۲۶ خرداد ۱۳۸۹، ۱۶:۳۴

سالانه یک میلیارد مترمکعب برداشت مازاد از منابع آبی کرمان انجام می شود

سالانه یک میلیارد مترمکعب برداشت مازاد از منابع آبی کرمان انجام می شود

کرمان - خبرگزاری مهر: رئیس جهاد کشاورزی کرمان با تاکید بر مصرف بهینه آب در کرمان گفت: متاسفانه سالیانه یک میلیارد مترمکعب برداشت مازاد از منابع آبهای زیرزمینی کرمان انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، محمد تکلوزاده ظهر چهارشنبه در جمع کشاورزان کرمان با اشاره به کمبود آب در بخش کشاورزی کرمان اظهار داشت: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبهای زیر زمینی و عدم جبران آن به دلیل کمبود بارندگی در خصوص تامین آب استان در بخش کشاورزی با مشکل مواجه شده ایم.

وی گفت: برداشت آب به میزانی انجام می شود که سالانه یک میلیارد مترمکعب برداشت آب مازاد از منابع زیرزمینی استان انجام می شود.

وی در خصوص استفاده از سموم کشاورزی نیز گفت: کاری ما تولید محصولات ارگانیک است و نیاز به کمک رسانه ها برای فرهنگ سازی استفاده کمتر از کود و مواد شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی داریم.

تکلوزاده با اشاره به اینکه محصولات خشکبار استان عموما ارگانیک هستند، گفت: در کوهستانها ما با مشکل سمی بودن مواد غذایی یا درصد بالای مواد شیمیایی مواجه نیستیم و این بحث بیشتر در تولیدات گلخانه ای مطرح است.

وی افزود: گردو استان کرمان که رتبه دوم تولید کشور را دارد در کنار بادام و دیگر محصولات کوهستانی از جمله تولیدات طبیعی و ارگانیک استان هستند.

وی همچنین افزود: در محصول پسته استان با توجه به درصد بالای سم این محصول طی چند سال گذشته امسال نوبت سم دهی را از یازده نوبت به سه نوبت رساندیم که کیفیت این محصول را افزایش داده است.

وی سطح زیر کشت باغات استان را 411 هزار هکتار عنوان کرد و گفت :174هزار هکتار نیز سطح زیر کشت محصولات زراعی استان است و استان کرمان در حوزه تولید باغی رتبه های بالایی دارد که رتبه اول سطح زیر کشت گردو رتبه دوم تولید گل محمدی و در حوزه زراعی نیز رتبه اول تولید در هکتار در محصول ذرت متعلق به استان کرمان است و در کنار آن 75 درصد تولید پسته کشور را در استان کرمان داریم.

وی از جمله برنامه های کشاورزی استان را اصلاح باغات و حذف باغات درجه سه و جایگزینی آن با ارقام تولیدی جدید دانست و گفت: در برنامه چهار ساله توسعه استان هزار و 490هکتار از باغهای خرمای بم حذف و ارقام اقتصادی جدید با کیفیت بهتر جایگزین شده است که در همین راستا و به دنبال اصلاح الگوی کشت در سطح استان برخی از اقلام تولیدی جای خود را به ارقام به صرفه تر و متناسب با آب و هوای خاص استان و شرایط خشکسالی خواهد داد.

کد خبر 1102215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha