به گزارش خبرگزاری مهر، در دویست و نود و دومین جلسه علنی شورای شهر که روز سه شنبه با ریاست حسن بیادی، نایب رئیس شورا برگزار شد، رسول خادم با ارائه گزارش نظارت بر عملکرد پروژه های عمرانی سال 88 شهرداری تهران با بیان این مطلب اظهار داشت: تمامی پروژه های مستمر و غیر مستمر شهرداری در سال 88، هزار و 668 پروژه بوده است که از این میزان 304 مورد مربوط به معاونتها و هزار و 364 مورد مربوط به مناطق است.
وی با اشاره به اینکه از تعداد 760 مورد پروژه غیرمستمر شهرداری، 705 مورد بازدید قرار گرفته است افزود: پروژه های مناطق، در زمان بازدید، به طور میانگین 80 درصد نسبت به بودجه مصوب پیشرفت فیزیکی داشته اند که عملکرد قابل ملاحظه ای است و تنها 20 درصد عقب تر از زمان بندی مورد انتظارند.
خادم به وضعیت پروژه های معاونتهای شهرداری نیز اشاره کرد و ادامه داد: میزان پیشرفت فیزیکی پروژه های معاونتها در سال 88 ، 2/54 درصد بوده و در مجموع پیشرفت فیزیکی تمامی پروژه های شهرداری در سال 88 ، 3/61 درصد برآورد شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه همچنین در مورد پروژه های مناطق اظهار داشت: از 559 پروژه در مناطق شهرداری، 13 پروژه جلوتر از زمان مورد انتظار هستند که این مورد در معاونتها، عدد 16 را به خود اختصاص داده است همچنین در کل پروژه های شهرداری، تعداد 389 پروژه از مجموع 705 پروژه بازدید شده، مطابق زمان بندی تعیین شده پیش می روند.
وی در بخش دیگری از گزارش خود به پیشرفت فیزیکی پروژه ها به تفکیک نوع اعتبار اشاره کرد و ادامه داد: تامین اعتبار 149 پروژه در مناطق به صورت نقدی است که 3/86 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و 7/13 درصد پروژه ها نیز نسبت به زمان انتظار، فاصله دارند.
خادم پیشرفت فیزیکی پروژه های غیرنقدی مناطق را دارای وضعیت مناسب تر و با حرکت سریعتر اعلام کرد و افزود: پروژه های غیرنقدی مناطق در سال 88 ، به میزان 5/94 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و تنها 5/5 درصد عقب تر از میزان انتظار هستند همچنین از مجموع 334 پروژه نقدی و غیرنقدی مناطق، 9/60 درصد در زمان بازدید پیشرفت فیزیکی داشته اند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در خصوص دلیل عقب ماندگی پروژه های نقدی در مقایسه با غیرنقدی بیان داشت: پروژه های نقدی به منابع نقدی بستگی دارند و چون سال گذشته در حدود 70 تا 80 درصد بودجه نقدی محقق شده، عقب ماندگی در پیشرفت فیزیکی پروژه های نقدی مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه معاونتها بودجه غیرنقدی محدودی داشته و شرایط متفاوتی نسبت به مناطق دارند گفت: معاونتها در پروژه های نقدی دارای 50 درصد و در پروژه های غیرنقدی دارای 5/10 درصد پیشرفت فیزیکی بوده اند.
این عضو شورای شهر با مقایسه میزان پیشرفت پروژه های غیرنقدی مناطق و معاونتها تصریح کرد: امکانات مالی در اختیار واحدهای اجرایی یکسان نیست و مناطق با قدرت مالی که از منابع غیرنقدی دراختیار دارند، به سهولت به برنامه هایشان ورود پیدا می کنند، بخش زیادی از پروژه های فرامنطقه ای هم که با تاخیر زمانی مواجه می شوند به دلیل قرار نداشتن منابع در دست معاونت هاست و باید از معاونتها و مناطق در زمینه تخصیص منابع، به طور یکسان حمایت کرد.
خادم با اشاره به سهم درآمد نقدی و غیرنقدی محقق شده شهرداری در سال 88 نیز بیان داشت: 6/92 درصد منابع نقدی و غیرنقدی در مناطق و 6/80 درصد در معاونتها محقق شده است به عبارت دیگر 8/89 درصد منابع نقدی و غیر نقدی شهرداری در سال 88 تحقق پیدا کرده است.
محمد علی نجفی عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز در پایان این گزارش گفت: شهرداری باید دلایل اینکه چرا پروژه های سال 88 ، 3/61 درصد پیشرفت داشته اند را بررسی کند و علل اصلی این مسئله را نیز بشناسد.
وی ادامه داد: شهرداری در سال 88 تلاشهای بسیار زیادی انجام داده و اقدامات عملیاتی سنگینی داشته است که باید از همه مسئولان تشکر کرد اما شهردار تهران نیز باید تحلیل خود را در رابطه با این مشکلات ارائه کند تا در سالهای آتی جبران شود.
نظر شما