۱۴ تیر ۱۳۸۹، ۱۴:۴۰

همکاری‌های فرهنگی و فلسفی ایران و یونان افزایش می‌یابند

حداد عادل که به همراه مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به آتن سفر کرده است در دیدار با اونگلوس موچوپلیس یکی از اساتید برجسته یونان، بر ضرورت توسعه همکاری‌ بین اساتید دو کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه با تأکید بر توسعه روابط علمی دو کشور کهن ایران و یونان گفت: ایران و جهان اسلام خدمات ارزنده‌ای در نشر فلسفه یونان با ترجمه متون یونانی و بازکردن راه انتقال آن به اروپا، در دوران باستان ارائه داده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: ایرانیان به طور مستمر به مسائل علمی و به خصوص فلسفی اشتغال داشته‌اند و همیشه دیدگاه‌های مهم و راهگشائی برای حل مشکلات مردم جهان ارائه کرده‌اند.  
 
در ادامه این دیدار دکتر مهدی مصطفوی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با اشاره به جایگاه ویژه‌ای که کشورمان برای علم و هنر قائل است گفت: ایران از دیر باز با علوم و به خصوص فلسفه مأنوس بوده و به یونانیان علاوه بر داشتن رابطه دیرینه خوب، به دلایل جایگاه فیلسوفانی همچون ارسطو، افلاطون و دیگر فلاسفه علاقه ویژه دارد.
 
دکتر مصطفوی افزود: در ایران عقل‌گرایی فلسفی توأم با  اعتقادات مذهبی، زمینه را برای توسعه علوم در کشور بیش از پیش فراهم کرده است و ما از همکاری‌های علمی و فلسفی با دیگر کشورها و به خصوص یونان استقبال می‌کنیم.
 
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با تأکید بر ضرورت دفاع از حق، تصریح کرد: اعتقادات الهی توأم با عقل‌گرایی اساس دفاع از حق در جهان است و به همین دلیل امروز ایران پرچمدار دفاع از حق و عدالت در جهان به شمار می‌رود و در مقابل زیاده خواهی آمریکا و دیگر قدرت‌های سلطه‌طلب ابستادگی می‌کند.
 
وی در ادامه ضمن استقبال از همکاری‌های علمی و فرهنگی کشورمان با یونان از وی برای همکاری‌های علمی بیشتر در سفر به ایران در قالب شرکت در همایش‌های بین‌المللی دعوت به عمل آورد و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران  مایل به توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی است و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی توسعه همکاری‌های فرهنگی و علمی درسطح بین‌الملل، آمادگی توسعه اینگونه همکاری‌ها را دارد و از آن استقبال می‌کند. 
 
سپس، دکتر اونگلوس موچوپلیس یکی از اساتید معروف و برجسته یونان با تأکید بر خدمات علمی، فلسفی و فرهنگی کشورمان به جهان تصریح کرد: ایران تنها یک کشور دوست داشتنی از نظر منابع  و زیبایی‌های طبیعی نیست، بلکه مهد تمدن و علم است که خدمات فراوانی به جامعه بشری در طول تاریخ ارایه کرده است.
 
وی در ادامه با اشاره به فلسفه ملاصدرا شیرازی، فارابی و دیگر فیلسوفان ایرانی گفت: فلاسفه ایرانی از دوران باستان با تلاش‌های فراوان علمی خود، زمینه را برای درک و حل مسایل مختلف فراهم می‌کردند و دراین راستا خدمات ارزنده‌ای به جهان بشریت ارایه کرده‌اند.
 
موچوپلس که بیش از 250 کتاب و مقاله فلسفی در کارنامه خود دارد، درادامه افزود: فرهنگ و تاریخ ایران یکی از کهن‌ترین فرهنگ‌های بشری است و من افتخار می‌کنم که با اساتید ایرانی بارها دیدار و تبادل نظر کرده و در تعدادی از همایش‌های بین‌المللی «ارتدکس و اسلام» در تهران و آتن شرکت کرده‌ام که این خود گوشه‌ای از همکاری‌های علمی ما با رایزنی فرهنگی و همتایان ایرانی خود بوده است.
 
کد خبر 1112695

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha