دکتر حسین معصومی اصل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سراسر کشور دانشگاههای علوم پزشکی موظفند به منظور تشخیص بیماری وبا، موارد ابتلا به اسهال حاد آبکی را نمونه برداری و آزمایشهای لازم را انجام دهند.
ویژگی مشخص وبا، آغاز ناگهانی اسهال جهنده بدون فشار و آبکی است که به دنبال آن استفراغ، کم آبی سریع بدن، گرفتگی ماهیچهها و کم شدن ادرار فرا میرسد. میزان کشندگی بیماری در صورت عدمجایگزینی سریع مایعات و الکترولیت بدن 30 تا 40 درصد است.
معصومی اصل با تاکید بر اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون هیچ موردی از ابتلا به وبا در کشور گزارش نشده است، افزود: البته ممکن است در ادامه ابتلا به مواردی از این بیماری را داشته باشیم که چیز عجیبی نیست.
حدود 80 درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند و فقط 20 درصد افراد مبتلا به وبا دچار اسهال حاد آبکی میشوند. از این تعداد 10 تا 20 درصد هم دچار اسهال آبکی شدید همراه با استفراغ میشوند.
رئیس اداره بیماریهای منتقله از آب، غذا و عفونتهای بیمارستانی وزارت بهداشت در عین حال به بیماری "شگیلا" که نوعی اسهال خونی است، اشاره کرد و گفت: این بیماری اغلب از طریق آب آلوده منتقل می شود.
معصومی اصل افزود: درمان این بیماری در صورتی که بیمار تحت نظر پزشک قرار بگیرد، آسان است اما اگر درمان نشود ممکن است کشنده باشد.
نظر شما