یکی از مسئولان میراث فرهنگی در این زمینه به مهر گفت: مرمت حمام شیخ بهایی آغاز شده و با توجه به اهمیت موضوع مهندسی این حمام را نیز بازشناسی خواهیم کرد.
چهار دانگ حمام شیخ بهایی به تملک میراث فرهنگی درآمد
وی افزود: تا کنون نزدیک به چهار و نیم دانگ از حمام تاریخی و زیبای شیخ بهایی در تملک سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته است.
کارگاه دوزندگی در حمام شیخ بهایی
این مسئول ادامه داد: در سال جاری نزدیک به یکصد میلیون تومان جهت مرمت این حمام تاریخی اعتبار اختصاص یافته و سال 88 نیز نزدیک به 50 میلیون تومان اعتبار داشت که از بودجه سال گذشته تا کنون بخشی از مرمتها آغاز شده و تاکنون سبک سازی سقفها انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: حدود 90 درصد از الحاقاتی که به حمام ارتباط داشت حذف شده و به دنبال بازگرداندن حمام به حالت اولیه خود هستیم و البته بخشی از این بنای تاریخی نیز نیازمند طاقزنی است.
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "اکنون بخشی از این حمام تاریخی به یک کارگاه دوزندگی تبدیل شده، در این خصوص چه اقداماتی را به انجام دادهاید" گفت: موضوع تملک بنا دنبال شده و باید مبلغی را جهت حق کسب و پیشه شاغلان کارگاه پرداخت کنیم که البته هزینه سنگینی است.
این منبع آگاه در سازمان میراث فرهنگی در خصوص فعالیتهای مرمتی در این حمام اظهار داشت: تا 15 روز گذشته گروههای مرمتی مشغول به فعالیت بودند و اکنون جهت ادامه فعالیتهای مرمتی، حمام شیخ بهایی در انتظار تخصیص اعتبار و بودجه 89 هستیم و پس از اختصاص بودجه فعالیتهای مرمتی آغاز خواهد شد.
مهندسی حمام شیخ بهایی بازشناسی می شود
وی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "از جمله ویژگیهای مهمی که نباید در این حمام تاریخی مغفول ماند بررسی و شناسایی مهندسی این بنای تاریخی است چنانچه پس از انتشار گزارش خبری مهر در این خصوص دانشگاهها نیز فعال شدند، حال سازمان میراث فرهنگی چه برنامهای را در دستور کاری خود قرار داده" گفت: سازمان میراث فرهنگی مهندسی این حمام تاریخی را بازشناسی خواهد کرد.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی میتواند در این راه محققیق را یاری رساند و منابع و اطلاعات لازم را نیز در اختیار آنان قرار دهد و در نهایت پس از بازشناسی این مهندسی در خصوص کاربری آن تصمیم گیری خواهیم کرد چنانچه ممکن است حتی کاربری حمام پیدا کند.
مرمت بقعه شهشهان آغاز میشود
این مسئول همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر "لزوم مرمت بقعه شهشهان که در چند صد متری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته" گفت: در این خصوص اکنون با اداره اوقاف به توافق رسیده ایم و به زودی مرمت این بقعه آغاز خواهد شد.
وی با تائید سخنی مبنی بر اینکه سقف بخشی از قسمت چسبیده به بقعه فرو ریخته اظهار داشت: در این خصوص نیز اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
بقعه شهشهان
وی در خصوص استقرار یک بخش خصوص در قسمت الحاقی به بقعه شهشهان نیز گفت: بخش خصوصی اکنون این محل را تخلیه کرده و قرار است قسمت الحاقی به مدرسه علمیه خواهران تبدیل شود.
خبرگزاری مهر پیش از این در خصوص وضعیت بقعه شهشهان نکاتی را متذکر شده بود، بقعه شهشهان در مجاورت مسجد جامع اصفهان و در محله شهشهان قرار دارد که اساس ساختمان آن مربوط به زمان تیموریان است.
ساختمان این بقعه در زمان سلطان محمد بن بایسنقر نواده امیر تیمور احداث شده و آرامگاه شاه علاء الدین محمد از سادات و بزرگان اصفهان است که در سال 850 هجری قمری به دستور شاهرخ تیموری به شهادت رسیده است
استقرار یگان حفاظت در پلهای تاریخی اصفهان
وی با اشاره به گزارشهای خبری مهر در خصوص پل خواجو اظهار داشت: اصفهان دارای پلهای تاریخی زیبا و قابل توجهی است که سرآمد این پلها، پل خواجو و سی وسه پل است که باید در خصوص حفاظت از آن اقدامات لازم را به عمل آوریم.
این منبع آگاه در سازمان میراث فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود خبر از برنامه ریزی جهت استقرار یگان حفاظت در این دو پل تاریخی داد تا در نهایت بتوان از این بناهای تاریخی به بهترین نحو حفاظت کرد.
نظر شما