۱۲ تیر ۱۳۸۹، ۱۳:۳۷

از سوی وزیر صنایع ؛

متوسط رشد تولیدات صنعتی ایران 4 درصد اعلام شد

متوسط رشد تولیدات صنعتی ایران 4 درصد اعلام شد

وزیر صنایع و معادن گفت: متوسط رشد تولیدات صنعتی در جهان در حالی در سال 2009 میلادی منفی 2.7 درصد بود که این متوسط رشد برای ایران به 4 درصد رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان امروز در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن ضمن تبریک روز ملی صنعت و معدن به همه صنتعگران، معدنکاران و تلاشگران این عرصه افزود: در سال گذشته با وجود فشارهای جهانی، توانستیم با عزم و اراده راسخ شما، برگ زرین دیگری را بر افتخارات صنعتی ایران بیفزاییم.

وی همچنین به ارائه گزارشی از وضعیت بخش صنعت و معدن کشور پرداخت و با مقایسه فعالیتهای این بخش در طول برنامه سوم و چهارم توسعه، اظهار داشت: مهمترین فاکتور معرفی صنعت هر کشور، میزان طرحهای به بهره‌برداری رسیده آن است که در این خصوص در طول برنامه سوم توسعه، حدود 130 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی صورت گرفت.

محرابیان افزود: این درحالی است که طی برنامه چهارم توسعه، تا انتهای سال 88، این رقم از 700 هزار میلیارد ریال عبور کرد که رشد بیش از 5 برابری را در سرمایه گذاری کشور نشان می دهد.

وی همچنین به تعداد واحدهای صنعتی به بهره‌برداری رسیده طی برنامه سوم توسعه اشاره کرد و افزود: در این مدت 22 هزار و 300 واحد صنعتی مورد بهره‌برداری قرار گرفتند درحالی که طی برنامه چهارم توسعه، این میزان به 37 هزار واحد صنعتی ارتقا یافت.

وزیر صنایع و معادن یادآور شد: اگر سرمایه‌گذاری واحدها بر تعداد آنها را مورد توجه قرار دهیم، متوجه خواهیم شد متوسط سرمایه‌گذاری در واحدهای صنعتی طی برنامه سوم توسعه برای هر واحد 5 میلیون و800 هزار ریال بوده است که طی برنامه چهارم این میزان به 18 میلیارد ریال رسیده و از رشد حدود 3 تا 4 برابری در هر واحد صنعتی حکایت دارد.

محرابیان این امر را نشانگر توجه به صنایع مادر و بزرگ کشور دانست که در کنار صنایع زودبازده و کوچک توانسته است جایگاه خوبی را در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور به خود اختصاص دهد.

وی در ادامه به صادرات صنعتی و معدنی اشاره کرد و گفت: در طول برنامه سوم توسعه، 5 / 16 میلیارد دلار صادرات صنعتی و معدنی صورت گرفته است که این رقم در برنامه چهارم توسعه به 64 میلیارد دلار افزایش یافته است.

محرابیان گفت: سهم صادرات صنعتی و معدنی از صادرات غیرنفتی کشور از متوسط 75 درصد در طول برنامه سوم توسعه، به بیش از 80 درصد ارتقا یافته است و این میزان در سال 88 بیش از 85 درصد بوده و به آن معناست که رشد صادرات به سمت رشد سرمایه‌گذاری و تولیدات صنعتی بوده است.

وی در ادامه به مقایسه مجموع صادرات جهان و کشورمان پرداخت و گفت: در سال 2009 مجموع میزان صادرات جهان بیش از 23 درصد کاهش داشته است و کشورهایی مثل آمریکا، با بیش از 34 درصد کاهش صادرات مواجه شدند.

وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که جمهوری اسلامی ایران در سال 88 بیش از 19 درصد رشد را در زمینه صادرات صنعتی و معدنی، شاهد بوده است.

وزیر صنایع و معادن در ادامه افزود: با مقایسه مقام رشد ایران با دیگر کشورها، متوجه فاصله 50 درصدی در این بین خواهیم شد. محرابیان گفت: جایگاه ایران در سال 2005 در مقام 120 در زمینه رشد تولیدات صنعتی در بین همه کشورها بوده است درصورتی که این مقام در سال 2009 به جایگاه 29 ارتقا یافت.

وی اظهارداشت: اگر مقایسه ای در همین سال بین ایران و کشورهای عضو گروه 20 که جزو اقتصادهای برتر به شمار می آیند انجام دهیم خواهیم دید، بعد از چین و هند، سایر کشورهای عضو در مقامهایی پس از کشورمان قرار دارند.

وزیر صنایع و معادن با بیان اینکه آمارهای ارائه شده از سوی کشورهای غربی بوده است، تصریح کرد: به عنوان مثال، آمریکا در زمینه رشد تولیدات صنعتی طی سال 2009 با منفی 5/5 درصد، فرانسه منفی 9 درصد، آلمان منفی 11 درصد و انگلیس با منفی 4 / 9 درصد، کاهش رشد تولید صنعتی داشته اند.

محرابیان با بیان اینکه در همین سال متوسط رشد تولیدات صنعتی در جهان منفی7/ 2 درصد بوده است، یادآور شد: رشد تولیدات صنعتی ایران 4 درصد بوده است که با توجه به آمار سال 88، در زمینه رشد ارزش افزوده تولیدات صنعتی، به نظر می رسد این رقم بیش از این باشد.

کد خبر 1111107

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha