۱۵ تیر ۱۳۸۹، ۱۸:۴۵

قره شیخلو انتقاد کرد:

ضعف رسانه ها در انعکاس برنامه های قرآنی

ضعف رسانه ها در انعکاس برنامه های قرآنی

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور از ضعف رسانه ها در پرداختن به برنامه های قرآنی انتقاد کرد و گفت: رسانه ها باید در رونق قرآن و مفاهیم آن در بکوشند.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مهدی قره شیخلو بعد از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان لرستان در سخنانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اولین سازمانی که به صورت تشکیلاتی به حوزه برنامه های قرآنی ورود پیدا کرد سازمان تبلیغات اسلامی بود، اظهار داشت: این سازمان یک سابقه 30 ساله در زمینه فعالیت های قرآنی دارد.

افزایش بودجه سازمان دارالقرآن به 10 میلیارد تومان

وی ادامه داد: این در حالی است که از سال 81 با حضور حجت الاسلام دکتر خاموشی با توجه به اینکه نیاز احساس می شد که فعالیت های قرآنی باید بیش از این باشد سازمان دارالقرآن کریم به عنوان یک مجموعه مستقل و وابسته به سازمان تبلیغات ماموریت برنامه های قرآنی را به عهده گرفت.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور با بیان اینکه کل بودجه این مرکز در سال 81 تنها 150 میلیون تومان بوده است، یادآور شد: این در حالی است که مجموع اعتبارات این مرکز در سالجاری به بیش از 10 میلیارد تومان افزایش یافته است.

قره شیخلو با بیان اینکه سازمان دارآلقرآن مسئول و متولی چندین برنامه ملی و استانی است، خاطر نشان کرد: آموزش در عناوین مختلف از روخوانی و روانخوانی قرآن گرفته تا دوره های تخصصی قرآن یکی از برنامه های این سازمان است.

سالانه 400 هزار نفر تحت آموزش های قرآنی قرار می گیرند

وی ادامه داد: در مجموع در طول سال این سازمان 400 هزار نفر را در قالب آموزش های عمومی و تخصص قرآن کریم در سراسر کشور تحت پوشش قرار می دهد.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور موضوع اعطا مدرک به حفاظ قرآن کریم را از دیگر محورهای فعالیت این سازمان برشمرد و گفت: امسال چهارمین سال اجرای این طرح در کشور می باشد.

قره شیخلو با اشاره به صدور مدارک درجه یک تا پنج برای حفاظ که معادل فوق دیپلم تا دکترا محسوب می شود، بیان داشت: در سالجاری چهار هزار نفر در آزمون اعطا مدرک به حفاظ قرآن کریم شرکت کرده اند.

اعطا مدرک به هزار حافظ قرآن کریم در کشور

وی با بیان اینکه اولین مرحله آزمون در مردادماه سالجاری برگزار می شود، عنوان کرد: در طول چهار سال گذشته از هشت هزار نفر حافظ شرکت کننده در این آزمون بیش از یک هزار نفر موفق به اخذ مدرک شده اند.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور ساماندهی مشارکت های مردمی در حوزه فعالیت های قرآنی را یکی دیگر از رسالت های این سازمان عنوان کرد و بیان داشت: در این راستا از سال 83 شروع به ساماندهی موسسات قرآنی در کشور کردیم.

قره شیخلو ادامه داد: در کشور تاکنون یک هزار و 200 موسسه قرآنی از این سازمان موفق به دریافت مجوز شده اند که در حال فعالیت هستند.

فعالیت 1200 خانه قرآنی روستایی در کشور

وی تصریح کرد: از سوی دیگر چون بخش عمده ای از جمعیت کشور را جمعیت روستایی تشکیل می دهند در این راستا تاکنون یک هزار و 200 خانه قرآن روستایی تاسیس شده است.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور همچنین به موضوع نظارت بر چاپ و نشر قرآن اشاره کرد و گفت: در این راستا هر قرآنی که می خواهد چاپ شود باید ابتدا در دفتر نظارت این سازمان تصحیح و سپس مجوز چاپ بگیرد.

قره شیخلو با بیان اینکه این سازمان از توزیع و چاپ هر گونه قرآن های دارای غلط و اشتباه جلوگیری می کند، افزود: در این راستا در طول سال 88 بیش از 18 هزار جلد قرآن در این سازمان تصحیح شده است.

مجوز چاپ هفت میلیون قرآن در کشور صادر شد

وی با بیان اینکه عمر دفتر نظارت این سازمان بیش از 25 سال است، یادآور شد: همچنین در سال گذشته مجوز چاپ هفت میلیون جلد قرآن کریم در سراسر کشور صادر شده است.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور همچنین به عرضه محصولات قرآنی به صورت ارزان توسط این سازمان اشاره کرد و بیان داشت: سال گذشته این سازمان قرآن را به صورت یارانه ای با قیمت 1500 تا 2000 تومان در اختیار مردم قرار داد.

قره شیخلو همچنین با اشاره به برنامه های تبلیغی و ترویجی این سازمان، خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره های مختلف قرآنی از جمله جشنواره های کودک و نوجوان و خانواده و محافل انس با قرآن از دیگر فعالیت های این سازمان است.

فرهنگ فعالیت های قرآنی در میان مردم ضعیف است

وی همچنین با تاکید بر اینکه باید به سمتی برویم که همان اتفاقی که ماه محرم به صورت فعالیت های خودجوش بین مردم رخ می دهد در مورد قرآن نیز اتفاق بیفتد، گفت: متاسفانه در حال حاضر این فرهنگ در کشور ما ضعیف است.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تاکید بر اینکه باید فرهنگسازی برای حضور مردم در برنامه های قرآنی به صورت جدی تری صورت گیرد، بیان داشت: متاسفانه در حال حاضر فعالیت ها به اندازه مطلوب نیست.

وی با اشاره به فعالیت های این سازمان برای توسعه فرهنگ قرآنی، بیان داشت: سال گذشته بیش از 400 هزار جلد قرآن با قیمت ارزان در سطح کشور توزیع شده است که باید این روند استمرار یابد.

گرفتاری در زمینه عدم حساسیت رسانه ها نسبت به رویدادهای قرآنی

قره شیخلو از رسانه ها نیز در زمینه ترویج فرهنگ قرآنی انتقاد کرد و گفت: یکی از گرفتاریهای ما این است که رسانه های ما نسبت به برنامه های و رویدادهای قرآنی حساسیت لازم را ندارند.

وی تصریح کرد: در کشور ما در برخی مقاطع یکسری اتفاقات و رخدادهای قرآنی رخ می دهد که متاسفانه انعکاس های خوبی در رسانه ها داده نمی شود.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی کشور با بیان اینکه در برخی موارد رسانه ها به برخی موضوعات آنقدر می پردازند که شاید هیچ سود و منفعتی برای مردم نداشته باشد، خاطر نشان کرد: یکی از ابزارهایی که می تواند بازار قرآن را رونق دهد رسانه ها هستند.

کمتر روزنامه ای پیدا می شود که صفحه و یا ستونی خاص قرآن داشته باشد

قره شیخلو با تاکید بر اینکه درصد بسیار کمی از رسانه ها به مباحث و اخبار قرآنی می پردازند، یاداور شد: متاسفانه کمتر روزنامه و مطبوعاتی پیدا می شود که یک صفحه و یا ستون خاص را هر روز به مطالب قرآنی اختصاص دهد.

وی از رسانه ها خواست نقش خود را در این عرصه به خوبی ایفا کنند و گفت: کوچکترین فعالیت رسانه ها و صدا و سیما می تواند نقش مهمی در زمینه توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی داشته باشد.

کد خبر 1113512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha