به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، این وزارتخانه در واکنش به اینکه وزارت بهداشت قانون جمعآوری پسماندهای بیمارستانی را اجرا نمیکند، اعلام کرد: با توجه به مشکل عدم تخصیص بودجه مورد نیاز به وزارت بهداشت جهت تجهیز بیمارستانها به دستگاههای بیخطرساز پسماند، لازم است شهرداری درخصوص حمل پسماندها به صورت بسته بندی بدون نشت با خودروهای مناسب مخصوص و دارای استاندارد لازم طبق مصوبه شورای شهر، همکاری لازم را با مراکز بهداشتی درمانی داشته باشد. در حال حاضر نیز شهرداری جهت حمل و نقل پسماند در قالب قرارداد از بیمارستانها وجه دریافت مینماید.
وزارت بهداشت اعلام کرد: به رغم اینکه باید اعتبارات لازم برای اجرایی شدن آییننامه پسماندها در لوایح بودجه پیشبینی شود متاسفانه تا کنون تنها 20 درصد اعتبار مورد نیاز این وزارتخانه تامین شده است.
وزارت بهداشت درخصوص آموزش لازم به عوامل دستاندرکار جمعآوری پسماندهای پزشکی تصریح کرد: در خصوص تأمین سلامت، ایمنی و بهداشت عوامل اجرایی، مدیریتهای اجرایی پسماندها موظفند براساس سرفصلهای تعیین شده آموزشهای لازم را به عوامل اجرایی پسماندها ارائه نمایند و وزارت بهداشت نیز توسط دانشگاههای علوم پزشکی در کشور آموزشهای لازم را به عوامل دستاندرکار جمعآوری، حمل و نقل و بیخطرسازی پسماندهای پزشکی در بیمارستانها ارائه مینماید.
برای تجهیز بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت به دستگاههای مناسب جهت بیخطرسازی پسماندها، به اعتباری بالغ بر 700 میلیارد ریال نیاز است که تاکنون فقط 20 درصد آن تخصیص داده شده است.
در کشور 124 بیمارستان وابسته به وزارت بهداشت دارای دستگاه فعال هستند و همچنین 62 بیمارستان در حال راهاندازی دستگاهها بوده و 36 بیمارستان خصوصی مجهز به دستگاه بیخطرساز پسماند است.
کد خبر 1116132
نظر شما