۲۲ تیر ۱۳۸۹، ۱۴:۵۹

میکروفنها هم پوشیدنی می شوند/

فیبرهای پلاستیکی که می خوانند و می شنوند

فیبرهای پلاستیکی که می خوانند و می شنوند

محققان MIT موفق به ساخت فیبرهای پلاستیکی جدیدی شده اند که می توانند بخوانند و بشنوند. رشته هایی که می توان از آنها در ساخت میکروفنهای پوشیدنی و یا پارچه های مولد برق استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست می گویند می توان صدای این رشته های پلاستیکی را به خوبی شنید. در صورتی که به مولد برق وصل شده و جریان سینوسی، جریانی متناوب که دوره های آن بسیار منظم است، به آنها وارد شود رشته های پلاستیکی دچار ارتعاش شده و در صورتی که این ارتعاش در فرکانسی قابل شنیدن صورت گیرد با نزدیک کردن رشته ها به گوش می توان صدای آواز آنها را با آواها و نتهای مختلف شنید.

در قلب این رشته ها ماده پلاستیکی قرار دارد که معمولا در ساخت میکروفن ها از آن استفاده می شود. با ایجاد تغییر در میزان "فلورین" موجود در پلاستیک محققان توانستند مولکولهای ماده را نامتقارن کرده و اتمهای فلورین را در یک سو و اتمهای هیدروژن را در سوی دیگر قرار دهند.

این عدم تقارن به پلاستیک ویژگی فیزیوالکتریکی می بخشد، به بیانی دیگر این ماده پلاستیکی با عبور دادن جریان الکتریکی تغییر شکل می دهد.

در یک میکروفن فیزیوالکتریکی معمولی این میدانهای الکتریکی سودمند به واسطه الکترودهای فلزی به وجود می آیند. اما در میکروفنهای فیبری استفاده از الکترودهای فلزی امکان پذیر نبود و از این رو محققان از نوعی پلاستیک رسانا حاوی گرافیت استفاده کردند.

پس از شکل گیری فیبرها، محققان باید تمامی مولکولهای فیزیوالکتریکی را در یک مسیر ردیف می کردند که این عملیات نیازمند میدان الکتریکی 20 بار قوی تر از میدان الکتریکی مولد رعد و برق بود.

به گفته محققان در MIT علاوه بر امکان ساخت میکروفن های پوشیدنی با استفاده از این فیبرها می توان حسگرهای بیولوژیکی را برای کنترل عملکرد بدن انسان تولید کرد. این رشته های باریک می توانند جریان خون را در مویرگها کنترل کرده و یا میزان فشار موجود در مغز را اندازه گیری کنند. همچنین از دیگر کاربردهای چنین فیبرهایی می توان به کنترل جریان آب در اقیانوسها و یا تصویربرداری صوتی با وضوح بالا از مناطق وسیع اشاره کرد.

بر اساس گزارش ان بی سی، از سویی دیگر پارچه ای که از این فیبرها بافته شده باشد به ابزارهای فیزیوالکتریکی این امکان را می دهد تا نیروی حرکتی را به الکتریسیته تبدیل کنند به بیان دیگر کشیده شدن این پارچه ها منجر به تولید انرژی خواهد شد.

کد خبر 1115924

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha