علی عباسپور تهرانی فرد با اعلام به پایان رسیدن بررسی برنامه پنجم توسعه در کمیسیون آموزش و تحقیقات در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: افرادی که نظرشان محدود کردن اختیارات مالی دانشگاهها است باید توجه کنند که هیچ ارگانی مثل دانشگاه در کشور وجود ندارد که رئیس آن از فیلترهای علمی، اخلاقی و بررسی انواع صلاحیتها گذشته و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تایید قرار گرفته باشد.
وی افزود: باید بگویم که شرکتهای دولتی تا چند 10 برابر یک دانشگاه بودجه در اختیار دارند اما تنها با یک امضای وزیر نصب و یا عزل می شوند اما رئیس یک دانشگاه گذشته از آنکه از فیلترهای متفاوت پیش از انتخاب می گذرد 80 درصد اعتباری که در اختیار دارد را صرف پرسنل دانشگاه کرده و 20 درصد باقی مانده را نیز باید زیر ذره بین چندین هزار دانشجو و چند 10 عضو هیئت علمی هزینه کند.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: از آن گذشته سوابق قشر دانشگاهی برنمی تابد که از این اختیارات سوءاستفاده شود زیرا دانشگاه سالم ترین و مطلوب ترین قشر است و با توجه به اهمیت دانشگاهها باید این استقلال حفظ شود.
وی گفت: با توجه به اینکه در برنامه چهارم توسعه اعتبارات دانشگاه خارج از محاسبات منظور شده بود، دیوان محاسبات بر روی این مسئله مباحثی را مطرح می کرد و معتقد بود که این امر سبب بروز تخلفات مالی در دانشگاهها می شود.
عباسپور افزود: این موضوع در برنامه پنجم توسعه از طریق کمیسیون اصل 90 بررسی و به کمیسیون آموزش و تحقیقات منعکس شد. از سوی دیگر در گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس ارائه کرد و در آن عملکرد مالی دانشگاهها بررسی شده بود نظرها بر این بود که برای پیشرفت و ارتقای سطح علمی دانشگاهها باید استقلال دانشگاه و هیئت امنا در مسائل مالی دانشگاه حفظ شود.
وی گفت: البته با این مسئله که هیئت امنا باید در این زمینه پاسخگو باشد موافق هستیم اما معتقدیم دادن اختیار به هیئت امنا و حفظ استقلال دانشگاه باید به عنوان کمک به پیشرفت علمی کشور تلقی شود.
نظر شما