به گزارش خبرنگار مهر در رشت، در آغاز این نشست مولف کتاب گاه شماری گیلانی ضمن تشریح گاه شماری درایران گفت: گاه شماری پدیده ایست که در طول زمان و در مناطق مختلف جهان شکل گرفته و ما نیز یکی از آن اقوام بودیم که به این مقوله پرداخته ایم.
مسعود پورهادی افزود: فلات ایران یکی از سرزمینهایست که در تدوین گاه شماری در تمدن بشری نقش به سزایی داشته است.
وی اظهار داشت: کوشیار گیلانی، ابوریحان بیرونی از جمله دانشمندان ایرانی بودند که به این علم پرداخته و داده های ارزشمندی را در این زمینه به یادگار گذاشته اند.
پورهادی روش خود را برای نوشتن این کتاب نشانه شناسانه و قیاسی اعلام کرد و یاد آورشد: گاه شماری گیلانی نیز سرنوشتی مشابه با گاه شماری ایرانی دارد، هیچ سند تاریخی در گیلان نداریم که قبل از اسلام را کمی مشخص کند به همین دلیل روش کار من نشانه شناسی آئینی بوده و به شکل قیاسی داده های میدانی دیگران را تنظیم و در یک چار چوب نظری ارایه کرده ام.
در این نشست همچنین قربان فاخته، هوشنگ عباسی، یوسف حسن بیگی، بهروز همرنگ و فرامرز طالبی به ابراز نظر در این زمینه پرداخته و این مجموعه را با توجه به محدودیت صفحات چاپ شده و همچنین گستره علم گاه شماری ارزشمند قلمداد و گفتند: امیدواریم در چاپهای بعدی اندک نقصهای که در این مجموعه است بر طرف شود و از آنجائیکه این مجموعه دارای ویژگی های ارزشمندی هست، می تواند نمود و کاربرد بهتری داشته باشد.
در این زمینه کتاب قلعه های گیلان نوشته ولی جهانی ماه گذشته طی نشستی با حضور نویسنده، پژوهشگران و هنرمندان گیلانی در حوزه هنری گیلان برگزار شد.
نظر شما