دكتر محمد حسين بهرامي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در زمان تحصيل بناچار وزني به كودكان و نوجوانان تحميل مي شود كه ما با انجام راه كارهايي مي توانيم اين وزن را به حداقل برسانيم.
وي ادامه داد: با خريد كيف هاي كوله پشتي با نوارهاي پهن و اسفنجي به گونه اي كه به عضلات و اسكلت بدن فشار مستقيم و تحريك موضعي ايجاد نكند، وزن تحميل شده به دانش آموزان برروي بدن به صورت مناسب توزيع مي شود اما در اين خصوص كيف هاي دستي نمي تواند مناسب باشد ،چون تمامي وزن ناشي از كيف و محتويات آن فقط يك طرف بدن را درگير مي كند و مي تواند در آينده عوارض اسكلتي و عضلاني را به همراه داشته باشد.
دكتر بهرامي اظهار داشت: حداكثر وزن كيف و محتويات درون آنها بايد 10 تا 15 درصد وزن بدن باشد ، به گونه اي كه كودك 20 كيلويي فقط 2 تا 3 كيلو را مي تواند به عنوان وسايل تحصيل خود حمل كند، همچنين مدت استفاده نبايد بيش از نيم تا يك ساعت باشد، در غير اين صورت بايد آموزش هاي لازم به آنها داده شود تا پس از هر مدت راه رفتن مدتي را به استراحت پرداخته و دوباره به راه خود ادامه دهند.
وي تصريح كرد: سايز كفش ها بايد متناسب و يك و نيم سانتيمتر بزرگتر از اندازه پا باشد تا انگشتان به ويژه انگشت شست پا در تنگي و فشار ناشي از تنگ بودن كفش قرار نگيرد.
وي ادامه داد: در همه افراد به ويژه كودكان و نوجواناني كه در حال رشد و بلوغ هستند براي پيشگيري از اختلالات، اشكالات ، تغيير شكل ها و عوارض ناخواسته اسكلتي و عضلاني بايد از قدرت، آمادگي جسماني و انعطاف پذيري عضلاني برخوردار باشند.
دكتر بهرامي تصريح كرد: احتمال بروز عوارض اسكلتي و عضلاني در همه گروه هاي سني و مشاغل مختلف وجود دارد اما چون كودكان و نوجوانان هنوز در سنين رشد هستند، بنابراين آسيب پذير تر بوده و خطرات بيشتري آنها را تهديد مي كند.
وي در خاتمه گفت : كم توجهي يا عدم توجه والدين ممكن است عوارض اسكلتي و عضلاني تا آخر عمررا به همراه داشته باشد زيرا امكان جبران معمولا وجود ندارد، بنابراين پيشگيري، ساده تر،عملي تر و علمي تر از درمان است.
نظر شما