به گزارش خبرگزاری مهر، تیم تحقیقاتی دانشمندان دانشگاه بلونیا و بیمارستان کودکان ممفیس در تنسی آمریکا با بررسی اردکهای وحشی دریافتند که ویروس کشنده H5N1 در پرهای پرندگان آبزی تجمع می کند.
به گفته این محققان چربی زیادی که روی پرهای اردکها را می پوشاند و این پرها را ضد آب می کند می تواند از این ویروس نیز در برابر نفوذ آب محافظت کند و به این ترتیب ویروس عامل آنفلوآنزای پرندگان می تواند به مدت ماهها در لایه های زیرین پرها مقاومت کند اما با شنا کردن لحظه به لحظه اردکها، سرانجام این ویروس به لایه های سطحی پر می رسد و وارد محیط زیست می شود.
این پرندگان عادت دارند برای تمیز و مرتب کردن پرهای خود و تحریک غدد چربی از نوک استفاده کنند (فعالیت نظافت 10 درصد از طول روز اردکها را به خود اختصاص می دهد). از یک سو در این فرایند بسیاری از ویروسها توسط پرنده خورده شده و به این ترتیب اردک به بیماری مبتلا می شود و از سوی دیگر ویروس در تمام پوشش پر گسترده می شود.
این مکانیزم می تواند در خصوص بسیاری از جنبه های ناشناخته توسعه بیماری آنفلوآنزا توضیح دهد و سیستمهای پیشگیری و نظارت بر چرخه آنفلوآنزای ویروس H5N1 را اصلاح کند.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "ما به این مسئله مشکوک بودیم که آب نقش کلیدی در گسترش بیماری داشته باشد اما تاکنون موفق به کشف روش آن نشده بودیم. یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از آنفلوآنزای پرندگان دیده است مصر است. در این کشور موارد انسانی مبتلا به این آنفلوآنزا در سواحل رود نیل ساکن هستند. همچنین 6 کشاورز آذربایجانی که تنها پر قوهای آلوده را کنده اما آنها را نخورده بودند در اثر ابتلا به این بیماری در گذشتند."
براساس گزارش NEWSFOOD، به گفته این محققان، تمرکز ویروس در پر پرندگان آبزی توضیح می دهد که چرا برای بیمار شدن نیازی به خوردن گوشت آنها نیست.
نظر شما