۱۲ تیر ۱۳۸۹، ۹:۳۵

مبانی اخلاقی تدریس(24)

رویکرد مدرس باید به تمام دیدگاهها انتقادی باشد

رویکرد مدرس باید به تمام دیدگاهها انتقادی باشد

استاد فلسفه دانشگاه لندن با اشاره به اینکه مدرس نباید از بیان نقاط ضعف دیدگاه خود غافل شود، گفت: مدرس باید با تمام دیدگاهها حتی دیدگاه شخصی خود با رویکردی انتقادی برخورد و نکات قوت و ضعف آنها را بازگو کند و البته قضاوت نهایی در اختیار دانشجو باشد.

دکتر اندرو بوی استاد فلسفه دانشگاه لندن در مورد اینکه آیا مدرس به لحاظ اخلاقی مجاز به دفاع از دیدگاههای شخصی خود در کلاس درس است یا نه، به خبرنگار مهر گفت: مدرس می‌تواند دیدگاههای فردی خود را در کلاس درس عنوان و مطرح سازد و از آن دفاع کند مشروط به اینکه دیدگاههای رقیب را نیز مورد توجه قرار دهد.

وی تصریح کرد: رویکرد نادرست این است که مدرس متوجه نقاط ضعف و اشتباه دیدگاه شخصی خود شده و آنرا کتمان کند و این نکات را به نقد و بررسی نگذارد.

مؤلف "موسیقی، فلسفه و مدرنیته" در افزود: مدرس برای نقد و بررسی دیدگاه خود و رفع نکات اشتباه آن باید دیدگاههای اصلی و مورد توجه در آن حوزه موضوعی را بازگو کند تا دانشجو بتواند مقایسه‌ای میان آنها انجام دهد.

وی در مورد اینکه چه ضوابط اخلاقی را می‌توان برای اخلاق تدریس متصور شد گفت: در مورد اینکه ضوابط خاصی در مورد اخلاق تدریس تدوین شده باشد اطلاع چندانی ندارم. ولی این به معنای این نیست که برای مدرس نمی‌توان ضوابط اخلاقی برشمرد.

بوی افزود: البته دیدگاه شخصی مدرس در بیان نقاط ضعف و قوت اندیشه‌ای به طور ناخودآگاه اعمال می‌شود ولی این موضوع را نباید فراموش کند که نقاط ضعف و قوت همه دیدگاهها به طور منصفانه و استدلالی عرضه و بحث شود.

اندرو بوی کارشناس سنت فلسفه مدرن آلمانی و نسبت میان فلسفه و موسیقی است. آثار او عبارتند از: مقدمه‌ای بر فلسفه آلمانی از کانت تا هابرماس، زیبایی شناسی و سوبژکتیویته: از کانت تا نیچه. وی  عضو بنیاد تحقیقاتی الکساندر هومبولت و محقق دانشگاه کمبریج است و در دانشگاههای هاروارد، پرینستون، کلمبیا و کلورادو در مورد نسبت میان فلسفه و موسیقی تدریس کرده است.

کد خبر 1110782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha