۳۱ خرداد ۱۳۸۹، ۱۱:۵۵

روحانی نژاد عنوان کرد:

فعالیت 5 هزار پایگاه در تابستان/ هشدار نسبت به سوء‌استفاده از اعتکاف

فعالیت 5 هزار پایگاه در تابستان/ هشدار نسبت به سوء‌استفاده از اعتکاف

معاون امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برنامه‌های این سازمان در اوقات فراغت و مراسم اعتکاف، با اعلام اینکه 5 هزار پایگاه فرهنگی تابستان امسال فعالیت می‌کنند، نسبت به سوء استفاده های احتمالی از بستر اعتکاف هشدار داد .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد صبح امروز دوشنبه 31 خرداد در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی در اول تیرماه به تشریح برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی در دو بخش اوقات فراغت و اعتکاف پرداخت.
 
وی در مورد برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی در بخش اوقات فراغت تابستان گفت: از اول تیرماه به مدت 40 روز، 5 هزار پایگاه فرهنگی و آموزشی سازمان تبلیغات برنامه های خود را برای تابستان اجرا می کنند.
 
150 هزار نفر مخاطب برنامه های تابستانی سازمان تبلیغات
 
وی با تأکید بر استمرار فعالیت "هسته های فرهنگی" در طول سال، افزود: امسال در سراسر کشور 3 هزار و 500 پایگاه تحت عنوان" بوستان معرفت" داریم که دانش آموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی می توانند در برنامه های این مراکز شرکت کنند.
ضمن اینکه برنامه هایی نیز برای دانش آموزان دوره دبیرستان و دانشجویان سالهای اول در 1500 "هسته فرهنگی جوان" پیش بینی شده است.
 
حجت الاسلام روحانی نژاد تمرکز برنامه های تابستانی سازمان تبلیغات اسلامی را در  5 هزار پایگاه، 150 هزار نفر اعلام کرد که بیش از 25 هزار نفر نیروی انسانی آنها را در سراسر کشور پشتیبانی خواهند کرد.

وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی از بستر سازمانهای مردم نهاد به ویژه تشکلهای دینی بهره برداری می کند، افزود: 1500 نفر از 25 هزار نیروی انسانی فعال در طرح اوقات فراغت تربیت شدگان حوزه علمیه قم هستند که دوره های ویژه را برای ارتباط بهتر با نوجوانان و جوانان گذرانده اند.
 
برگزاری 5 هزار اردوی یک روزه برای جوانان
 
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: در 1500 هسته فرهنگی جوان بیش از 5 هزار مورد اردوی یک روزه خواهیم داشت که با بهره گیری از کتب آموزشی با عنوان" ره توشه راهیان نور" در سه سطح که با همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تهیه شده اوقات فراغت خود را می گذرانند.
 
حجت الاسلام روحانی نژاد افزود: برگزیدگان "هسته های فرهنگی جوان" در 30 استان اردوی یک هفته ای برگزار می کنند ضمن اینکه ارتباط سازمان تبلیغات با این منتخبان در طول سال و در سالهای آتی به لحاظ تربیت نیروی انسانی برقرار می ماند.
 
وی گذراندن متون آموزشی، برگزاری مراسم دعا، مسابقات ورزشی- پرورشی، دستگیری از محرومین، دیدار با بیماران، حضور در مراسم اعتکاف، برگزاری گفتمانهای دینی در زمینه ولایت، ولی فقیه، اندیشه دینی، اخلاق، رفتار اجتماعی و بصیرت دینی را مهمترین مباحث مطرح شده در 5 هزار پایگاه فعال سازمان تبلیغات اسلامی برشمرد.
 
برگزاری جشنواره سراسری تولید نشریه در هسته های فرهنگی جوان
 
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی افزود: هسته های فرهنگی جوان موظف هستند در مدت اوقات فراغت نشریه ای را تولید کنند که در بیش از 350 شهرستان این جشنواره برگزار می شود و برترین این جشنواره به مراکز استانی راه پیدا می کنند و منتخبان استانها نیز به جشنواره نشریات کشوری می روند. این جشنواره با هدف ایجاد بستری برای حضور افراد توانمند در عرصه مطبوعات و نشریات است.
 
وی عمده اجرای برنامه های اوقات فراغت را در مساجد اعلام کرد و با تأکید بر حمایت از پایگاههای خودجوش مردمی که به سازمان تبلیغات اسلامی مراجعه می کنند، افزود: اگر امکانات مساجد فراهم نباشد برنامه ها می تواند در کانونهای جمعیتی مثل مدارس، فرهنگسراها نیز برگزار شود.
 
تا کنون 667 هزار نفر برای مراسم اعتکاف ثبت نام کرده اند
 
وی به برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی در فصل نیایش ( رجب، شعبان، رمضان) اشاره کرد و گفت: به دلیل کثرت مناسبتهای مذهبی، علاوه بر فعالیت ویژه مساجد، 52 هزار تشکل دینی کشور که از سازمان مجوز دریافت کرده اند، نیز فعال می شوند.
 
روحانی نژاد با اشاره به برنامه های مختلف سازمان تبلیغات برای اجرای مراسم معنوی در فصل نیایش، از اعزام مبلغ و مبلغه به مراکز مختلف خبر داد و افزود: گروههای 15 تا 30 نفره تبلیغی با یک سر تیم به مراکز مختلف کشور به ویژه مناطق محروم اعزام شده و با توزیع در کانونهای جمعیتی، مراکز روستایی و... با مردم درباره معارف دینی، احکام و ... به گفتگو و فعالیت می پردازند.
 
وی به مراسم اعتکاف در ایام البیض اشاره کرد و گفت: در سال گذشته نزدیک نیم میلیون نفر در 3 هزار و 247 مسجد سراسر کشور معتکف شدند.

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی به ارائه گزارشی از آمار سنی، تحصیلی و شغلی معتکفین سال گذشته پرداخت و گفت: 330 هزار خواهر در سال گذشته معتکلف شدند و طبق آمار اعلام شده 66 درصد معتکفین گروه سنی جوان را تشکیل می دهند.
 
وی با بیان اینکه 3 هزار و 717 مسجد سراسر کشور آمادگی خود را برای برگزاری مراسم اعتکاف اعلام کرده اند، افزود: تا کنون 667 هزار نفر برای اعتکاف ثبت نام کرده اند که ممکن است تعداد مساجد و شرکت کنندگان نیز افزایش پیدا کند.
 
روحانی نژاد افزود: استقبال کننده از اعتکاف بیش از این آمار است اما متأسفانه بسترهای لازم برای اجرای این مراسم در برخی از مساجد ما از نظر سرویسهای بهداشتی، استراحت، امکان خدمات دهی و... وجود ندارد. ما امیدواریم متصدیان مساجد با همت مردم در سالهای آتی بتوانیم بیش از این آمار ها حضور جوانان و مردم را در اعتکاف شاهد باشیم.
 
وی با بیان اینکه هزینه های سه روز اعتکاف را خود معتکفین می پردازند و سازمان تبلیغات کار ساماندهی را اجرا می کند، افزود: در این مراسم علاوه بر حضور ائمه جماعت مساجد در 3 هزار و 717 مسجد، میانگین در هر روز یک سخنران در اعتکاف داریم که توصیه کرده ایم از ائمه جمعه، نمایندگان ولی فقیه، اساتید دانشگا، مسئولان استانی و شهرستانی باشند.
 
وی اعتکاف را عملی مستحبی و از سنتهای اسلامی برشمرد و با تشریح احکام اعتکاف گفت: در همه ایام به جز عیدین( قربان و فطر) می توان در مسجد معتکف شد. اعتکاف فقط در مسجد آن هم مساجدی که جامع نامیده می شوند و متعلق به گروه و یا محله خاصی ندارد و همه مردم بتوانند با آن ارتباط داشته باشند.
 
هشدار نسبت به سوء استفاده مسلکهای نوظهور در ایام اعتکاف
 
وی با بیان اینکه مراسم اعتکاف در ایام البیض از 13 تا 15 ماه رجب برگزار می شود، افزود: علاوه بر اجرای برنامه های عمومی در سراسر کشور، سخنرانان به فضایل حضرت علی(ع) به ویژه بصیر و بصیرت بخشی و کور کردن چشم فتنه توسط علی بن ابیطالب(ع) نیز می پردازند.
 
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به آسیب شناسی های صورت گرفته از اعتکاف تصریح کرد: متصدیان اصلی اعتکاف خود مردم هستند و سازمان تبلیغات تنها ساماندهی و حمایت می کند که این عزیزان باید مراقب احتمال سوء استفاده از اعتکاف مثل مرید و مرادبازی، مسلکهای نوظهور و نحله های منحرف باشند چون ممکن است از این بستر معنوی سوء استفاده شود.
 
وی در پایان به روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی اشاره کرد و گفت: در سال 1360 بنا به فرمان حضرت امام خمینی(ره) اول تیرماه سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل شد و توسط نهادهای ذیربط این روز به عنوان" روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی" نامگذاری شد که این روز تنها مختص سازمان تبلیغات نیست بلکه این روز متعلق به همه ارباب جراید و رسانه و نهادهای فرهنگی است.
کد خبر 1104580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha