به گزارش خبرنگار مهر در کرج، بعد از ظهر چهارشنبه، تفاهمنامه ای بین پژوهشگاه و معاون وزیر دفاع منعقد شد که براساس این تفاهمنامه دو کمیته کاری در ارتباط با پروژههای اجرایی تشکیل شده و همکاریهای مشترک بین پژوهشگاه و صنایع هوایی صورت خواهد گرفت.
معاون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع هوایی کل کشور در بازدید از پـژوهشگاه مواد و انرژی در کرج گفت: شناخت این پژوهشگاه بسیار مهم و حائز اهمیت است تا بتوان پروژههای تحقیقاتی را در حوزههای هوایی و صنعتی بکار گرفت.
منوچهر منطقی افزود: بحثای مهمی در زمینه سرامیکها، جذب انرژی، انتقال گاز و مواد پیشرفته وجود دارد که در ارتباط با تبدیل این موضوعات به صنعت و همچنین عملیاتی کردن این دستاوردها میتوان بسیاری از مشکلات فنی را حل کرده و گام موثری در جهت کاهش مشکلات در کشور برداریم.
این مسئول با اشاره به صنعت هواپیمایی خاطرنشان کرد: مدیران برجسته فناوری و تحقیقات با افزایش پتانسیل و بالا بردن چگالی میتوانند از منابعی که در اختیار داریم از جمله منابع خورشیدی به بهترین نحو استفاده کنند.
همه فناوریها در هواپیما مهم و پرکاربرد است
وی یادآور شد: همه فناوریها در هواپیما مهم و پرکاربرد است ضمن اینکه مهمترین بخش در صنایع هوایی، مواد است.
معاون وزیر دفاع افزود: هدف از بازدید پژوهشگاه سنجش پتانسیلهای مورد نیاز و اطلاع از پیشرفتهترین تکنولوژیهای کاربردی در صنایع است که پیش بینی می شود این امر نتایج درخشانی به همراه داشته باشد.
این مسئول اضافه کرد: استفاده از ظرفیتهای پژوهشی امری ضروری است تا ایدههای تحقیقاتی به نحو مطلوب تجاری سازی شده و بتوانند محصولات مفید و مؤثر را به بازار عرضه کنند.
لازمه رشد و خلاقیت تعامل با محیط بیرون است
در ادامه این این نشست نیز رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی خاطرنشان کرد: رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی ضمن معرفی اعضای هیئت علمی پژوهشگاه و زمینههای کاری مربوطه گفت: در این پژوهشگاه تحقیقات بسیار عالی انجام گرفته ولی لازمه رشد و خلاقیت تعامل با محیط بیرون بوده و هیچ چیز در محیط بسته رشد نخواهد کرد.
توفیق ادامه داد: از رسانه ها انتظار می رود در زمینه معرفی دستاوردهای و توانمندی های پژوهشگاه مواد و انرژی همکاری بسایر مطلوبی با این پژوهشگاه داشته باشند و اطلاع رسانی های مورد نیاز را به بهترین نحو انجام دهند.
وی یادآور شد: نباید تنها تحقیق شود و از اطلاع رسانی غافل شویم زیرا در این حالت، نتیجه و دستاوردهای تحقیقاتی عملی نمی شود و کسی نمی تواند از آنها بهره مند شود.
این مسئول افزود: مرکز خواص مواد، فعالـیتهای تحقیقاتی خود را در زمینه های مواد، انرژی های نو، الکترونیک و آلودگی محیط زیست در سال 1350 در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، مرکز با جذب نیروهای متخصص به تدریج فعالیتهای تحقیقاتی خود را گسترش داد.
نظر شما