۱۴ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۱۳

"علم بومی، علم جهانی؟" منتشر شد

"علم بومی، علم جهانی؟" منتشر شد

کتاب "علم بومی، علم جهانی: امکان یا امتناع؟" به همت انجمن جامعه‌شناسی ایران و انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب شامل مجموعه مقاله‌های همایش علم بومی، علم جهانی: امکان یا امتناع؟ که برای نکوداشت شادروان دکتر سید حسین العطاس برگزار گردید، است.

این کتاب علاوه بر پیشگفتار و مقدمه در 4 بخش سامان یافته است. بخش اول کتاب به موضوع  "زندگی، شخصیت و آراء العطاس" اختصاص دارد.

 
گفتمان جایگزین در جامعه‌شناسی نگاهی به اندیشه‌های پروفسور سیدحسین العطاس، سیری در زندگی و آثار سیدحسین العطاس، امر مستقل، امر عام (جهانی)، و آینده جامعه­شناسی، اسلام و علوم اجتماعی، علوم اجتماعی مستقل/ دگرواره و عینیت چندگانه (نگاهی به آراء سیدحسین و  سیدفرید العطاس) از جمله موضوعاتی هستند که در این بخش مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

بخش دوم کتاب به بررسی "مباحث معرفت‏شناسی علم بومی و جهانی" می‌پردازد. شالوده‏شکنی علم مدرن و تکوین علم دینی، انقلاب فرهنگی در پرتو تعالی گفتاری در علم غربی، علم بومی و علم دینی، مقایسه سه گذرگاه معرفتی دربارة «دانش بومی» در ایران با تأکید بر تحولات مفهومی، ساختی و کارکردی علم، شناخت بهینه علم با اتخاذ کدام رهیافت بهتر میسر می‏شود؟، علم بومی: قابلیت ها و تنگناها، تبارشناسی دیدگاه‌ها در زمینة دانش اسلامی: نگاهی تاریخی ـ اجتماعی مورد مورد توجه در این بخش به شمار می‌روند.

بخش سوم کتاب مباحث جامعه‏شناسی علم بومی را مورد توجه قرار می‌دهد. یک جامعه‌شناسی برای یک جهان؟ یک مسأله‌شناسی دوگانه، دفاع از ابعاد جهانی جامعه‌شناسی نقد علوم اجتماعیِ بدون قطب‌نما در ایران، بومی‏گرایی علوم اجتماعی ضرورتی علمی یا سیاسی، گفتمان مسأله بومی مسئله بومی‌سازی علوم اجتماعی از رویکرد مطالعات فرهنگی، ساختار علم در چالش میان جهانشمولی, بوم­گرایی و محلی‌گرایی، دایاسپورای علمی ایرانی و نقش آن در بومی‌سازی علوم اجتماعی در ایران موضوعاتی هستند که در این بخش مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

بخش چهارم و پایانی کتاب به کاربرد علم بومی در ایران می‌پردازد. تفکر توسعه یا پیوند بین دانش محلی و دانش جهانی، دانش بومی شاید، علم بومی خیر، چالش‌های نگاه بومی به ارزیابی علم و فناوری در کشور، ایران و چالش‌های مواجهه با علم بومی و علم جهانی، بومی‌سازی سیاست‌گذاری علم و تکنولوژی در ایران، در جستجوی شناخت موانع و راه‏حل‏های توسعه علمی در ایران موضوعات مورد بررسی در این بخش از کتاب به شمار می‌روند.
کد خبر 1111228

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha