۲۱ تیر ۱۳۸۹، ۱۰:۱۷

ترویج شادمانی و رویکردهای عاری از خشونت در هفتادوپنجمین سال زندگی دالایی‌لاما

ترویج شادمانی و رویکردهای عاری از خشونت در هفتادوپنجمین سال زندگی دالایی‌لاما

دالایی‌لاما رهبر معنوی بودائیان تبت درحالی به 75 سالگی رسید که براساس توصیف خود روز دیگری در زندگی این راهب بودایی رقم خورده؛ زندگی که با هدایت جامعه بودائیان تبت از هندوستان، سفرهای متعدد، پیگیری مبارزات عاری از خشونت و دریافت جایزه صلح نوبل مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دالایی لاما با نام اصلی تنزین گیاتسو چهاردهمین دالایی لامای تبت است که روز 6 ژوئیه 1935 در خانواده‌ای کشاورز و در شمال شرقی تبت متولد شد و در دو سالگی بر حسب اعتقاد به تناسخ به‌عنوان سیزدهمین دالایی‌لاما شناخته شد.

75 ساله شدن دالایی‌لاما وی را درمیان معدود دالایی لاماهایی قرار می‌دهد که بیش از 75 سال زندگی کرده‌اند. نخستین دالایی‌لاما با نام گدون دروپا (1391-1474) بیش از 75 سال زندگی کرد و در 84 سالگی از دنیا رفت. دومین دالایی‌لامای تبت گدو گیاتسو (1475-1542) و پنجمین دالایی‌لاما (1617-1682) در 67 و 65 سالگی از دنیا رفتند و نهمین دالایی‌لاما کوتاه ترین مدت زندگی را میان سایرین داشته است. وی در 9 سالگی از دنیا رفت.

دالایی‌لامای کنونی بش از پنجاه دهه از زندگی خود را در پس از اشغال تبت توسط چین در هندوستان گذرانده است.

براساس اظهارات کارما یشی نماینده پارلمان معزول تبت، مراسم هفتادو پنجمین سالگرد تولد دالایی لاما به عنوان یک رویداد بزرگ از سوی بسیاری از سازمانهای بودایی برگزار شد اما خود دالایی‌لاما این رویداد را کم‌اهمیت می‌شمارد. در سراسر شهر دارمسالا ( مقر دولت معزول شده تبت) و سایر مراکز اسکان تبتی ها در هندوستان پرچمهای با مضمون دعا برای عمر طولانی دالای لاما نصب شده است.

دالایی‌لاما در سال 1950 پس از حمله چین به تبت که یک سال پیش انجام شده بود از وی خواسته بود قدرت کامل سیاسی تبت را برعهده گیرد. وی در سال 1954 برای گفتگوهای صلح با مائو زدونگ و دیگر سران چینی به پکن رفت و در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق و پس از آن که سربازهای چینی کنترل کامل لهاسا و دیگر شهرهای تبت را برعهده گرفتند مجبور شد به هندوستان متواری شود.

رهبر معنوی بودائیان تبت از آن زمان تا کنون در دارمسالا، ایالت هیماچال پرداش زندگی می‌کند و این شهر به مقر دولت سیاسی معزول شده تبت بدل شده است.

چهاردهمین دالایی لامای تبت درحال حاضر هم رهبر معنوی و هم رهبر سیاسی تبت است و حتی پس از اینکه تمایل خود را برای بازگشت به تبت و حل مسئله پیچیده تبت به واسطه توافق بر خود مختاری تبت تحت کنترل چین بیان می‌کند، پکن تمایلی برای اجابت از این خواسته نشان نمی‌دهد و وی را جدایی‌طلب توصیف کرده است.

دالایی‌لاما در سال 1989 برای پیگیری مبارزات غیرخشونت‌آمیز خود برای تبت برنده جایزه صلح نوبل شد و در سال 2007 مدال طلایی کنگره امریکا را دریافت کرد.

وی به رغم سن و سال خود به سفرهای متعدد در سراسر جهان ادامه داده و با شخصیتهای سیاسی کشورها دیدار کرده و درباره آموزه‌های بودیسم سخنرانی می‌کند. درحالی که وی در هندوستان زندگی می‌کند و پناهندگی سیاسی دارد تاکنون شهروند افتخاری شهرهایی چون رم، ونیز و پاریس شده است.

دالایی‌لاما با نگارش بیش از 70 کتاب درباره گسترش پیام محبت، رویکردهای عاری از خشونت، درک بین دینی، مسئولیت‌پذیری جهانی و محبت تلاش می‌کند فلسفه خود را در سراسر جهان گسترش دهد.

کد خبر 1114879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha