به گزارش خبرنگار مهر در اراک، حسن بنیانیان عصر چهارشنبه در نشست اتاق فکر حوزه هنری که با موضوع هنرمند متعهد و هنر سفارشی برگزار شد، اظهار داشت: تملق یکی از معضلات اصلی جامعه است که باید با آن مقابله کرد.
وی با تاکید بر اینکه حس آسیب شناسی و مبارزه با مفاسد اجتماعی باید موتور محرکه مطالعات جامعه شناسی هنرمند باشد، بیان داشت: هنرمندان در آسیب شناسی جامعه نقش بسیار مهمی بر عهده دارند و قادرند با آسیب شناسی واقعی بخش قابل توجهی از آسیبهای کشور را برطرف کند.
بنیانیان تصریح کرد: خداوند به هنرمندان نعمتی داده است که به واسطه این نعمت می توانند پدیده های زیبایی را خلق کنند و متاثر از این خلاقیت احساس درمانگری جامعه در آنها به وجود آمده و به همین دلیل است که آنها خود را در برابر جامعه متعهد می دانند.
رئیس سابق حوزه هنری گفت: احساس درمانگری جامعه احساس بسیار ارزشمندی بوده و اگر امروز ایران اسلامی مهد بزرگانی همچون حافظ، سعدی و فردوسی است به دلیل این ویژگی ست که خداوند به آنها ارزانی داشت.
وی بیان داشت: آنجا که خلاقیت هنری نمود می یابد و هنرمند در وجود خود خلاقیت هنری را پیدا می کند، حس تعهد و مبارزه با مفاسد اجتماعی در وجود او شکوفا می شود و بر اساس آن آسیبهای اجتماعی را در قالب ابزار هنر ارائه می دهد و خود را در برابر آنها مسئول می داند.
بنیانیان ادامه داد: اگر هر هنرمندی احساس وظیفه کرد که باید با آسیبهای اجتماعی مبارزه کند، او هنرمند متعهدی است که باید با مراجعه به فطرتش منشا آسیبها را بشناسد.
بنیانیان عنوان داشت: هنرمندان باید با مطالعات دینی میزان دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و آسیبشناسی محکمی داشته باشد و بر این اساس هنرمند باید دائما از خود درباره آسیب های اجتماعی سئوال کند و نحوه مطرح کردن آسیبها را انتخاب و با کمک نهادها و ارگان ها آنها را مطرح کند.
رئیس سابق حوزه هنری با اشاره به انتظار مدیران از سفارشی کار کردن هنرمندان گفت: در امر مبارزه با مفاسد اجتماعی یک طرف هنرمندی متعهد و دلسوز است که می خواهد خلاقیت هنری اش در راه اصلاح جامعه باشد که این هنرمند قابل احترام است و طرف دیگر مدیری است که به واسطه قدرت و پول، امکانات لازم را در اختیار دارد و می خواهد با این پدیده ها مقابله کند که اگر می خواهد سالم و درست کار کند، باید معضلات فرهنگی را به خوبی بشناسد.
بنیانیان اظهار داشت: اگر مدیر بخواهد در کارش موفق باشد، باید هنرمندان را گرد هم آورده و از آنها بخواهد بر اساس انگیزه و علاقه خود اثر درخور هنری ارائه بدهند تا بتوان به وسیله این آثار با مفاسد به مقابله برخواست، اما اگر مدیری از هنرمندان بخواهند که بر اساس سلیقه و ذوق هنری او دست به تولید آثار بزنند، بدون شک این هزینه کردن ها هیچ سود و فایده ای نخواهند داشت، چرا که اگر هنرمند دلش با موضوع نباشد، خلاقیتش خوب جواب نخواهد داد.
وی افزود: کار سفارشی خواستن از هنرمندان، ضعف مدیران امروز جامعه است، هنرمندان نمیتوانند از مدیران سفارش قبول کنند، آنها از حس و علاقه و انگیزه خود که بر اساس مشاهدات و آسیبشناسیشان است، الگوگیری می کنند.
رئیس سابق حوزه هنری کشور ادامه داد: گاهی عدهای از هنرمندان به بهانه اینکه هنر سفارشی قبول نمیکنند، غیرمستقیم از دشمن سفارش قبول میکنند که نمونه آن شرکت در جشنوارهها و مسابقاتی است که دشمن از آنها میخواهد با سیاهنمایی دست به تولید اثر بزنند و آثار خود را به جشنوارهها ارسال کنند.
بنیانیان تصریح کرد: در قدمت چند هزار ساله ایران میبینیم که در طول تاریخ پادشاهان بسیاری با زور به حکومت رسیدند و با زور بر مردم حکومت کردند و جامعه فرهیخته ایران افتخار داشته است که با این زورگویان به صورت هنرمندانه و با زبان شعر و طنز به مقابله برخیزد که این مهم به عنوان سند روشن فکری ایرانیان مطرح است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بخش مهمی از انتقادات ریشه در فرهنگ عمومی مردم دارد، بیان داشت: هنرمندان باید به مردم اشاره کنند، هنرمندان نمی توانند با ریشه مقابله کنند، بعضی از هنرمندان هنوز مردم سالاری واقعی را قبول ندارند که باید بدانند که مردم بستر فرهنگی هستند.
نظر شما