به گزارش خبرگزاری مهر، فناوری تصاویر سه بعدی در دنیای امروز به سالن سینماها و تلویزیونهای خانگی راه یافته است.
اکنون محققان دانشگاه کارنگی ملون راهی متفاوت را برای رسیدن به نمایشگرهای سه بعدی طی کرده اند که به جای به کارگیری از عینکهای سه بعدی پرهزینه و ناراحت کننده می تواند تنها با استفاده از قطرات معمولی آب تصاویر سه بعدی را ارائه کند.
این دانشمندان سه صفحه موازی را توسعه دادند که توسط 50 سوزن فولادی ضد زنگ کنترل می شدند. سپس از بالای این صفحات قطرات کوچک آب را به شکل 60 خط بر ثانیه به روی آنها فرود آوردند.
قطرات آب به طور همزمان رها می شدند. یک دوربین ویدویی نیز موقعیت آنها را ردیابی می کرد و یک پروژکتور نیز با دسته پرتورهای نور، مسیر حرکت آنها را روشن می کرد.
نمایشگر با قطرات آب روی سه صفحه موازی
براساس گزارش سافت به خاطر توانایی ادغام بصری مغز انسان، عملکرد سه صفحه که به طور موازی و یکی پشت سر دیگری قرار داشتند، توهم حرکت روی سطوح شناور در هوا ایجاد شد.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "یک پروژکتور واحد که به سرعت از یک تصویر به تصویر بعدی می رسد می تواند روی سطوح متفاوت در زمانهای مختلف نور بتاباند. هر چیز قابل مشاهده روی رایانه مثل تصاویر، متن یا محتویات تعامل می تواند روی نمایشگری که از قطرات آب ساخته شده است دیده شود."
بازی تتریس سه بعدی روی نمایشگری از جنس آب
به خاطر ویژگی چند لایه این نمایشگر، محققان آمریکایی می توانند بیشترین وضوح تصویر را ارائه کنند." این نمایشگر با انجام یک بازی "تتریس سه بعدی" مورد آزمایش قرار گرفت.
نظر شما