دکتر منوچهر صانعی درهبیدی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اینکه متخصصان رشتههای مختلف معرفتی تا چه اندازه نیاز دارند که با تاریخ معرفتی که در آن تخصص دارند آشنا باشند گفت: بسیار نیاز دارند. هرکس باید حتماً با تاریخچه کارش آشنا باشد یعنی کسانی که در زمینهای کار می کنند باید بدانند که نسلهای گذشته در آن زمینه چه حرفهایی زدهاند و تاریخچه هر مطلبی برای متخصصان و صاحبنظران آن رشته ضروری است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در باره کارکرد آشنایی با تاریخ معرفت در فهم مسائل آن معرفت نیز اظهارداشت: کارکردش زیاد است برای اینکه ما اصولاً وقتی که تاریخچه یک مطلبی را بدانیم بهتر میتوانیم موضعگیری کنیم، کاستیها و عناصر مثبت و شرایط اجتماعی آن را میتوانیم بهتر درک کنیم و دریابیم. به طور کلی میتوانیم شرایط و مواضع مفیدی را اتخاذ کنیم.
این استاد فلسفه در مورد اینکه آیا آشنایی با تاریخ معارف انسانی مهمتر از آشنایی با تاریخ معارف طبیعی است نیز تصریح کرد: اهمیتشان یکسان است. درواقع معارف طبیعی هم به نحوی به انسان بر میگردند و فاعل هردوی آنها یکی است. بنابراین نمیشود گفت که آشنایی با تاریخ معارف انسانی مهمتر از آشنایی با تاریخ معارف طبیعی است.
نظر شما