها این است که اداره استاندارد تنها آزمایش میکروبی بر روی این برنجها انجام می دهد و در مورد وجود فلزات سنگین در درون آنها آزمایشی انجام صورت نگرفته است.
معاونت غذا و دارو در مورد کنسروهای مسموم نیز هیچ گونه مرجع رسمی مستندات خود را دال بر مسمومیت کنسروها در هرمزگان اعلام نکرده و این موضوع بدون تاثیر مراجع قانونی صحت ندارد.
اسماعیلی عنوان کرد: طی یک توافقنامه با ستاد مبارزه با قاچاق کالا، بازرگانی و اصناف تا نیمه تیر ماه اطلاع رسانی در مورد کالاهای غیر بهداشتی و تایید نشده صادر میشود و از نیمه تیر ماه این برنامه اجرایی میشود.
وی یادآور شد: با این توافقنامه میزان پرداخت جریمهها افزایش یافته و در صورت تکرار آن فروشنده به مراجع قانونی معرفی میشود.
در ادامه این جلسه حسین عیدی کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان بندرعباس بیان کرد: استان هرمزگان به علت شرایط آب و هوایی خاص دارای شرایطی متفاوت با دیگر استانها دارد که باید با نظارت بر محیط و اماکن عمومی بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: به تمامی مراکز تولید غذایی قانونی و غیر قانونی نظارت میشود و همچنین رسیدگی به بهداشت فردی مراکز تولید مواد غذایی قوانین مخصوص به خود را دارد که بازرسان با جدیت با آن برخورد میکنند.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس عنوان کرد: به علت اینکه شهروندان بندرعباسی از آبهای معدنی استفاده زیادی دارند به صورت مداوم مراکز فروش آبهای معدنی کنترل و نظارت میشود و تنها شرکت شهر آب رودان به علت تخلف در یک ماه گذشته تعطیل شد.
عیدی خاطر نشان کرد: دستفروشانی که اقدام به فروش مواد شیرینی میکنند جمعآوری شده اما مواد قانونی خاصی که ویژه این گونه افراد باشد تا کنون تصویب نشده است.
وی یادآور شد: بهداشت محیط در بازار ماهی فروشان بسیار مشکل دارد اما به علت کمبود بودجه امکان اجرای برنامههای طراحی شده برای رسیدگی به این موضوع وجود ندارد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس تاکید کرد: وضعیت بهداشتی نانوایی های بندرعباس بسیار نامناسب می باشد. باید با نظارت و بازرسی دقیق این مشکلات برطرف شود.
عیدی یاد آور شد: در یک ماه گذشته چهار مورد نان حاوی فضله موش و سوسک بوده که این نانواییها تعطیل شدند.
وی اذعان داشت: یکی از برنامههای مهم این مرکز نظارت و بازرسی ویژه قبل از فرا رسیدن ماه رمضان است که به زودی اجرایی می شود.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس بیان کرد: این مرکز مسئولیتی در قبال از بین بردن حیوانات موزی در سطح شهر نداشته و تنها نظارت بازرسی و اعلام آن بر عهده این مرکز است و در حال حاضر برای اجرای این طرح از بین بردن آنها در خواست بودجه ویژهای از استانداری شده است.
عیدی گفت: برآورد اعتبار اولیه اجرای این طرح 600 میلیون تومان بوده که امیدواریم بتوانیم بسیاری از مکانهای عمومی را از این آلودگی پاک کنیم.
وی افزود: آب شرب مردم بندرعباس به صورت مداوم آزمایش شده و تا کنون هیچ گونه آلودگی در آن دیده نشده است.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در پایان عنوان کرد: در صورت هماهنگی و همکاری هر چه بیشتر نیروی انتظامی با مرکز بهداشت میتوان از تولید غیر قانونی بسیار زیادی از اقلام خوراکی در استان جلوگیری کرد.
همچنین در این جلسه فیصل دانش، نائب رئیس شورای شهر بندرعباس با طرح این سئوال که آیا مرکز بهداشت در خصوص بازرسی ها از اماکن عمومی چه وظیفه ایی دارد و چرا شاهد فروش اقلام غیر بهداشتی در مغازه ها هستیم، اظهار داشت: بر اساس آمار مرکز بهداشت کشور یک میلیون و 500 هزار واحد صنفی در کشور وجود دارد که بازرسین بهداشت تقریبا پنچ هزار نفر می باشند به همین دلیل در بازرسی از مغازها با مشکل روبرو هستند.
عیدی، کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت با تایید گفته ها عنوان کرد: مشکل بازرسی از مغازه ها در استان هرمزگان هم وجود دارد که به دلیل کمبود نیروی انسانی قادر به انجام بازرسی از تمام مغازه ها و اصناف خوراکی در استان نیستیم.
نظر شما