به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس قانون واحد انصراف مرکز امور دانشجویی وزارت بهداشت پس از بررسی وضعیت تحصیلی دانشجو طبق جدول تعرفه میزان شهریه ثابت و متغیر بر اساس موضوع تبصره 17 قانون بودجه سال 1373 کل کشور نسبت به محاسبه هزینه های بهره مندی از آموزش رایگان بر مبنای دروس عمومی و اختصاصی اقدام می کند.
بر اساس دستورالعمل موجود برای انصراف از تحصیل، ابتدا دانشجو موظف است تقاضای خود را مبنی بر انصراف از تحصیل به امور آموزشی دانشگاه محل تحصیل خود تسلیم و در دبیرخانه ثبت کند.
دانشجو موظف به پرداخت هزینه های بهره مندی از آموزش رایگان بر اساس شهریه های ثابت و متغیر به یک حساب مشخص تحت این عنوان است.
دانشجو پس از تسویه حساب و ارائه فیش بانکی مبنی بر پرداخت هزینه های بهره مندی از آموزش رایگان نامه عدم بدهی آموزش رایگان جهت دانشجو و به عنوان دانشگاه صادر می شود و در این صورت دانشجو می تواند ریز نمرات و مدارک خود را دریافت کند.
دانشجویان انصرافی دوره شبانه در صورت پرداخت کامل شهریه های مربوطه نیاز به تسویه حساب آموزش رایگان ندارند پس از تسویه حساب با دانشگاه ذیربط می توانند کلیه مدارک تحصیلی و ریز نمرات دانشگاهی خود را دریافت کنند.
موضوع تبصره 17 قانون بودجه سال 1373 بر این نکته اشعار دارد:
"به منظور ارتقای کیفی آموزش عالی و استفاده بیشتر از ظرفیت آموزش عالی کشور و همچنین ترغیب دانشجویان به تحصیل بهتر و در مدت کوتاهتر و تقلیل افت تحصیلی به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در سال 1373 اجازه داده میشود چنانچه دانشجویی در درس یا درسهایی مردود شود، تمامی هزینههای مربوط به تکرار این دروس به صورت نقدی و یا تعهدی از وی دریافت شود. وجوهی که از این بابت دریافت می شود به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل موضوع ردیفهای 410353 و 410354 قسمت سوم این قانون واریز میشود. معادل مبلغ واریزی فوق از محلاعتبار ردیفهای 113500 و 129000 قسمت چهارم این قانون در اختیار وزارتخانههای فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرارمیگیرد تا در جهت رشد و توسعه آموزش عالی هزینه گردد."
جدول تعرفه ها باید بر اساس تورم تغییر کند اما آخرین مبالغی که دریافت می شده است از این قرار است.
برای هر دانشجوی کاردانی برای هر نیمسال 500 هزار ریال شهریه ثابت و شهریه متغیر نیز برحسب هر واحد درسی 20 تا 30 هزار ریال دریافت می شود.
برای هر دانشجوی کارشناسی نیز برای هر نیمسال 700 هزار ریال، برای هر دانشجوی کارشناسی ارشد 900 هزار ریال، برای دانشجویان دکتری حرفه ای در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز یک میلیون و 200 هزار ریال به عنوان شهریه ثابت دریافت می شود.
مبلغ پرداختی برای شاغلین به تحصیل در دوره های تخصصی نیز متغیر است و از چهار میلیون و 500 هزار ریال تا 9 میلیون ریال باید به عنوان جریمه انصراف پرداخت شود.
نظر شما