به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، علی محمد شاعری عصر چهار شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشور نیازمند توسعه حفاظت از مناطق حفاظت شده و محیط زیست است افزود: باید با برنامه ریزی جامع و کامل این امر در کشور به صورت کامل و جامع محقق شود.
وی الزام دستگاههای مختلف به رعایت بیش از پیش مسائل و استاندارهای زیست محیطی در اجرای و طرحهای توسعه و اقتصادی، دفع و دفن بهداشتی زباله های شهری، خانگی، بیمارستانی و صنعتی تا پایان برنامه پنج را از دیگر الویتهای مورد تاکید برنامه پنجم عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس الویت برنامه پنجم توسعه تا پایان برنامه پنج ما هیچگونه دفع و دفن غیرمجاز زباله نخواهیم داشت.
شاعری دفع و دفن زباله های خانگی، صنعتی و بیمارستانی را ضروری دانست و یادآورشد: وجود این زباله ها در محیط زیست آسیب های جدی و غیر قابل جبرانی را به محیط زیست و جوامع انسانی وارد می کند و مسوولان باید برای رفع و دفع این زباله ها تلاش کنند.
قائم سازمان محیط زیست کشور از همکاری وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی، وزارت نفت و وزارت راه و ترابری با برنامه و اقدامات محیط زیست در خصوص اجرای دفع و دفن استاندارد و بهداشتی زباله در کشور خبرداد و گفت: نصب و راه اندازی سیستم دفع زباله های صنعتی و بیمارستانی در سطح کارخانه، پالایشگاه، کارخانجات و بیمارستانها از جمله توافقات و همکاری این وزارتخانه ها با سازمان محیط زیست کشور است.
نیمی از بیمارستانهای کشور دستگاه امحا زباله دارند
شاعری افزود: در حال حاضر تنهاد 50 درصد از بیمارستانهای کل کشور به دستگاه های امحای زباله های بیمارستانی مجهز شده اند که این میزان تا پایان برنامه پنجم توسعه به 100 رصد ارتقا خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح جامع محیط زیست دریایی از هفت استان ساحلی کشور خبرداد و گفت: این طرح با همکاری وزارت راه و ترابری، وزارت نفت و سازمان محیط اجرا می شود.
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور، با اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست در توسعه کشور، افزود: لازمه تمامی فعالیت های اقتصادی و صنعتی در کشور استفاده مناسب از منابع موجود است.
شاعری بابیان اینکه کوچکترین بی دقتی در استفاده مناسب از منابع طبیعی موجب ایجاد اختلال در حیات انسانی است و گفت: انسان باید به اندازه ای از منابع استفاده کند که منابع قدرت تجدید حیات خود را از دست ندهند و بتوانند میزان منابع استفاده شده را جبران نمایند.
طرح جذب هزار نفر سرباز محیط بان تهیه شده است
وی ادامه داد: هیچ محیط بان و متخصص محیط زیستی بر این عقیده نیست که نباید از منابع طبیعی استفاده کرد بلکه همه اعتقاد دارند که باید از منابع موجود به اندازه و درست استفاده کرد تا محیط زیست و جوامع انسانی با مشکل مواجه نشوند.
شاعری در ادامه از رفع مشکل کمبود محیط بان در کشور با اجرای طرح سرباز محیط بان در کشور خبر داد و گفت: این طرح به تعداد هزار نفر در کشور تهیه شده است و به ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شده و بعد از گردش کار و تائید مقام معظم رهبری این طرح اجرا خو اهد شد.
بیشترین میزان آلودگی آب در ایران وجود دارد
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور، در ادامه به آلودگی آب ها و بازیافت آن در سطح جهان گفت: نزدیک به هفت درصد از آبهای آلوده در اکثر کشورهای جهان مورد بازیافت قرار می گیرد، این در حالی است که در ایران بیشترین میزان آلودگی آب وجود دارد و بازیافت آن کمتر از یک درصد است.
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور، در ادامه به آلودگی آب ها و بازیافت آن در سطح جهان گفت: نزدیک به هفت درصد از آبهای آلوده در اکثر کشورهای جهان مورد بازیافت قرار می گیرد، این در حالی است که در ایران بیشترین میزان آلودگی آب وجود دارد و بازیافت آن کمتر از یک درصد است.
95 درصد و گرد و غبار در کشور منشاء خارجی دارند
وی در ادامه با مشکل گرد و غبار در کشور گفت: 95 درصد و گرد و غبار در کشور منشاء خارجی و دارند کورهای عراق، عربستان، اردن و بخشی از کشور از کشور ترکیه است و ایران با این کشورها تفاهم نامه های همکاری امضاء شده است.
شاعری یادآور شد: منتظر هستیم این کشورهای برنامه های تثبیت شنهای روان را انجام بدهند و ایران نیز کمک های فنی و اعتباری لازم را قرالر است به این کشورها بدهیم . تجارب خود را در این زمینه انجام بدهیم.
کشورهای منشاء گرد و غبار هنوز اقدامی در زمینه تثبیت شن های روان انجام ندادند
شاعری با اذعان به اینکه هنوز کشورهای منشاء گرد و غبار هنوز اقدامی در زمینه تثبیت شن های روان انجام ندادند افزود: قرار است تا پایان سال جاری اقدامات اجرایی در زمینه تثبت شن های روان در کشورهای همسایه صورت بگیرد.
شاعری، بر ضرورت دقت در استفاده از منابع آبی کشور تاکید کرد و افزود: رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب در ابلاغ دستور العمل سال همت و کار مضاعف استفاده مناسب و بهینه از آب، انرژی و نان است که باید مد نظر تمامی مسوولان و مردم قرار بگیرد.
شاعری ادامه داد: تمامی کارخانجات و دستگاه های صنعتی باید در تلاش برای جلوگیری از آلودگی آب و مقابله با آن باشند تا بتوان منابع آبی کشور را تا حد امکان حفظ کرد.
20 هزار راس آهو در کشور زیست می کنند
قائم مقام سازمان محیط زیست، به وجود گونه های نادر آهوی شمالغرب کشور در منطقه حفاظت شده سهرین زنجان اشاره کرد و گفت: 10 درصد از آهوان ایرانی در استان زنجان زیست می کنند.
شاعری تعداد کل آهوان کشور را 20 هزار راس عنوان کرد و افزود: تلاش محیط زیست کشور حفظ زیستگاه آهوان استان زنجان است.
وی، افزود: برای حفظ نسل این نوع آهوان در دشت سهرین زنجان، در صورت نیاز زیستگاه آنها گسترش خواهد یافت.
شاعری، به تلاش محیط زیست کشور در جهت تجدید حیان شیر و ببر ایرانی اشاره کرد و یادآورشد: دراین راستا دو قلاده شیر ایرانی از روسیه وارد کشور شده است.
خودروها به عنوان منبع اصلی آلاینده محیط زیست ایران هستند
قائم مقام سازمان محط زیست کشور همچنین مهمترین آلاینده های کشور را در بخش صنعت، کشاورزی و منابع آب عنوان کرد و گفت: خودروها به عنوان منبع اصلی آلاینده محیط زیست ایران هستند و 80 درصد آلایندگی را در هوا ایجاد می کنند و 20 درصد آلایندگی های هوا نیز توسط واحدها و شهرک های صنعتی است.
شاعری ، بخش کشاورزی را به عنوان بخش مهم و اساسی در زمینه آلودگی زیست محیط کشور دانست و گفت: مصرف بی رویه کود و سم و فعالیت های بی رویه است. که موجب آلودگی آب و خاک و منابع آب زیر زمینی می شوند.
وی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را از دیگر منابع آلاینده محیط زیست عنوان کرد و افزود: وزارت نفت در این خصوص باید مدیریت لازم را داشته باشد.
شاعری از تعامل دستگاههای مرتبط با امر محیط زیست کشور برای کم کردن آلایندگی زیست محیطی در کشور خبر داد و گفت: وزارت بهداشت، وزارت نفت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، وزارت صنایع معادن و شهرداریها تلاش می کنند تا منابع آلایندگی در کشور کاهش یابد.
نظر شما