۱۲ تیر ۱۳۸۹، ۱۱:۴۲

هنرمندان و سازمان تئاتر/

خاکی: ایجاد سازمانی برای تئاتر باعث گسترش این هنر می‌شود

خاکی: ایجاد سازمانی برای تئاتر باعث گسترش این هنر می‌شود

کارگردان نمایش "روال عادی" معتقد است توسعه تشکیلات تئاتر در قالب یک سازمان می‌تواند باعث گسترش امکانات مالی و عملی تئاتر شده و پاسخگوی نیازهای هنرمندان آن باشد.

محمدرضا خاکی درباره شکل‌گیری و راه‌اندازی سازمان تئاتر و تأثیرات آن به خبرنگار مهر گفت: بحث راه‌اندازی سازمان تئاتر حدود 20 سال است که طرح شده .اولین بار  اواسط ریاست دکتر منتظری در مرکز هنرهای نمایشی مطرح شد که تئاتر باید از حد مرکز و اداره‌کل گسترش پیدا کند. متأسفانه شش سال پیش دیدیم که مرکز هنرهای نمایشی هم به اداره‌کل هنرهای نمایشی تبدیل شد و به جای گسترش شاهد کوچک شدن حوزه تئاتر هستیم.

این مدرس و کارگردان تئاتر ادامه داد: چون وضعیت کنونی کفاف تقاضای گسترده تئاتر را نمی‌دهد باعث می‌شود که طرح شکل‌گیری و راه‌اندازی سازمان تئاتر مطرح شود. ما در سال حدود 900 نفر فارغ‌التحصیل تئاتر داریم که باید وارد عرصه کار شوند ،اما توسعه‌ای شکل نمی‌گیرد . تئاتر دارای دو بخش نرم‌افزاری و سخت‌ افزاری است. در بخش سخت افزاری که در برگیرنده سالن و امکانات به روز تئاتری است ما خیلی عقب هستیم. کافی است برای رسیدن به این باور نگاهی به اتاق‌های نور و امکانات مجموعه تئاتر شهر بیاندازیم.

خاکی با اشاره به وضعیت رخوت انگیز بخش سخت افزاری تئاتر تأکید کرد: این بخش از تئاتر توسعه پیدا نکرده است. ما در شهرستان‌ها بر خلاف تهران به صورت مستمر شاهد اجرای تئاتر نیستیم. باید به این موضوعات پرداخته شود و شاید توسعه تشکیلات تئاتر به صورت سازمان که باعث گسترش امکانات مالی و عملی تئاتر می‌شود، پاسخگوی نیازهای موجود باشد. معتقدم اگر چنین سازمانی شکل بگیرد گشایش‌هایی ایجاد می‌شود.

کارگردان نمایش "روال عادی" تصریح کرد: حرف از تئاتر زده می‌شود ولی توجه به نیازهای تئاتر کم و ناچیز است. بدبختی تئاتر این است که عدم ثبات مدیریت‌ها، تغییر سیاست‌ها و سیاست‌های خلق‌الساعه تأثیر خوبی به همراه ندارند. توسعه فرهنگ در روند، تداوم و داشتن برنامه و به هدف رساندن برنامه‌ها صورت می‌گیرد.

خاکی وجود گفتگوی دو طرفه بین نهاد اجرایی و خانواده تئاتر را برای بررسی وضعیت و امکانات موجود تئاتر و ارائه راهکاری درست برای برطرف کردن مشکلات تئاتر یک نیاز دانست. وی افزود: جلسات بسیاری برای حل مشکلات تئاتر برگزار می‌شود ولی در اکثر اوقات اتفاقی روشن، واقعی و چشمگیر که بتواند معضلی را حل کند روی نمی‌دهد.

این پژوهشگر و مدرس تئاتر نبود مرکزی علمی و پژوهشی، نشریه‌ای تخصصی برای انتقال مباحث و مطالب روز تئاتر جهان، مرکزی برای اهالی نقد و نظر و نبود ارتباط ارگانیکی میان اجزای تئاتر شهرستان و تئاتر تهران را از جمله معضلاتی دانست که تئاتر ما از آن‌ها رنج می‌برد.

خاکی با اشاره به اینکه می‌توان خیلی کارها را برای گسترش و رشد تئاتر انجام داد اظهار امیدواری کرد که میل و علاقه‌مندی و حسن نیت برای انجام این کارها در بین مدیران و مسئولان وجود داشته باشد.

کد خبر 1110944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha