۳ تیر ۱۳۸۹، ۹:۵۱

سرهنگ فرید در گفتگو با مهر:

گویشهای محلی بخشی از هویت یک قوم/ ضرورت توجه به شعر بومی پایداری

گویشهای محلی بخشی از هویت یک قوم/ ضرورت توجه به شعر بومی پایداری

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تاکید بر اینکه گویشهای محلی بخشی از هویت یک قوم است، خواستار توجه بیشتر به حوزه شعر بومی دفاع مقدس شد.

سرهنگ ناصر فرید در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی اظهار داشت: دفاع مقدس توانسته است ظرفیت های جدید در عرصه های فرهنگی، هنری، سیاسی و ... در کشور ما به وجود آورد.

وی با بیان اینکه حرکت های جدیدی در عرصه ادبیات دفاع مقدس رخ داده و این حرکت رو به رشد است، یادآور شد: شعرای ما با الهام گرفتن از دفاع مقدس توانسته اند به فرهنگ و ادبیات کمک شایانی کنند.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره طرح موضوع شعر دفاع مقدس با گویش های بومی در کشور و استانهای مختلف، بیان داشت: این شعر با توجه به قرابت و نزدیکی با آداب و اعتقادات مردم یک منطقه می تواند طرفداران بیشتری داشته باشد چرا که برای مردم هر منطقه مانوس است.

سرهنگ فرید با تاکید بر ضرورت رونق دادن به استفاده از گویش ها در شعر دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: یکی از چیزهایی که جزو هویت مردم هر منطقه محسوب می شود زبان آن منطقه است که امیدواریم با استمرار برگزاری جشنواره های شعر بومی بتوانیم رونقی به شعر به ویژه شعر بومی دفاع مقدس بدهیم.

وی با اشاره به برگزاری اولین کنگره شعر بومی دفاع مقدس در لرستان تحت عنوان "به لهجه شقایق"، گفت: طرح این کنگره همزمان با دیگر کنگره ها با لهجه های مختلف در کشور مطرح شد.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به استقبال پرشور شعرای لرستانی از این کنگره، یادآور شد: در اولین کنگره شعر بومی دفاع مقدس لرستان بیش از 75 اثر از سراسر استان شرکت داده شده بود.

سرهنگ فرید یادآور شد: در این کنگره که در هفته جاری برگزار شد 10 نفر به عنوان شعرای برگزیده استان در سه بخش شعر لری، لکی و بختیاری معرفی شدند.

وی با اشاره به همکاری حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این کنگره، یادآور شد: این در حالی است که پیش از این برنامه های دیگر به صورت مشترک میان حوزه هنری و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در زمینه ادبیات پایداری برگزار شده بود.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس به برگزاری نشست های تخصصی "یک کتاب، یک نویسنده" در این زمینه اشاره کرد و گفت: برگزاری سومین همایش ادبی شعر و خاطره گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر با عنوان "نخلهای سربلند" و همایش شعر و خاطره "سنگر سازان بی سنگر" از جمله این برنامه بوده است.

سرهنگ فرید نشست پژوهشی در زمینه جمع آوری آثار هنری با موضوع دفاع مقدس، برگزاری نشست های تخصصی نقد کتاب "شطرنج با ماشین قیامت"، برگزاری جشنواره ادبی "تا هنوز ناتمام..." و برگزاری نشست تخصصی نقد کتاب "واقعیت هایی از جنگ" از دیگر برنامه هایی برشمرد که به صورت مشترک میان حوزه هنری و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در حوزه ادبیات مقاومت برگزار شده است.

کد خبر 1106236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha